Reklama

Reklama

VOD (1)

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (243)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Značně překombinovanej a místama nepřehlednej (motivace některejch postav zustává záhadou) spikleneckej thriller, kterýmu moc nepomáhá ani rutinní až nudná režie. Aspoň do žánrovýho průměru ho však přece jenom táhne pár akčních scén, ve kterejch neni o krev nouze a herecký obsazení. Po nečekaně sympatický Noomi Rapace docela mile překvapí způsob, jak scénáristi pojali postavy Orlanda Blooma a Michaela Douglase. Pořád jsem přemýšlel, jestli dát dvě nebo tři hvězdy, ale jakožto českýho patriota mě dokázal dostatečně obměkčit závěr v Praze. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Jako již téměř klasicky v Hollywoodu, solidní potenciál, tragický scénář. Nemám nic proti Noomi Rapace, dělala co mohla, ale když není co hrát a jediným úkolem je tvářit se drsně a občas unyle, co říct. Douglas mi připadal jako by do filmu vůbec nepatřil a Bloomova role vypadala jako šotkův štěk. Přestože se má jednat o thriller, připadalo mi to jako nepovedená selanka, která se utápí sama v sobě. Bohužel nelogičnosti se kupily již od začátku a uvěřitelnost klesala opravdu strmě. Asi není co psát víc. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ po predstavení všetkých postáv mi bolo jasné úplne všetko.FIlm aj napriek tomu má dobré tempo a akčný zráz.Naomi sa fakt snaží čo to dá ale sama to nemá šancu utiahnuť.Za zmienku stojí scéna vo výťahu s nájomníkom bytovky s dvoma rotfajlerami.Čo sa M.Douglasa týka konečne samu podarilo dosiahnuť "Voľného pádu" :-D ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, ušla mi úvodná polhodina a do konca filmu som sa už nechytil. Na to tam bolo priveľa dvojitých agentov a spiknutí. Taký thrillerový bordel, ktorému sa nepodarilo vytŕčať z rady, hoci obsadenie mal až nečakane luxusné. 5/10 ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

První půlka příjemně graduje. Pak to twistne do takový chujoviny, že je mi až stydno za Prahu v závěru. Je mi líto Rapace, že hraje v takových ideologických břečkách. Aneb, jak se nakopat do vlastních koulí. P.S.: Těmito "špionážními" thrillery. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Mno...pozrieť sa to dalo, ale má to bližšie k dvom hviezdičkám ako k štyrom. Je smutné, že zrovna takýto akčný výplach, po ktorom nebudete mať žiadnú pamäť ani o filme a ani o posledných 4 hodinách svojho života predtým, je zrovna posledným celovečerným filmom režisérskej legendy Michaela Apteda. A ešte mu pritom sekundujú takí dobrí herci! Dobrí na papieri a v iných filmoch, ale v tomto filme fakt nemali čo hrať. Jedine Noomi Rapace a čiastočne Orlando Bloom dostali dostatočný priestor, ale ten scenár bol taký slabunký, že ani Eleven zo Stranger Things by mu nevedela pomôcť. A pritom začiatok je tak nádejný a zaujímavý. Presný opak záveru. Radšej nech ostane teda tento film "locked" ako "unlocked". ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Byl bych vděčný i za menší nadprůměr, ale výsledek mě překvapil. Špionážní thriller natočený podle kdysi platných pravidel a tudíž funguje. Film si udržuje po celou dobu mírné napětí a správnou atmosféru. Noomi ve své roli působí přirozeně a další čtyři "značkoví" herci svou přítomností potvrzují, že tady už jsme někdy byli. Ve vteřinovém záběru se zde mihne i letitá spolupracovnice Kriminálky Anděl (Helena Dvořáková), která zřejmě povýšila a nyní pracuje jako operátorka CIA. Jinak to bylo opravdu hodně utajené. V kině nás bylo pět. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Pohodový akční thriller na jedno odpoledne, příběh trošec zamotaný, nějaký ten zvrat přijde a na Noomi Rapace v hl.roli se pěkně kouká :) Objeví se i pár známých tváří i Legolas. Hodinka a půl utekla jako voda. 7.5/10 ()

desade 

všechny recenze uživatele

"U mě dobrý". Jaj nie, to bol iný český film. Akurát sa tam v záverečných titulkoch nevyskytovalo toľko česky znejúcich mien, ako v tomto. Ale tiež to bolo v Prahe, či nie? ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je Legolas uveden na prvním místě v seznamu když tam jen na chvíli nesympaticky zakokotuje ... Jinak konspirace a padouši za každým rohem a Galaxy S3 v poslední vteřině hrdinně zastavuje chemické vyhubení světové civilizace. Tvrdá a vyvalená Alenka v říši spikleneckých divů. Ale je to celkem vkusná, stylová, klasicky skoronapínavá multizásahovka s překvapivým závěrečným uříznutím koulí na nových zámeckých schodech v Praze ... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná akční záležitost, významně překombinovaná, přespříliš brutální a vlastně nijak zvlášť sympatická. Jednu * dávám i za Prahu, která ve filmu vypadá výborně:-) ()

waska 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená špionážní "klasika devadesátých let". Pár překvápek, když se ale zamyslíme, vcelku předvídatelných. Bohužel od poloviny filmu scénáristicky ne úplně dobře zvládnuté, jsou tam nelogické situace a je to zbytečně překombinované. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou nepôsobí na mňa pozitívne Apted a jeho tvorbu až na 2-3 filmy nepoznám. Ale ako ma prikoval od počiatočných minút ku kreslu tak ďakujem pekne. Masaker dialógov a prestrihov, kde od začiatku treba strihať ušami a pozorovať kto je kto, alebo vlastne nie je. Snáď jediná osoba je tu istá a právne zásady tu neplatia, lebo filmom srší výnimka z výnimky. Ide sa priamo, drony nikde, hercov požehnane. Zvraty síce silené, ale v práci tých hier možné. Do čerta s filmom preto, lebo som len štatistom. celý čas som bol odkázaný len na pasívne dívanie. Dostala ma Noomi a celkový prejav. Som rád z tohto cieľavedomého filmu. Dobre Apted, dobre starký. (videné 02.12.2018, JOJcinema) ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Přiznám, že jsem si pustil jen proto, že bylo točeno u nás a že tam hraje Helena Dvořáková a Noomi Rapace. Když se na film podívám z tohoto úhlu, tak Praha tam není poznat, krom závěrečných 10 minut, Dvořáková jen sedí u počítače a nic neříká a Rapace je sice skvělá a uvěřitelná, nicméně scénář je slabý a plný všech možných klišé, které si jen člověk pod pojmem akční špionážní thriller dokážete představit. Výsledkem je velice dobře obsazená a v rámci možností odehraná podprůměrná jednohubka, na kterou po půl hodině po shlédnutí spolehlivě zapomenete. Škoda, Noomi Rapace bych přál pořádný film ... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to ještě vypadalo na jednohubku, která Vás na jeden večer zabaví a bude to ok. Jenže jak děj pokračoval, začaly se kupit nesmyslný scénáristické nesmysly, které z filmu udělaly pořádný guláš. Rapace to přitom sluší a se zbraní si jí dokážu představit. O to větší škoda toho šíleně nezajímavého zbytku, který ani v nejlepším není průměrný. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Ani plejáda hvězd nedokázala odvrátit scénaristickou "pohromu" v rámci překombinovaného děje s občasnými logickými defekty. Vše ostatní bylo good a ještě po hodině jsem byl velmi spokojený. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Céčko s áčkovými herci. Ukázka naprosté režijní impotence. Taková zmatlanina, že to není možné. Teď jsem se dodíval a vlastně pořádně nevím, o co tam šlo. Za závěrečnou scénu v Praze jsem uvažoval o třech, ale nebylo by to spravedlivé. ()

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama