Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob (Chace Crawford) sa po smrti otca dozvie, že má možnosť získať z dedičstva viac ako milión dolárov. Musí však splniť jednu podmienku: získať doklad o smrti svojej tety. Tá žila v zariadení Eloise, ktoré poskytovalo pomoc psychicky narušeným pacientom. Zariadenie však pred desiatkami rokov vyhorelo a zostala z neho len malá časť. Jacob sa s partiou kamarátov do Eloise napriek tomu vyberie. To však nemal robiť, pretože napriek tomu, že väčšina budov pri požiari zhorela, tie najstrašidelnejšie veci na mieste stále prebývajú. (Marceloo)

(více)

Recenze (29)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na mne až moc zamotané rodinné vztahy. Jeho otec, jeho strejda, jeho teta, jeho máma, její máma, její bracha....Brrrr. Také jsem nějak nepochopil, proč ve filmu byla postava bráchy retarda? Bratr mohl být fanoušek historie psychiatrické léčebny, aniž by přihlouple poskakoval a vydával podivné zvuky. A ten konec byl na houby....40% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production companies: Buy Here Pay Here Entertainment, SLAM Productions, Palm Drive Productions, Vinson Films // ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Smrť otca by pre väčšinu osôb znamenala začiatok smútočného obdobia, lenže to nie je prípad Jacoba (Chace Crawford). Ten sa po smrti otca dozvie, že má možnosť získať viac ako milión dolárov z dedičstva. Musí však splniť jednu podmienku. Získať doklad o smrti svojej tety. Tá bola chorá a žila v zariadení Eloise, ktoré poskytovalo pomoc psychicky narušeným pacientom. To však bude problémom, pretože zariadenie pred desiatkami rokov vyhorelo a zostala len malá časť. Jacob sa s partiou kamarátov do Eloise napriek tomu vyberie. To však nemal robiť, pretože napriek tomu, že väčšina budov pri požiari zhorela, tie najstrašidelnejšie veci na mieste stále prebývajú. - Na Eloise som sa kvôli prítomnosti veterána Roberta Patricka tešil už dlhé mesiace. Námet s psychiatrickou liečebňou v Michigane sa mi zdal zaujímavý a bol som zvedavý na to, akou cestou sa to bude uberať. Tvorcovia sa však vydali dosť nešikovnou cestou, čo je zjavné už na začiatku. Keby boli postavami tínedžeri, ktorí sa dostali do psychiatrickej liečebne, bolo by to celé znesitelnejšie a dalo by sa rozumieť konaniu postáv, ale keďže sú aktérmi postavy, ktoré majú už aj v hororoch niečo za sebou, nedá sa ich konanie považovať za rozumné. Inak sa však tvorcovia snažili vystrašiť rôznymi scénami s halucináciami, ktoré občas vyzerali schopne. Prostredie Eloise je pre horory ako stvorené a zobrazené peknou kamerou, lenže v scénach, ktoré majú byť najdôležitejšie, sú vidieť tie nízke ambície tvorcov, takže som z toho trochu sklamaný. + Robert Patrick + herečka z Wrong Turn + herec z Range 15 + herec z Final Destination 5 + herečka z The Wicked + 2 herci z Hostel: Part III + herec z The Town That Dreaded Sundown ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja som v prvom rade rád, že som zase videl Elizu Dushku v nejakom horore, aj keď by som bol oveľa radšej, keby to bolo niečo iné než rutinné KLIŠÉ; kde sa partička ide vlámať do opustenej liečebne, odkiaľ budú mať následne problém dostať sa živí. Ale aj keď sme to už všetko dávno videli, aspoň to nebol ďalší lacný found footage, hoci čím ďalej film postupoval, tým viac ma unavoval. Pôvodne som chcel dať 3* aspoň za tú Elizu, ale v závere som sa na to fuckt nevládal už ani pozerať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedna za rozuzlenie, druhá za nápad s prelínaním dvoch časových období. Všetko ostatné je podpriemer. Priestory hlboko nevyužité, o ostatných veciach ani nemá zmysel debatovať. Navyše, Robert Patrick je pre mňa siamsky brat Erica Robertsa, takže moja domnienka, že mi viac hororových dojmov ako "Eloise", dopraje po roku povinne absolvovaná preventívna prehliadka u zubára, bola celkom slušná trefa do čierneho. Nápad dobrý, realizácia mizerná - 35% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nechvalně známá a už třicet let zavřená psychiatrická léčebna Eloise, kterou svými nechvalně známými léčebnými metodami proslavil sadistický doktor Greiss, ve svých zchátralých útrobách přechovává důležitý úmrtní list, na jehož základě bude mladíkovi Jacobovi vyplaceno tučné dědictví po jeho zemřelém otci. Mamonu chtivý mladík chce obejít liknavost úřadů a se třemi dalšími parťáky podnikne noční výpravu na pusté místo, jehož zdi a chodby jsou nasáklé utrpením zdejších pacientů. Netrvá to dlouho a šílený doktor Greiss se se svým "zdravotním" týmem vrací na scénu. A noční návštěvníci sanatoria se vracejí o třicet let zpět v čase, aby se dozvěděli o sobě to, co ani v nejmenším nikdo z nich netušil. Můj stručný nástin děje možná ještě zní poutavě, ovšem to by film musel mít koule a především se nerochnit v béčkových postupech a ještě si přitom hrát na film áčkových kvalit. Když se film odehrával v současnosti, nevypadal vůbec špatně po vizuální stránce. Návrat do minulosti ovšem probíhá v podobě retro scén, které jsou odlišeny od těch současných hnusnými filtry, které jsou rušivé a dobrý dojem z technického zázemí je rázem zkažen. Proklamované scény plné sadistického mučení pacientů se smrskly na zlomek, čítající tři, nepříliš vzrušivé scény, kvůli nimž si film ani nemá cenu pouštět. Určitě zajímavější je autenticita prostředí, neboť film byl natáčen na klinice Eloise, která skutečně existovala, ovšem žádná zvěrstva se v ní v minulosti neodehrávala. Televizní veterán Robert Legato na stará kolena vstoupil do filmových vod, která ho nikterak nedovedou k lepším hororovým zítřkům. Právě působivých hororových scén je zde dost málo, i když noční prostory léčebny vypadají perfektně depresivně. Film stojí na několika scenáristických nápadech a na castingu. Eliza Dushku byla pro mě dokonce neokoukanou akvizicí, poněvadž nějaký film, v němž by se objevila, jsem neviděl drahnou dobu, zbytek taky nebyl nejhorší, vypíchl bych Roberta Patricka, jehož sadistické proporce byly na dobré úderné vlně. Ve výsledku se kupodivu jedná o krotký hororový počin, oscilující mezi nechtěně komicky působícím obsahem a vážně pojatou depkou slabšího dopadu. 6/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Toho libovýho frajírka z hlavní role jsem začal nesnášet už brzy po začátku - ležérně a bohorovně se tvářící dědic miliónu babek, nejlepší kámoš zlodějského negra, "neodolatelný" svůdce krásných barmanek, na xichtě permanentní výraz samolibého suveréna... no prostě přesně ten druh Hollywoodem zplozeného kokotka, kterýmu byste s chutí uřízli hlavu a nachcali mu do krku. První půle tak sotva na jednu hvězdu, nuda. Postupně se sice děj trochu rozjede, ale kromě okaté Elizy se stejně není moc na co koukat, prostě povrchní film o nudných lidech. Sice s potenciálně dobrou zápletkou (prolnutí se dvou časových rovin) a pěknou výpravou (omšelé interiéry blázince), ale se zmateným scénářem, chaotickou kamerou, mizernou režií a navíc s neustálým blikáním baterek a stroboskopů (venku totiž zuří obrovská bouřka, originální, což?). Jo, pořád lepší než nějaká středoproudová komerčárna pro "normální" divácké stádo, ale kvůli otravnému negrovi a ještě otravnějšímu stroboskopu se o třetí hvězdě nedá vůbec uvažovat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Duchařská jednohubka z blázince, která sice takřka zcela postrádá strašení, ale celkem slušně to vyvažuje návraty do minulosti, které hlavní hrdinové v plné sile prožívají. Díky tomu se film celkem úspěšně vyhýbá různým klišé, ačkoliv celkem pochopitelně se mu to ne vždy úplně daří. Jako plus vidím i casting s Elizou Dushku či Robertem Patrickem a s povděkem jsem kvitoval i celkem solidní tempo. Much to má samozřejmě hromadu a zabralo by spoustu místa je tu všechny vyjmenovávat, ale já si na tom našel to pozitivní a docela se bavil. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Eloise“ v podstatě zůstává jen filmem, který se veze na vlně současných filmů o paranormálních vyšetřovatelích, protože přesně tak je natočen. Objeví se zde několik známých jmen, ale ani ta nezachrání skutečnost, že je snímek nudný a ke konci už docela podivný a ani ne moc logický. Ale na Elizu se opravdu dobře kouká a ona je hlavním tahákem. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Elizu Dushku mám rád od té doby, co jsem jí viděl v prvním dílu Pachu krve a opuštěné psychiatrické léčebny, co skrývají svá temná tajemství mě v žánru hororu vždy lákaly. Takže jsem se na horor těšil a přítomnost terminátora Roberta Patricka bral jako bonus. Začátek nevypadá zle, ale jak banda vleze do léčebny nastává horor. Horor pro diváka. Absolutně nic nefunguje, veškerý potenciál zabit, prostory temné léčebny za bouřkové noci absolutně nevyužité a postavy podivínského bráchy Elizy a nigga gangsta kámoše mi pily krev. Vše tak zachraňuje poslední dvacetiminutovka, kdy se naplno hupsne do minulosti a obě otravné postavy už máme z krku. Klídek to nebyl spoiler, hned na začátku se člověk dozví, že vytuhly. Víc než 2* si to nezaslouží ani omylem, ale tak za tu Elizu tu třetí mrsknu. Rozhodně ale je ELOISE většinu stopáže nudařina spíž než duchařina. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze krasna Eliza Dushku /Wrong turn 1 -tam bola nadherna sexica/ sa trapi v takychto podpriemernych filmoch. Spalene obhorene budovy neposobia strasidelne, ato ani vtedy, ked tam udajne nieco prebyva ...... atmosfera bieda, ako je uz u hororov dobrym zvykom, herecke vykony uplne od pici ......dopozerane ledva, - ledva, tento rok 2020 je na horory asi najslabsi : 9 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jako horor se to tváří jenom chvíli,pak už taková psycho blbina,nezábavná,a vlastně je úplně jedno jak tohle skončilo.30%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Eloise měla zajímavý příběh, který mě zaujal od prvního okamžiku. Stará sanatoria či nemocnice mě lákají, přidávají totiž na atmosféře toho tajemna. Jenže se snímek nějak nemůže vypořádat s tím jestli bude "áčkovej" nebo sklouzne do televizní řiti. A to je ohromná škoda, protože si myslím, že tenhle film měl daleko na víc! 55% ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se, takže to svému účelu posloužilo. A upřímně mi to přišlo lepší, než Get Out, který má skoro dvojnásobné hodnocení. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Prostredie psychiatrickej liecebni mam v hororovom zanri rad,ma to svoje caro,len skoda,ze v tomto filme potencial nevyuzili lepsie,ma to dlhsi a nudny rozjazd,az ku koncu sa to rozbehne,co je skoda,takze tri hviezdicky,ale zazmuril som obe oci...:-) ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Scénář bez hlavy a paty! Dědictví, hledání úmrtního listu, náhodné setkání, retard, cestování časem, teta, mama, otec, strejda a děcko v krabici. ()

kelto44 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo lepšieho, bohužial, nestalo sa tak. Veľmi slabé, za cenu stojí možno Eliza Dushku, o ostatných hercoch sa však hovoriť nedá, je to hrôza. A koniec tomu nasadil korunu. /25%/ ()

Reklama

Reklama