Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje príbeh dvoch osamelých učiteľov, muža a ženy. Obaja nastúpili do tej istej školy, delil ich však rok. Do školy najskôr nastúpila žena, ktorá si časom začala svoje myšlienky a trápenia písať do denníka. Jedného dňa však odišla učiť na inú školu, pričom si zabudla svoj denník. Našiel ho mladý učiteľ, ktorý prišiel miesto nej ako náhradník. Po prečítaní denníka sa do imaginárnej ženy zaľúbi a rozhodne sa v denníku pokračovať. Keď sa mladá žena do školy vráti, on už tam neučí, nechá tam však jej denník. Po zistení, že sú do denníka pridané nové myšlienky, sa aj ona do ich autora zaľúbi, nevie ho však nájsť. Podarí sa im raz stretnúť a naplniť tak svoju lásku? (misterz)

(více)

Recenze (17)

emma53 

všechny recenze uživatele

V thajských filmových vodách se moc nebrouzdám, ale věřte, že tady v těch vodách vám bude příjemně a teď nemyslím jen ty filmové, protože exteriéry, kde bylo umístěno to rádoby vzdělávací středisko pro děti (dřevěná bouda na jezeře), byly nádherné. Ty kouzelné scenérie utlumí i ten jejich zvláštní způsob hereckého projevu, který mně dělá trochu problémy. Nešlo nemilovat Ann, obzvlášť, když se usmívala nebo měla ten zasněný a smutný pohled. A Song byl tak trochu truhlík, ale který mně postupně přirostl k srdci, zrovna jako všechna ta drobotina kolem nich. Moc se mně líbilo, že to bylo celé pojaté trochu jinak a ne tak úplně klasicky, jak je zvykem. Lehké, příjemné a miloučké jak už tady píše kareen s moc hezkou hudbou k tomu, no, nedejte tomu čtyřku:-) "Některé věci člověk cítí srdcem a v tom se nelišíme. Nemůžeme je spatřit na vlastní oči, ale cítíme je uvnitř našich srdcí. V tom se nelišíme." A o tom to celé je...... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý romantický film. Má celkom dobrý príbeh o mladom učiteľovi, ktorý kvôli nedostatku pracovných príležitosti prijme ponuku vyučovať v malej škole na vode, kde má ale kvôli odľahlosti iba pár žiakov a navyše sa nedokáže zbaviť pocitu osamotenosti, ale všetko sa vylepší, keď nájde denník učiteľky, ktorá tu vyučovala pred ním. Zisťuje, že na tom bola vlastne úplne rovnako, vďaka čomu k nej začne pociťovať silné puto a tak sa s ňou začne túžiť spoznať aj osobne. So spracovaním som nadmieru spokojný, jedine som mal spočiatku trochu problém s hlavným hrdinom a tým jeho zbytočne detským prístupom, ale aj tak som cítil, že ma to bude baviť a presne tak sa aj stalo. Prvú polovicu sa prakticky len striedajú dve línie, súčasná a z minulosti s učiteľkou, ktorá sa mi sama o sebe páčila viac, ale práve to ich prepojenie, keďže predsa len obe postavy kvôli totožnému miestu a rovnakým žiakom riešia tie isté problémy vylepší aj tú súčasnú a navyše to celé má také príjemné čaro, že sa na to pozerá skutočne dobre. V druhej polovici sa dej začne uberať trochu iným smerom, ale s tým nemám problém, keďže sa to celé ešte vylepší. Tentoraz už dostane viac priestoru samotná učiteľka, ktorú som si obľúbil viac, konečne si ma viac získal aj učiteľ a navyše medzi nimi perfektne funguje chémia a to aj napriek tomu, že ich kontakt je vlastne len prostredníctvom denníku, čo je ale podané veľmi dobre. A tak síce je to väčšinu času predvídateľné a ani záver určite ničím neprekvapí, ale aj tak sa mi to nadmieru páčilo od začiatku až do konca. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatický hlavný hrdina, aj keď to prehrávanie z prvej polovice si mohol odpustiť, perfektná postava učiteľky, ktorá mi vyhovovala po všetkých stránkach a ešte pár zaujímavých vedľajších postáv, ako jej priateľ alebo žiaci. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, ideálna vizuálna stránka, za čo môže aj to zaujímavé prostredie a celé to pozitívne ladenie, sadlo mi to. Takže Teacher's diary nie je ničím originálny film, niečo podobné sa už dalo vidieť viackrát, ale aj tak je tu všetko, čo som aj chcel, takéto filmy jednoducho vždy zlepšia náladu. 78% ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Do cizích deníčků by se nahlížet nemělo, ale bylo by chybou se o slova, vepsaná do něj od krásné učitelky Ann, připravit. Na spoustě stránek popsala své pocity a nálady, které osamoceně, respektive jen se svými neposednými žáčky, prožila během roku ve škole ukotvené na moři. V tomhle místě bez signálu, daleko od civilizace, ji posléze vystřídá ňoumovitý Song, tajemný deník objeví a na romanci, kterým se běžně ve světě celuloidu vyhýbám, je zaděláno. Naštěstí lehce, úsměvně, s nádechem exotiky a hlavně tak nějak jinak, než je běžný filmový konzument zvyklý, protože asijská kinematografie dokáže vždy překvapit .. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Čím bližšie bol koniec filmu, tým bol film parádnejší. Fantastická muzika, výborné prostredie, zlaté deti, pekná Ann, tak trochu trhlý Song, jeden štýlový denník .. a aha aké pohladenie na duši .. milý film. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že došlo i na to pro mě nepříjemné asiatsko-expresivní herectví, hlavně ze strany pana Songa (u dětí to působilo docela roztomile), ale věděla jsem do čeho jdu, takže tentokrát nad tím přimhouřím obě oči. Vlastně ani nevím, jak mé pocity ze snímku popsat, nejpříhodnější mi asi připadá slovo miloučký. Což na první pohled vypadá hrozně cukrkandlově a možná by i bylo, kdyby tahle thajská podívaná zároveň nepůsobila i vtipně, uvolněně, vzdušně...a opravdu nádherně romanticky. Slečna Anna byla tou pravou dívkou do nepohody, Song naopak místama děsné jelito ( ale zase měl chlapec zlaté srdce, to jo ), a o zbytek se postarala nádherná příroda, malí caparti a příjemná hudba. Takže celkově spokojenost. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších romantických dramat za poslední dobu. Skvělý příběh, který provází skvělá hudba a hlavní představitelé. Opravdu moc hezký film. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený príbeh dvoch učiteľov z tej istej triedy rozdelených "len" časom.Obaja prežívajú smutné obdobie svojho života ale aj tak vedia šíriť dobrú náladu a lásku medzi deti ktoré chcú aj dačo naučiť. Ten nápad z denníkom a následnou retrospektívou som síce už par krát videl ale ak je to dobre spravené tak to vôbec neomrzí ... malo to síce pár hluchých miest no tie sú doplnené krásnou hudbou a tak to nakoniec ako celo pôsobí úplne skvelo ... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Když jsem se v jezdeckém oddíle, kde jsem se učil řádně jezdit na koni, chtěl sedlat svého oblíbeného koně, dostalo se mi odpovědi: "Tady se učíme jezdit na koni jako takovém, a ne na jednom oblíbeném." Na to si občas vzpomenu, když se rozhoduji, zda si mám pustit film, který právě nespadá do okruhu možných oblíbených. Samozřejmě tak, jako tento, i když nápad se mi zalíbil hned. "Deník slečny učitelky" je schématická zábava, romance o číslovce dvě (song - též jméno učitele) a velice milých dětech, bez kterých by nejspíš ztratil smysl. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Thajčanom sa veru zadarilo! Naozaj veľké prekvapenie, pretože takúto príjemnú romantickú dramédiu som určite nečakal. Krásne vystihnuté posolstvo učiteľského remesla, ktorému ľudsky záleží na každom jednom dieťati a cíti akúsi vnútornú zodpovednosť ich viesť na ceste za vzdelaním. To nevšedné prostredie školy na hausbóte, ktorá bola niekde v jazere na "konci sveta" bolo fakt pôsobivé. A ešte k tomu celý ten koncept príbehu s dvomi učiteľmi, ktorí sa síce stále obchádzali, no napriek tomu ich zblížilo akési puto vytvorené prostredníctvom ich poslania a samozrejme nemalú rolu v tom celom hral aj Annin denníček, v ktorom obaja neraz hľadali svoju oporu v časoch samoty. Ešte dokonca aj ten štýl akým to bolo podané na mňa zapôsobil. Film ako celok si ma teda dosť získal. Nie je to síce čistých 5*, ale aj tak si nemôžem pomôcť. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jasne citelny pribeh, ale ja to tem klukum sikmookym a holkam zvlast, vzdycky stejne sezeru.-). Velmi neobvykle skolni prostredi, sympaticke postavy a moc hezka hudba. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Š. Z. S. = Škola zlomených srdcí = jejich společný deník jim pomohl najít to pravé místo pro život i lásku. Nikdy se nevzdávej, protože každá bouře jednou přejde a zase bude krásný den. :-) ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná thajská romantická komedie. „Feel good“ film, který je v podstatě v mnoha směrech dost kýčovitý, avšak neobyčejně sympaticky podaný. Co rozhodně stojí za zmínku je sympatické herecké obsazení, hudba a neokoukané prostředí. Svoji funkci film bez problému plní – 4* (7/10). ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Záleží mi na dialozích. Mám ráda, když mají punc autenticity a současně originality, jako tomu bývá v nezávislých filmech, mám ráda, když jsou ve velkofilmech vybroušené do podoby zářivého diamantu, či lehké a hravé jako v těch skutečně povedených romantických komediích. Dnes jsou filmové dialogy v krizi. Bývají prázdné, nepřirozené, afektované, tupé. Tenhle film sice není ten případ, přesto už od první chvíle bylo znát, že smyslem dialogů je zasvětit diváka do děje, že takhle spolu lidé, co se znají, nemluví, že si známá fakta prostě neoznamují, protože svoji profesi znají. A podbízivost nefunguje ani ve filmu ani v životě. Další hvězda dolů za to, že by příběhu více slušela romantická komedie, kterou jsem mylně očekávala, když mé oko od popisu děje již nezabloudilo k filmovému žánru. Proto mě naturalismus některých scén nepříjemně zaskočil. Kdybych toužila zrovna vidět něco takového, dám si Ostrov Kim Ki-Duka, který by syrové scény divákovi vynahradil obrovskou dávkou poetismu, jehož uměleckému ztvárnění se tento film nemohl ani přiblížit. Místy romantická komedie bez hloubky a jiskření, místy model amerického filmu s povrchním zobrazením vedlejších milostných vztahů, místy scény, o které v romantických komediích moc nestojím (Pán prstenů, kde si Legolas odskočí na wc, je prostě poněkud jiný rozměr než od pohádkového fantasy očekáváme), ale také zklamané očekávání mě vede až k přehnaně nízkému hodnocení... ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Film je neobvyklý, nemusí to někomu vyhovovat - deníčková (čistá, nevinná) láska. Pěkná příroda, škola snad úplně mimo civilizaci... bych se zbláznila. 3*** ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Celkom pekný romantický zapletenec. Ideálny, ak máte chuť na niečo kľudné (s prvkami Thajskej hravosti), romantické s príjemnou atmosférou. Veľmi sa mi páčilo prostredie. Kontrast polo-rozpadnutého hausbótu v nehostinnom prostredí a nežnej atmosféry pôsobil veľmi dobre. Hlavné postavy nehrali zle a detskí neherci ich svojou prirodzenosťou pekne dopĺňali. Až na pár naivných momentov taká príjemná romantická jednohubka. 82% - 5* ()

Reklama

Reklama