Reklama

Reklama

Devátý život Louise Draxe

  • Kanada The 9th Life of Louis Drax (více)
Trailer 2

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie... (Bioscop)

Recenze (93)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nakonec celkem fajn rodinnej film. Thriller nebo něco podobnýho, to ani náhodou. Žánrově celý film dohromady vytváří velmi zvláštní slepenec, o kterém jsem v první chvíli vůbec nevěděl, co si myslet - něco takového tady dlouho nebylo. Hodně se povedla výtvarná stylizace, vizuálně je film úžasný, tvůrci si s misanscénou opravdu vyhráli, zářivě barevná podzimní zahrada sanatoria je až kýčovitě malebná, temné scény v jeskyni zase řádně ponuré, flashbacky zase obsahujou až dětskou rozpustilost. A taky celkem předvídatelný příběh s jasně odhadnutelnou pointou sehrávají dobří herci. Zmiňuju se o tom hlavně proto, že jsem si neuměl představit, jak by hezounek Jamie Dornan mohl hrát psychologa. A vida ho, mizeru. Sice tu tradičně vystupuje jako okouzlující mladý muž, jemuž ženy podléhají, ale je věrohodnej i ve vypjatějších a lékařsky odbornějších scénách - prostě jsem mu toho psychologa věřil. A to není málo. Skvělou ruku měli tvůrci i s obsazením kanadskýho spratka Aidena Longwortha, který je vyloženě skvělý, jeho slovní pingpongy v ordinaci s Oliverem Plattem patří k nejzábavnějším scénám. Vyplatí se toho kluka s tváří grázlíka do budoucna sledovat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušný vizuál a jinak jalová historka, která nemá čím zaujmout, protože nebýt těch "ozvláštnění", vystačí tak na bakalářskou povídku. Navíc je to nepříjemně natočeno, tak nějak nedivácky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Před chvílí jsem se tu rozčiloval jak mě prudí infantilní pseudohorrory s dětmi a vzápětí jsem se příjemně divácky ukojil u lehce detektivního psychologického filmu o dítěti. O hodně svérázném dítěti. Ten kluk svou roli zahrál fakt znamenitě, byl skoro tak znamenitý a skoro tak svérázný, jako jistý Oskar Matzerath v Blechtrommelu, na který jsem si při filmu často vzpomněl (kvůli hlasu vypravěče i kvůli fyzické podobnosti obou prcků). Docela se mi líbila Sarah Gadon, ale ještě mnohem víc cynická policajtka Molly Parker. Nevšední a těžko stručně charakterizovatelná záležitost s hodně zajímavou mysteriózní zápletkou prolínající realitu se snem/vizí/halucinací (jak kdo chce) a s celkem překvapivou pointou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už s Horns se Aja odchýlil od toho, co by od něj člověk čekal a v tomto případě ustoupil úplně mimo výseč. Ale nebylo to na škodu. Ta sonda do mysli poněkud speciálního dítěte byla působivá a rozpletání pozadí jeho osudové nehody mě bavilo. Že to bylo trochu průhledné a místy lehce nepřehledné, to se dalo snadno odpustit. Poměrně výraznou roli tu hraje i vizuál, který není nijak výrazně přepálený, ale to decentnější pojetí se sem hodilo víc. Výborné je i obsazení a zaujme především Aiden Longworth v roli malého Louise. Spokojenost, ale vůbec bych se nezlobil, kdyby si Aja střihnul zase nějakou řezničinu. 75% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Trošku rozporuplný film, který vypráví o chlapci, kterému se stávají nehody a ocitá se v komatu po "nehodě". Příběh kombinuje snad x žánrů, děj plyne z počátku pomalým tempem a příběh není nijak zvlášť zajímavý. Mladý hrdina je spratek, který by si zasloužil pár facek u každého flashbacku a je vyloženě otravný. Film se snaží navodit mystery, spletitou a napínavou zápletku, což se příliš nedaří, díky utahané zápletce a odhadu, jak to skončí. Nakonec to celé je hloupoučké, překombinované a i když závěr dokáže přitvrzovat atmosférou, tak díky předvídavosti se míjí účinkem. Tvůrci se snažili z filmu udělat až moc cool záležitost,......5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Žánrový mišmaš, který chvilku působí jako rodinná komedie, chvíli jako krimi, poté jako del Torovka a ve finále je to docela depka thriller. Jen nevím, jestli je úplně dobře, že jsem hlavní twist z chování postav odhadnul takřka hnedka na začátku filmu (protože to fakt nebylo vůbec těžké) a po zbytek filmu jen čekal jestli a jak se naplní. Přesto mě ale rozuzlení docela uspokojilo. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá kombinace žánrů a atmosfér, se kterými v rámci jednoho filmu Alexandre Aja pracuje. Docela chápu, že ne všem tahle podívaná sedne, nicméně i přes značné nedostatky nemůžu říct, že bych byl z filmu zklamán. Devátý život Louise Draxe je totiž natolik podivný a zvláštní, že jsem si ho užil a ani na moment se nenudil. [65%] ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s odhadnutelnými ústředními postavami, ve kterém mi přišel dost na hlavu konec, který to poněkud zabíjel. Směsice žánrům všech možných, umě zpracovaná, že se divák nenudí a musí přemýšlet „Co se to stalo“, pak „Jak se to stalo“ a netrvá to ani dlouho a protože ví či tuší kdo a jak, tak „Proč se to stalo“, no a pak konec nedává msysl, pokud nejsou některé postavy úplně vymaštěné. O Aidenovi možná ještě uslyšíme. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Podle me dostatecne unikatni zazitek, sice to uz lehce balancuje na hranici scenaristickeho klise, ale jeste se to zuby nehty drzi na te kvalitni casti. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja je moc dobrý režisér na to, aby natočil úplnou ptákovinu. Technicky má filmy skvěle zvládnuté, ale nemůžu si pomoct, tady to bylo žánrově tak nějak překombinované. Jako kdyby chtěl napodobit filmy Guillerma del Tora, ale neměl jeho hravost. Hra s postavami ale dovede překvapit i díky výběru herců. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Těžkopádně pomalé. 1) Líbil se mi 12letý Aiden Longworth (Louis) a 37letý Aaron Paul (otec). 2) Ovšem tento fakt jsem musel pracně dolovat ze svých poznámek, protože jsem po pár týdnech po zhlédnutí si zaboha nemohl vzpomenout, o čem snímek byl. Nepomohly ani fotky, ani komentáře. Až trailer mi osvěžil paměť. Takhle si tedy zapamatováníhodný zážitek z filmu nepředstavuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film který by chtěl být zajímavý a mohl by být zajímavý,jen by to musel dělat jiným způsobem.Minimálně takovým,který udrží divákovu pozornost a nebude ho uspávat 3/4 stopáže.Je asi jedno,jestli je to průhledné nebo ne,protože ani solidní pointa nedokáže zachránit fakt,že 95 minut z celkové stopáže je to prostě nuda.Aja má určitě na víc...40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl úplně blbej film,ale s otočením se za Sašovou starší tvorbou pochopíte,že směřuje někam úplně jinam.Jako drama málo emocionální,jako krimi dost uťáplý,jako thriler slabý,rozuzlení snad ani ne šokující,celý takový pomalý,vlastně i nudný.Nejmíň zábavnej film.50%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná do určité míry předvídatelný, leč především nadmíru křehký a intimní příběh, balancující na rozhraní snové fantazie a tvrdé reality. Introvertní a přece vstřícný ... plachý a upřímný jako zpověď dítěte - a jeho devíti životů ... proměnlivý jako stín, který je ve svých nekonečných podobách závislý na běhu času a náladě dní. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh a scenár plynú nerovnomerne okolo udalostí, ktoré zápasia s kombináciou fantázie, domácich pomerov, hrôzy, nevery, etiky, napätia a tajomna. 6/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Taková krapet drsná „pohádka”, ale nemůžu říct, že by mě nebavila. Navíc při troše dobré vůle bych našla i logické vysvětlení celého příběhu. Když ještě přihlédnu k dobře zvolenému hereckému obsazení (včetně u mě stále oblíbenějšího Jamieho Dornana) a skutečnosti, že mě fakt zajímalo, jak z toho galimatyáše tvůrci vybruslí, tak nemám důvod dát nízké hodnocení. (70%) ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Je to jiný film a právě tím zaujme, ale není to tak úplně uchopeno jak by mohlo. Prezentuje to nemastně neslaně, ale v důsledku to působí dobře, ale ne tak úplně jako celek. Velký kaz tohoto filmu je že hlavní postava je po celou dobu v kómatu a to není zrovna divácky atraktivní. Beru to i s nedostatky, ale dalo se to provést lépe. ( 25.7.17/MAC ) ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíc POZÉRSKÝCH sraček, co jsem kdy viděl. Stejná kategorie lezení Akademii do zadku jako např. Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko. Zatímco Neuvěřitelně... na to šlo obsahem, tohle se zkouší prodrat do análu formou. Z každého výjevu jako fakan mudrující ve voiceoveru za doprovodu záběrů na kolo v trávě, jako vystřižených z brožury "Oscara snadno a rychle", mi bylo blivno. Fakan sedí u psychologa, který se pootáčí na skřípajícím otočném křesle a sám pro sebe si řekne:"Skříp - skříp"... Jako proč?!!! Do háje, on ani ten účes nemohl mít normální a musela to být nějaká divná Akademická patka. Odporně vyumělkovaný, vypočítavý produkt, který svou pozérskou formou tak moc přebíjí obsah, že vlastně už ani něvím, o čem to vlastně bylo. Být to natočené normálně, hodnocení by vypadalo úplně jinak, ale ta maximálně vlezlá snaha o art mě fyzicky ubližovala. A nejhorší na tom všem je fakt, že nejde o nějakého Bergmana, u kterého bych to čekal, ale o Aju!!! Co mu nasypali do jídla? Fuj! P.S: Fakan neuvěřitelně nesympatický. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Drsný príbeh s drsným koncom. Chalanko s putami a bičom je tu za uznávaného doktora na detské kómy, ale keďže starého psa novým praktikám nenaučíš, popri liečbe obšťastňuje zúboženú manku a pritom sa mu rozpadá manželstvo. Chválabohu že táto linka tu nebola rozobratá. Inak to má všetky známky thrileru a dokážete do pozerať do konca bez toho, aby ste si vyšklbali kotlety. 2 z 5 ()

Reklama

Reklama