Reklama

Reklama

Devátý život Louise Draxe

  • Kanada The 9th Life of Louis Drax (více)
Trailer 3

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie... (Bioscop)

Recenze (93)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Spousta lidé by řekla "Ty voleeee, ten "Adža" točí teďka samý hovna, na to se nedá koukat. Kam se poděli, ty horory, který ani nebyly strašidelný a pro skutečný hororový fanoušky to byly úplná hovna?". Víte kam tím mířím? Horns je pro mě stále film, který byl až neuvěřitelně trhlý, ale já stále na ten film vzpomínám s neuvěřitelnou nostalgií a celkově jako na jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděl. Aja nám zde dokazuje, že režisér není člověk, co poslouchá příkazy scenáristů nebo producentů. Už jenom protože Horns i tento film psali jiní lidé a to samé platí v podstatě o produkci. A i přesto všechno bych řekl, že oba tyto filmy jsou na sebe nějak napojený. Ta charakteristická kamera je prostě pozná a jedno kdo za ní stojí. Prostě je stejná. Když jsem viděl, že Aja zase vydává film, zpozorněl jsem, a když už jsem jenom viděl ten název, žánrové rozložení a přibližný popis toho o čem bude příběh, věděl jsem, že tohle je zase film, co mě dostane. Problémem bylo, že jsem ho nestihl v kině a z nějakého důvodu jsem na něj zapomněl. A pak najednou po asi skoro neuvěřitelným půl roce se k tomu opět dostávám. A skoro přesně dva roky poté, co jsem poprvé a (bohužel zatím) naposledy viděl Horns. No a výsledek je vlastně stejný. Oba filmy mají stejně pokládaný příběh. Mají stejné zvláštní momenty, které si pohrávají se zvráceností. A to celé dává dohromady pro mě šokující a skvělou podívanou. Film jsem si mohl užít mnohem víc, ale to ne ani kvůli tomu, že by ten film natočili blbě, ale protože někdo nebyl schopen udělat korekci titulků. Z nějakého důvodu je tenhle film pro mě topovka. Neuvěřitelná podívaná, co si zaslouží vyzdvihnout. A hlavně se jedná o super herecké doplnění. Dornan nezklamal, ale alespoň jednou si tu košili prostě sundal. Doplňuje zde krásná Gadon, charismatický Paul, který nehraje tak moc jak bych chtěl, pan Platt, který to celé doplňuje, a také málo známá, ale sympatická a krásná Parker. Co víc si pomalu přát? Největší trhlinou ve filmu je to moje jistá averze vůči hlavní postavě samotné, jelikož na mě dělá dojem blbého a sobeckýho kida. I tak... tohle si ještě s láskou pustím několikrát. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hodně vlažný film. Thriller to moc není, protože do poloviny stopáže je to téměř bez tempa. Konec není zlý, ale chybí tomu hutnější atmosféra a režijně je to překvapivě velmi nezvládnuté. Od Ajy by člověk čekal úplně jiný nářez. Akce mu evidentně jde, ale na mysteriozní thrillery zatím nemá. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem to ani ne od půlky nečekala, ale i tak se mi to líbilo a jsem uchvácena____Někdy se to vyvine docela legračně. Ne legračně typu ha, ha, ale neočekávaně legračně. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já sice samozřejmě chápu tvůrce, kteří se chtějí časem vymanit ze svého určitého zaškatulkování, nicméně bohužel málokterému z nich se to nakonec povede, a právě o něco podobného se zřejmě poslední dobou pokouší i Alexandre Aja, na počátku své filmové kariéry režisér a scénárista doslova geniálních řezničin, kdy z plátna doslova zatraceně efektně cákala krev na všechny strany a jeho velmi brzy nemalá fanouškovská základna si chrochtala blahem u každé jeho další nekompromisní nakládačky, postupně ale začal měknout a přeorientovávat se spíše na thrillery, jako Horns, a následně právě The 9th Life of Louis Drax a popravdě je docela dost složité označit tento jeho žánrový přechod za úspěšný, či nikoliv. Oba tyto thrillery jsou tedy minimálně výrazné, netuctové a zvláštní, díky Ajovo talentu i velmi zručně zpracované a výsledný dojem z nich není určitě špatný, zároveň na druhou stranu ale také nejde o snímky jednoduché, popcornové, či prostě jen vyloženě líbivé, až divácky podbízivé. A přesně takový je Devátý život Louise Draxe. Svou zápletkou a pojetím skutečně podmanivý, zajímavý a ojedinělý film, ovšem masové publikum nad ním ohrne nos, neboť nenabízí nic strhujícího, efektního, zábavného. Spíš je to, ostatně stejně vlastně jako Horns, film vyloženě divný a zvláštní. Opět ale opakuji, rozhodně ne nekvalitní, a to i díky slušnému castingu, atmosféře a několika zvratům, které film slušně oživují. Alexandre Aja si tak sice nadále drží status nadaného tvůrce kvalitních podívaných, já osobně bych ale viděl raději jeho návrat zpět k jeho masakrální tvorbě, kterou ve své době kraloval, což ale zároveň nic nemění na tom, že konkrétně tomuto snímku by byla škoda se určitě vyhnout, ovšem zároveň upozorňuji, že rozhodně nejde ani o lehkou, konzumní záležitost. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Samotnej problém filmu není námět, herecký výkony nebo něco takovýho. Ale zejména fakt, že na vyřešení zápletky (tzn. že vrahem je zahradník) potřebujete sotva třetinu filmu. Prostě, kdo už pár thrillerů a kriminálek viděl, tak na to jednoduše přijde. A tím pádem už tam může stát cokoliv a nechá vás to naprosto chladným. No jo, tak zase někdy příště. Krom toho ta mystery vsuvka je trochu zbytečná, ale budiž. Víceméně mě tam potěšila pouze přítomnost A. Paula, jinak jsou to hodně vydřený 3*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Umělecké ztvárnění jedné existující psychiatrické diagnózy. Sorry, teď jsem to dost vyspoiloval. Budu si myslet, že nečtete komentáře před sledováním. A jestli to děláte, tak jste pošuci a dobře vám tak. Ten film působí prapodivně, ale všechno do sebe pak celkem pěkně zacvakne a mě na to vlastně celkem bavilo koukat. Není to žádnej klenot, vyslovenej propadák ovšem taky ne. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

One of the secret rules is about pet keeping. If you own a small creature and he lives for longer than a small rodent's lifespan... that's two years... then you're allowed to kill him if you want to because you're his owner. "The Right of Disposal". You're allowed to do it with poison or weed killer, if you have any. Or you can hust drop something heavy on him like a medical encyclopedia or Harry Potter and the Order of the Phoenix. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Rozhodně to neni předvídatelný jak zdejší parta chytráků tvrdí, neni třeba si zde honit svoje ego. Film vás k závěrečný pointě směruje sám postupem času a až na konci se ohlídnete a řeknete si JOOO JASNÝ ačkoliv jste do tý doby věděli hovno. Můj hlavní problém je to že titulní postava tady má velmi málo prostoru a je skoro až nepodstatná, čekal jsem něco víc ve stylu Lovely Bones ale tohle téma je zde jen lehce naťuknutý v pár minutách. Většinu času je tak na scéně pan Šedivej Odstín kterej ovšem tak dobrej herec neni. Sympatická postava Olivera Platta je zde taky trochu nevyužitá. Aaron Paul zde ovšem má asi nejdojemnější scénu svojí kariéry a ten závěr je opravdu na slzičku. Celej film vlastně moc šťastně nevyzní, pokud se na to ale koukáte pohledem dospělýho člověka. Možná že právě to byl záměr. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Kdybych musel něco o tom říct, tak to, že není ideální na to chodit v deset večer jako já😄✌🏻️ Tenhle film bude po vás chtít intenzivní pozornost a ta mi chyběla. Asi na to budu muset znovu🙌🏻 Jinak, nedá se říct, že je to "skvělý" film, ale rozhodně patří mezi ty nejzajímavější, které jsem zatím z roku 2016 viděl. Zajímavý, bizardní, hluboký, k zamyšlení, výjmečný,... to jsou výrazy, kterými bych tento film popsal. Trochu mi to připomenulo další film, na který se tenhle rok těší (A Monster Calls), ale doufám, že ten bude po všech stránkách úžasný. Ne pouze zajímavý a bizardní, jako Louis Drax ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

To je tak divnej film. Tak trochu burtnovský rozjezd, rodinné drama, mystery thriller až skoro detektivní zápletka? Líbily se mi postavy, Jamieho Dornana bych jako lékaře docela brala a stejně tak dětský psycholog Oliver Platt byl mužem na svém místě. (Ne)pochopitelně rozkolísaný otec i vystrašená matka byly charaktery jako víno. A rozuzlení bylo taky vlastně překvapivé, no tedy skoro, u tahanice o bonbony už bylo asi jasno nám všem. Ale do té doby se napětí docela drželo. Jenže v celku to není žádný zázrak, ale ani průšvih, je to průměr. Mohlo být líp, mohlo být hůř :-) ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Obávam sa,že som sa až príliš stratil v tom scenári...a možno aj samotní tvorcovia v tom nemali až tak jasno..každopádne film má svoju zaujímavú atmosféru a tvári sa mysteriózne a ide mu to. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Skvěle udělaný film. Celý film si myslíte, že se díváte na romantické drama a v závěru pochopíte, že to je kriminálka. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Myslíte si, že mozek je to samé, co duše?" Mě tohle rodinné mysteriózní drama se solidní pointou zaujalo a hodnotím nadstandardně. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám trochu rozporuplné pocity. Zpočátku se zdálo, že to bude úsměvný příběh o jednom nešikovném chlapci, mající velkou smůlu, ale pak se z toho vyklubalo fantasy-drama o jedné "opičí" lásce s dost závažnou a nebezpečnou diagnózou. Kvůli vydařenému a lehce šokujícímu závěru (ikdyž zhruba od poloviny se to dalo čekat) volím lepší hodnocení. ()

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Jo - je to v podstatě předělané Pevné pouto... Ano, Dornan není srovna Shakespearovský herec... A ten "šokují zvrat" jsem odhalil už cca v půlce filmu. Navíc to na mě působilo tak, že Aja se celou dobu natáčení vlastně nedokázal rozhodnout, jaký žánr vlastně chce točit. Přesto přese všechno se mi 9.život líbil a nenudil jsem se ani na minutu i přes tu předvídatelnost. Kvůli atmosféře a hravosti jsem odpustil i pár nelogičností (zdejší policie by nevyšetřila ani krádež pastelek ve školce - natož vraždu) a užíval si tenhle mysteriozní mišmaš až do konce. ()

Reklama

Reklama