Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době svého sňatku s krásnou Saskií je mladý Rembrandt respektovaným a zámožným malířem. Svou přirozenou moudrostí, svobodou a neochotou přizpůsobit se všednímu vkusu, si však proti sobě brzy poštve všechny "vážené" občany Amsterdamu. Stejně tak i jeho soukromý život vyvolává nelibost veřejnosti. Svobodný člověk je nežádoucí. Rembrandt je perzekuován a přichází nenávist, bída a zrada.
Výjimečné herecké obsazení, kamera, dekorace, osvětlení, kostýmy a Rembrandtovy obrazy dodávají tomuto filmu neuvěřitelnou pravdivost a přenášejí nás do tajemného Amsterdamu 17. století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

tucnak 

všechny recenze uživatele

Pěkná kamera, ale až přehnaně se stylizuje do dobových obrazů. Hudba mě dost rušila (třeba takový Caravaggio si vystačil jen s ruchy, a jakou měl panečku atmosféru) a třeba po scéně s pitvou mě i nechtěně rozesmála- tajemná, patetická, aby každému hňupovi došlo, že teď bylo řečeno něco opravdu "závažného". A patetický byl v podstatě celý film, navíc bylo vše takové očekávatelné, bez výraznějšího dramatu, nebo kontroverze (i když Rembrandtův příběh sám o sobě je opravdu hodně dramatický). Ke konci sem si začala řikat, že už se to docela zlepšilo, když v tom začala Cornelie poskakovat před bílym pozadím s výkřiky "můj otec je mrtvý, zemřel s úsměvem" a já šla zase do kolen. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Poctivá snaha vytvořit výtvarnou kameru. Výborný výkon Brandauera, ale celkově průměrný film, na kterém je znát, že nebylo moc peněz. Dekorace místy připomíná divadelní kulisy. Ale jak už v komentářích zaznělo, spíš hraný dokument, kde ten, kdo o Rembrandtovi moc neví nechápe, čím byl tak jedinečný. V porovnání s filmem Dívka s perlou o dost slabší. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ve škole, takže jsem zas až tak moc nevnímala, ale film mě ani trochu neoslovil. Navíc mi to nebylo skoro ani o tom malování. Spíš jsem zaregistrovala to že mu umřelo asi 5 děcek či co. Na podívání nedoporučuju, ale místo vyučování to jako zabitej čas ujde. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Zopár faktov: Rembrandt van Rijn - jeden z najväčších maliarov všetkých čias. Jeho precíznosť, znalosť, zdatnosť a cit, ako využívať farby bola neuveriteľná. Aj ako grafik, bol priam fantastický (Tri stromy 1643). Zanechal po sebe hromadu autoportrétu, kde nám samotný majster zobrazuje svoj vlastný život. Nočná hliadka, Jan Six, Autoportrét 1658, Skica Podobenstvo o nemilosrdnom služobníkovi (je uložená v Louvri) to všetko sú dôkazy o Rembrandtovej zdantosti, ako umelec. K filmu - chyba nie je výberom hercov, režiséra, výberom skladateľa pre daný snímok, problémom tohto filmu sú peniaze a bolo za potrebu vraziť do toho omnoho viac peňazí, najviac sa prejavilo na kulisách. Klaus Maria Brandauer, ako Rembrandt - po hereckej stránke niet čo riešiť, podal suverénne poctivý výkon, podobnosť medzi R. a K. je tam, hlavne čo sa týka nosu, pekne háro mu spravili na tomto Klausovi. Celkom solídne herecké obsadenie, viac by som sa sústredil na jeho maľby (mal ich vyše 600), než o tom s kým spal a do koho bol zamilovaný, jasné patrí to k životu. Chápem, chceli jednoducho nakrútiť to do filmu, netreba zabúdať, že to bol maliar a to malo to byť to najhlavnejšie a najčastejšie vo filme. Film sa dá jednoducho nájsť na youtube - (do lupy) Rembrandt 1999. Je to celkom dobrý snímok, s celkovo milou hudbou. zaslúžil by si lepšie spracovanie a hlavne viac financií. Potichu sa v kútiku duše modlím, aby sa objavilo na tejto stránke, ak by sa mal nakrúcať film o ňom. /55%/ ()

Kibernet 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyrovnaná záležitost, ale pár událostem v Rembrandtově životě už rozumím lépe. A ty kulisy Amsterdamu jsou jako z televizního večerníčku někdy ze sedmdesátých let... ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Silný a propracovaný film, který musí zanechat dojem. Tu tíhu šerosvitu jsem cítil jak prostupuje celým dějem a odkrývá nelehký život jednoho z nejlepších malířů co tento svět nosil. Nízké hodnocení ostatních mě otrávilo, ale co čekat od obdivovatelů Terminátora a jiných braků.... ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

Njak výrazně zajímavý film o jednom holandském malíři ( jméno - viz. název filmu) popisující jeho pád ze společenského vrcholu na samotné dno. Dobrá volba, pokud se chcete něco málo dozvědět o životě R.v.R., pro kohokoliv jiného veskrze nezáživná podívaná. ()

benedict 

všechny recenze uživatele

Je šokující,co se povedlo Charlesi Mattonovi,tomuto multidisciplinárnímu umělci a jeho rodině! Dílo tak realistické,tak pravdivě se držící historických faktů,si zaslouží víc pozornosti! Kamera navíc zachytila každý měkký odstín a já měla silný dojem,že se dívám na živé obrazy samotného Rembrandta,a bylo to krásné a hladilo to duši. Autoři se museli hodně natrápit,aby film působil historicky a barvitě přesně.Mají mé velké Díky! ()

FISSSH 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy mívají obvykle velké plus v dobové atmosféře. Tady to je taky, ale to mi přišlo asi tak všechno. ()

Názorožec 

všechny recenze uživatele

Co člověk může snést a kde se bere jeho síla přetavit utrpení v hodnotu? Průměrný film s dobře vybranými herci a věrohodným prostředím. ()

ricky4 

všechny recenze uživatele

Zajímavý děj, ale absolutně nechutné "eroticke" scénky (v hospodě, ve vepřů a různé další nereálné zpracované pohlavní styky... Jednou a dost. Film je možná na 50%, ale jinak hodnotím na 20% ()

misiacik 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád umenie maliarstva, no skôr ako tento smer ma viac fascinuje impresionizmus... dá sa povedať, že pri tomto filme som nerobil nič iné ako súložil, takže moc zaujmavý nebol, preto tie tri hviezdičky... No druhý krát si ho už nepozriem, iba ak... :-) ()

vanika 

všechny recenze uživatele

Možná jako základní seznámení s životem Rembrandta ucházející, ale film mi připadá místy až zbytečně nechutný a hlavně je strašně nudný. ()

Udet 

všechny recenze uživatele

.shlédnuto bohudíky až po přečtení několika seriozních prací o životě a díle tohoto malířského génia.. ..za opravdovou snahu tvůrců o maximální historickou věrohodnost a skvělý herecký výkon K.M.B. dávám nejvyšší počet. ..jak již zde bylo zmíněno dost mě překvapilo- a dost nepříjemně- zdejší nízké hodnocení.. ..jistě, je tady znát nízký rozpočet, místy je to poněkud zdlouhavé.. ..ano, ale.. ..tohle je prostě opravdový Rembrandt, jeho impulzivní, rebelující, konvencemi pohrdající nezkrotná a přesto hluboce citlivá povaha.. ..maximálně povedená sonda do duše samotného Mistra, jeho doby i současníků.. ..atmosféra jeho obrazů a záznamy ze starých kronik přenesené na filmové plátno.. Snad každý kdo není absolutní ignor zná aspon dva Mistrovy obrazy- Noční hlídku a Pitvu profesora Tulpa. Bohužel jen nemnoho dalších zná něco podrobnějšího o jeho životě a díle. ...a proto lze tento snímek maximálně doporučit všem kteří se chtějí dozvědět více o tomto malířském géniovi, jehož díla neodmyslitelně patří ke světovému kulturnímu dědictví.. ()

Reklama

Reklama