Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (82)

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý príbeh podaný vo veľmi dobre spracovanom filme. Nepočul som o tejto kontroverzii, no musím povedať, že film ma maximálne zaujal svojim príbehom a chcel som vedieť kam sa to dopracuje. Cate Blanchett je vo svojej role skvelá, rovnako aj Robert Redford. Je v tom veľká dávka charizmy a uveriteľnosti, ktorú film potrebuje. Vyzerá to na trošku menší film, no nič to nemení na fakte, že sa tu dejú zaujímavé udalosti. Tiež je super, že to nesleduje klasické filmové klišé, ale chce podať svoj príbeh autenticky. Ale možno to funguje aj na tom, že postavy v tomto filme sú reálni ľudia a udalosti neboli vymyslené. To vie vždy pomôcť. Pre film, ktorý stojí vyslovene na príbehu a postavách je podľa mňa "Truth" veľmi dobre zvládnutý. Jednoznačne jeden z filmov, ktorý je hodný toho, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: A ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...skoro rovnako dobré ako podobný Spotlight (nemyslím novinárskou témou samozrejme). Presne ten typ filmu, ktorý nie je divácky podlízavý a zároveň má ďaleko od sterilnej nudy. Cate Blanchett je presvedčivá ako nikdy a Bobík Redford a investigatívna novinárčina - čo viac patrí k sebe?! Film má veľmi dobrú prácu s dynamikou, scenár je inteligentný a záver...ten napísal sám život v "najslobodnejšej" krajine na svete:) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Práca investigatívnych novinárov je vždy pohybom po tenkom ľade. Stret protichodných záujmov, teda odhalenia neprávostí politikov a ich zametanie stôp, vyvoláva nutný konflikt. V ňom nie je dôležité iba to, kto má viac možností a prostriedkov, ale aj načasovanie zverejnenia, pretože blízkosť významnej udalosti (prezidentských volieb) tento konflikt vyostruje. Film som videl už druhý krát a nenašiel som nič, čo by odporovalo môjmu prvotnému dojmu, že ide iba o priemernú snímku, na ktorej ma zaujala iba účasť Cate Blanchett a aktuálne odobratie mobilného telefónu českej reportérke Holcovej slovenskou políciou. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to objektivní. Ale to snad ani v tomhle případě nejde. Záleží i trošku na Vaší politické orientaci. Ale pokud (ne)máte rádi exprezidenta Bushe stejně jako já, musel tenhle film být úplně balzámem na duši. A to hlavně svým zpracováním. Vynikající, strhující podívaná s Cate, v jedné ze svých nejlepších rolí. Hlavně závěrečná řeč při "výslechu" byla opravdu nezapomenutelná. Stejně jako celý film. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pokud jste stoupenec jakéhokoliv politického proudu natolik aktivní, že byste dobrovolně pomáhali při volební kampani, nebo smyslů zbaveni jásáte a pozastavujete všechno a všechny ve chvíli, kdy se na pódiu objeví nějaký politik či dokonce prožíváte stavy extáze, když nějaký politik navštíví vaši ulici nebo práci, je to film pro vás, rovnou tomu napalte ***** - určený pro diváctvo USA, kde se mohou zbláznit z toho jestli nějaký politik byl nebo nebyl na vojně a že kecá v rámci vzájemné očerňovací kampaně mezi politický rivaly. --- Pokud je vám ale úplně u zadku, jestli vám u metra rozdává cetky nějaký politik, nebo jestli prostě nad hordami (snad) placených řvounů na veřejných mítincích kroutíte hlavou a nepřekvapuje vás, že politici lžou, protože jsou to prostě politici, klidně filmu napalte odpad, protože ve výsledku je to film o tom, kterak semlelo redakční tým vydání zprávy o něčem, co nikoho nezajímá. Ty záběry diváků, kterak sledují televizi a hltají "pravdu", mi připomnělo jen jedno: Psychožábu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Ve scéně po natočení rozhovoru s plk. Burkettem (Stacy Keach) na kameru sedí plk. Charles (Dennis Quaid) a Mary Mapes (Cate Blanchett) na gauči. Plk. předává Mary balíček chipsů, který je natočen zadní stranou, avšak v dalším záběru z jiné kamery je natočen přední stranou. (M1k3k)
  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)

Reklama

Reklama