Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (82)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Až začne Redford moderovat večerní zprávy, nevynechám ani jednu relaci! Jestli je Spotlight kvalitami vážně ještě o třídu výš než tahle o život sprintující konverzačka z prostředí investigativní dokumentařiny, tak za pár týdnů, až jej uvidím, sním svůj klobouk. Hádám, že oscarové drama bude rozhodně méně učesané a ne tak přehnaně melodramatické, ale stejně: Blanchett a její tým mi vzali dech. Dvě napínavé hodiny o tom, zdali je George W. Bush posera anebo jen někdo neumí dělat seriózní zpravodajství. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film o poctivé novinařině, čelící politickému nátlaku a změnám mediálního průmyslu. Truth má všechno, co chybí loňské novinářské oscarovce Spotlightu - dobré herce, napětí, spád, výraznou hudbu a sympatizování s postavami. Přestože téma zdánlivě může zaujmout jen diváky sledující dění v americké politice v éře Bushe juniora, film snadno zprostředkuje celou kauzu i nezasvěceným divákům. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Film se rozjížděl pomalu, ale každou minutou zvyšoval tempo a dojel do emocemi nabitého finále, které zručně pospojovalo všechny témata a otázky filmu. Cate Blanchett je vynikající. Její Mary Maples je komplexní po všech stránkách. Silná i zranitelná zároveň a nechá vás pocítit vše, čím Mary v době téhle kauzy procházela. Abyste dnes pátrali po pravdě, potřebujete vskutku spoustu odvahy a nejlépe nebýt zaměstnaní u společnosti, které jde jen o peníze a vládní podporu. Maryin monolog ze závěru filmu bych tesala do kamene. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to objektivní. Ale to snad ani v tomhle případě nejde. Záleží i trošku na Vaší politické orientaci. Ale pokud (ne)máte rádi exprezidenta Bushe stejně jako já, musel tenhle film být úplně balzámem na duši. A to hlavně svým zpracováním. Vynikající, strhující podívaná s Cate, v jedné ze svých nejlepších rolí. Hlavně závěrečná řeč při "výslechu" byla opravdu nezapomenutelná. Stejně jako celý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rešpektujem názor väčšiny, no nemôžem si pomôcť. U mňa sa tento film stal synonymom nudy a nezáživných politických táranín. Uź chýbalo len aby tu hral Clúnyj a pohroma mohla byť dokonaná. Len hrozná, mne nič nehovoriaca hŕba politických žvatlanín, v ktorých som sa občas strácal - ten povedal hento, ten zas hento, ten urobil to, henten napísal hento.... a tak stále dokola. Ako keby sme už dávno nevedeli, že pred zákonom sme si nie všetci rovní, niektorí sú rovnejší, hlavne ak ide o toho najrovnejšieho. To ma malo akože šokovať? Jediné čo ma šokovalo bola kardinálna hlúposť pani Mary Mapes, tá bola vskutku trestuhodná. Prečo si to lepšie nenačasovala? Vyjsť s tým pár týždňov pred voľbami bola teda riadna konina, bolo jasné, že s ňou moc zametie, čo čakala? Pulitzerovu cenu? V tomto a tiež v inom vidím rozdiel napr. s takým Spotlightom (2015), ktorý narozdiel od tejto nudy ponúkol aj slušnú dramatizáciu deja, záživnejšie udalosti okolo postáv, rozumnejšie konanie postáv zbavené hlúpej naivity a určite aj lepšie herecké výkony. Dve hviezdy z úcty k R. Redfordovi a C. Blanchett, ale aj tak je to taký drôt do oka. 30/100 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Film se točil v Austrálii na žádost herečky Cate Blanchett (Mary Mapes), aby mohla být při natáčení nablízku své rodině. Natáčelo se po dobu 8 týdnů. (Dio_Padre)
  • Známy americký novinár a moderátor Dan Rather film pochválil za presné zobrazenie televízneho spravodajstva. Obzvlášť sa mu páčilo, ako ho stvárnil Robert Redford, keďže Redford sa nepokúsil nikoho napodobňovať. (Arsenal83)
  • Ve scéně po natočení rozhovoru s plk. Burkettem (Stacy Keach) na kameru sedí plk. Charles (Dennis Quaid) a Mary Mapes (Cate Blanchett) na gauči. Plk. předává Mary balíček chipsů, který je natočen zadní stranou, avšak v dalším záběru z jiné kamery je natočen přední stranou. (M1k3k)

Reklama

Reklama