Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (82)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film o poctivé novinařině, čelící politickému nátlaku a změnám mediálního průmyslu. Truth má všechno, co chybí loňské novinářské oscarovce Spotlightu - dobré herce, napětí, spád, výraznou hudbu a sympatizování s postavami. Přestože téma zdánlivě může zaujmout jen diváky sledující dění v americké politice v éře Bushe juniora, film snadno zprostředkuje celou kauzu i nezasvěceným divákům. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett je prostě herečka první velikosti. Obsazená do pohádky o slávě investigativní novinařiny, o právu čtenářů a diváků na pravdivou informaci, v tomto lehce patetickém příběhu dokáže překlopit misky vah dobrého vkusu nekompromisně na tu veskrze kladnou stranu . A to dokonce i ve filmu, kde se na konci hrdinovi tleská (!!!!) to prostě funguje. Filmy o politice z principu neberu a patos mne drtí jak betonový panel. Tady jsem jim to ale sežral i s navijákem a Redfordův rozlučkový projev mne dojal. To je tak, když hrajou profíci. 80% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celý čas som si vravel, o koľko sú nedivácke (Insider) a nepatetické (Spotlight) filmy na podobnú tému, lepšie. Ale vlastne som za tú hollywoodsku formu rád, sem tam; pri tých dvoch emotívnych scénach v závere, alebo nevadia ani tie vtípky... No tak je to o level nižšie. To ale furt stačí na hodne silné 4 hviezdy. A Redfordovi by som dal za to jeho "Courage!" nomináciu ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Až začne Redford moderovat večerní zprávy, nevynechám ani jednu relaci! Jestli je Spotlight kvalitami vážně ještě o třídu výš než tahle o život sprintující konverzačka z prostředí investigativní dokumentařiny, tak za pár týdnů, až jej uvidím, sním svůj klobouk. Hádám, že oscarové drama bude rozhodně méně učesané a ne tak přehnaně melodramatické, ale stejně: Blanchett a její tým mi vzali dech. Dvě napínavé hodiny o tom, zdali je George W. Bush posera anebo jen někdo neumí dělat seriózní zpravodajství. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Že je bývalý prasident Spojených korporací amerických Jirka Dvojitévé Křoví zbabělá, pokřivená, mocichtivá, militantní a zkorumpovaná kunda, to dneska už ví každý školák. Ale tvrdit něco takového otevřeně ve sdělovacích prostředcích před pár lety, kdy ta mrdka ještě „hrdinně osvobozovala“ Dálný východ pod patriotistickým heslem „Ropa for all“ a pečlivě připravovala největší novodobou světovou hospodářskou krizi, mohlo vést i k tomu, že měl člověk náhle plnou prdel texaského čili, pěchovaného tam nemilosrdnou pěstí korporátní spravedlnosti. Zrovna tato Pravda sice nikdy nade vši pochybnost prokázána nebyla, nicméně spousta dalších Pravd ano. Je z toho ale naprosto fajnové přírodovědné drama o hyenách, lovících prase, o třídu záživnější a zábavnější než letošní osralový Spotlajt, kde hyeny lovily černoprdelnické pederasty. Ale kurva jako kurva, obojí je rozhodně informativním přínosem. Tohle je navíc vybaveno famózní a přirozenou Blanšetkou a úžasným Bobíkem, který sice ještě pamatuje časy, kdy začaly uhelnatět plavuně, avšak hraje mu to pořád jako zamlada. Moc příjemný a dokonale stravitelný film, nejste-li certifikovaný mongoloid. Jsem docela zvědav, kdo bude hrát jednou mě, až před dalšími volbami zveřejním inkriminující dokumenty na toho zkurveného maďarského tuneláře a majitele ČR - Andreu ZjakoZmrda Babitche. Norberte, pomalu se rozcvičuj! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)
  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)

Reklama

Reklama