Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (82)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to objektivní. Ale to snad ani v tomhle případě nejde. Záleží i trošku na Vaší politické orientaci. Ale pokud (ne)máte rádi exprezidenta Bushe stejně jako já, musel tenhle film být úplně balzámem na duši. A to hlavně svým zpracováním. Vynikající, strhující podívaná s Cate, v jedné ze svých nejlepších rolí. Hlavně závěrečná řeč při "výslechu" byla opravdu nezapomenutelná. Stejně jako celý film. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett je prostě herečka první velikosti. Obsazená do pohádky o slávě investigativní novinařiny, o právu čtenářů a diváků na pravdivou informaci, v tomto lehce patetickém příběhu dokáže překlopit misky vah dobrého vkusu nekompromisně na tu veskrze kladnou stranu . A to dokonce i ve filmu, kde se na konci hrdinovi tleská (!!!!) to prostě funguje. Filmy o politice z principu neberu a patos mne drtí jak betonový panel. Tady jsem jim to ale sežral i s navijákem a Redfordův rozlučkový projev mne dojal. To je tak, když hrajou profíci. 80% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Smutné, ale v politike je pravda proste neprípustná! Tím investigatívnych žurnalistov sa pustili proti pánovi prezidentovi, a to bola chyba. Who cares about truth? Taká opovážlivosť ako pochybnosť o politikovi vo vysokej politickej funkcií, to sa veru neodpúšťa. Názor nech si spraví každý sám, ale 60 Minutes na CBS nemalo dôvod šíriť demagógiu. Mám pocit, že u nás by to dopadlo obdobne (viď Gorila, a všetky ostatné kauzy). Čo sa týka filmu, tak bodoval najmä skvelý námet, ktorý bol viacmenej zvládnutý veľmi dobre - dokonca mám taký pocit, že to bolo napokon lepšie ako oscarový film Spotlight, ktorý bol taktiež orientovaný na prostredie investigatívnej žurnalistiky (hoci s oveľa závežnejšou tematikou). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý príbeh podaný vo veľmi dobre spracovanom filme. Nepočul som o tejto kontroverzii, no musím povedať, že film ma maximálne zaujal svojim príbehom a chcel som vedieť kam sa to dopracuje. Cate Blanchett je vo svojej role skvelá, rovnako aj Robert Redford. Je v tom veľká dávka charizmy a uveriteľnosti, ktorú film potrebuje. Vyzerá to na trošku menší film, no nič to nemení na fakte, že sa tu dejú zaujímavé udalosti. Tiež je super, že to nesleduje klasické filmové klišé, ale chce podať svoj príbeh autenticky. Ale možno to funguje aj na tom, že postavy v tomto filme sú reálni ľudia a udalosti neboli vymyslené. To vie vždy pomôcť. Pre film, ktorý stojí vyslovene na príbehu a postavách je podľa mňa "Truth" veľmi dobre zvládnutý. Jednoznačne jeden z filmov, ktorý je hodný toho, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: A ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tohle není film o nějaké určité historické pravdě, ale spíše o (doufejme) nezničitelné vůli k jejímu hledání, což s sebou čas od času nese riziko pořádného kopance mezi nohy - ať už více či méně opravněného. Méně orientované na instrumentální stránku věci než striktně procedurální Spotlight, naopak více pracujicí s emocemi a charaktery. Blanchett úchvatná, Redford ve svém živlu. 9/10! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)
  • Film se točil v Austrálii na žádost herečky Cate Blanchett (Mary Mapes), aby mohla být při natáčení nablízku své rodině. Natáčelo se po dobu 8 týdnů. (Dio_Padre)
  • Jeden herec (alebo herečka) môže byť v jednom roku nominovaný na Oscara za najlepší herecký výkon len raz. Cate Blanchett si v roku 2016 vybrala nomináciu za film Carol (2015), aj keď výkon v tomto filme bol tiež jednou z možností. (Astonko)

Reklama

Reklama