Reklama

Reklama

Aquarius

(seriál)
  • USA Aquarius
Trailer
USA, (2015–2016), 18 h 29 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

John McNamara

Hrají:

David Duchovny, Grey Damon, Claire Holt, Chance Kelly, Emma Dumont, Michaela McManus, David Meunier, Tara Lynne Barr, Ambyr Childers, Jason Ralph (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Losangeleský policejní detektiv Sam Hodiak (David Duchovny) zvedá netrpělivě vyzvánějící telefon. Volá mu dávná kamarádka Grace (Michaela McManusová). Zoufale prosí o pomoc, protože její dospívající dcera Emma (Emma Dumontová) se ztratila. Zmizení mladé dívky se musí udržet v tajnosti kvůli politické kariéře jejich manžela a otce. Hodiak vyhledá kolegu Briana Shafeho (Grey Damon), který pracuje v přestrojení a snaží se odhalit, kdo stojí za novým přílivem smrtícího heroinu do Los Angeles. Jenže Shafe má s vyšetřováním potíže nejen ve špinavých ulicích L. A., ale i na policejní stanici. Hodiak mu nabídne pomoc na oplátku za to, že se Shafe v tichosti a naprosto neoficiálně pokusí najít ztracenou Emmu. Stopa vede mezi pochybné zástupce hippie komunity vedenou tajuplným, ale charismatickým Charlesem Mansonem (Gethin Anthony). Hodiak a Shafe se nemohou shodnout, co se ještě během policejního vyšetřování může, a co už ne. Emma, která je zklamaná životem ve vyšší společnosti, mezitím čím dál více propadá zhoubnému vlivu nebezpečně okouzlujícího vůdce smrtícího kultu. (prima+)

(více)

Recenze (45)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Natěšenost byla velká a po dvou epizodách zatím Aquarius očekávání naplňuje. Parádní atmosféra, šedesátkové songy... co víc si přát? Po oťukávacím pilotním dílu se tahle odschoolová krimi pěkně rozjíždí a já jsem spolehlivě zaháčkovaná. První dva díly - 90% Pár dílů to sice trvalo, ale to co zejména v druhé půlce řady následovalo, byla jedna velká jízda. Je fakt, že mladší publikum to asi neosloví, to si žádá nonstop akci a nějaké postupné budování příběhu i vývoj postav jde mimo něj (čest výjimkám). Já jsem ale nadmíru spokojená a těším se na druhou řadu. 1. série - 90% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Někomu na NBC by měli říct, že stylová kamera a skvělý dobový soundtrack vám k vytvoření výtečné retro kriminálky opravdu nestačí. Obzvláště, když si sem Duchovny evidentně přišel jen pro výplatu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT: Nejroztříštěnější pilotní epizoda kriminálky, jakou kdy svět viděl. Všechno špatně, počínaje přehrávajícím Duchovnym a konče permanentní nudou, kdy divák v podstatě sleduje nekonzistentní linii na sebe nenavazujících wtf rozhovorů s huličskými smažkami z minulého tisíciletí. Nenávidim, když si mí oblíbení herci jen vydělávají na nájem a už jsem to tu psal stokrát. Vůbec nic kromě vydařené stylizace a fajn songů, sorry. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi mile překvapen. Po skončení Californication jsem se na další velkou roli Davida Duchovnyho těšil a rozhodně mě nezklamal. Ostatně celé obsazení této kriminálky z prostředí Ameriky v době hippies a hlavně Charlese Mansona se mi hodně líbilo. Komentář KevSpy mé pocity poměrně přesně vystihuje, ale prozatím si absolutní hodnocení šetřím. Hlavně proto, že děj je občas až příliš roztříštěný a je rozjeto moc vedlejších linek (i když zábavných a napínavých). Každopádně bych to ani netipoval na produkci NBC, ale nějaké placené kabelovky. Rozhodně se vyplatí sledovat! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Obsazení super a nápad taky, ale zpracování dost pokulhává, chybí tomu napětí a hlavně "drive", který by vyvoval touhu hned vidět další díl. Místo toho po 6 dílech přišel blok a další díl už nebyl žádoucí. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po první sezoně: nakonec to byl víc atmosférickej pohled na USA 60.-70. let, než nějaký tancování na virtuálním hrobečku Charlie Mansona, který zřejmě můžeme očekávat v budoucích sezonách. Sex, drogy, rock'n'roll teda už zase ne, ale i tak super soundtrack vyrovnává ukňourané pokusy Mansona o start hudební kariéry. Duchovny jako drsnej polda s něžnou duší vypadá o dost líp, než jsem čekal. Občas jsem jen měl pocit, že snaha nacpat všechna angažovaná dobová témata (blížící se Watergate, protiválečné hnutí hippies, Černí Panteři, atd) do jedné show je trošku křečovitá. Doufám v alespoň další dvě tři sezony! ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Aquarius nedostál vysokým očekáváním (nenapodobitelný Hannibal je holt vyburcoval až příliš), i tak příjemně překvapil zpracováním nedávné historie spojením dobových prvků s těmi moderními, což se stalo dvousečným ostřím. Podobně jako barvitou a hudebně rozjuchanou atmosféru kontruje šedivé připomenutí tehdejších problémů, nebo jako je autentický vzhled postav uzpůsobený dnešnímu divákovi, stárnoucí epizodické pojetí svým způsobem stahuje očekávaný thriller s Mansonem v hlavní roli. Svým způsobem proto, že toto roztěkané pojetí seriálu sice nemusí sednout každému, já jsem si ho ovšem užíval. Nakonec totiž i ty Hodiakovy jednotlivé případy dokázaly vzbudit nečekaný zájem, protože v nich nejde tolik o procedurální vyšetřování, obvykle odbyté v krátkých montážích, ale právě o napíchnutí se na tu dobovou atmosféru, o kterou zde jde až v první řadě. Přesto bych byl do budoucna raději za více prostoru pro Mansona, kariérní náběh zde má totiž parádní. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu něco jiného. Ale na druhou stranu, to hlavní by se mělo odehrát až v dalších sériích. A taky záleží, jak moc/málo se NBC bude držet historie. První řada mě chytla za srdce a zatím nepolíbená Californication jsem si Davida děsně užívala a Gethin Anthony dokázal zahrát Mansona velice věrohodně. Seriál odráží dobu nejen chováním postav, ale i slangem, a hlavně neskutečnou hudbou. Ne že by člověk seděl přibitý u obrazovky a bez hnutí sledoval, co se stane. Tady je zamilovanost maličko pomalejší, ale hlubší. Něco jako u Mad Menů, kteří jsou ze stejné doby. K dokonalosti tomu chybí jen trochu víc historických reálií, kterých se snad dočkáme v dalších řadách. 90 % Po druhé řadě musím konstatovat, že to málo, co mi v první řadě chybělo k dokonalosti, se přiřítilo s pořádnou vervou. Mnohem víc historie (aby taky ne), Manson už je úplně mimo a Hodiak je naprosto k sežrání a má neskutečný hlody. Hudba je stejně jako u první řady boží, postavy se neustále vyvíjí, někdy dost nečekaným směrem, a ty hlášky! Sarkasmus na denní bázi, do toho sem tam postavy na tripu a i když víte, co přijde, jste k obrazovce přikovaní. Tohle byla jízda! ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Těžká stylovka s parádním soundtrackem, atmosférou a Duchovnym, jež je na svůj věk neskutečný frajer! Vidina kvalitní podívané do budoucna! 75% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Méně Duchovnyho, pro kterého je Aquarius jak prequel/pokračování Californication - a více Charlese Mansona by neškodilo. Takhle Manson vypadá jen jako neškodný hipík, který chtěl jen šířit lásku a nic víc... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, asi takhle. Duchovny je skvělý, ale mohl být lepší, to je absolutně bez debat a v podstatě jediné, co je na seriálu opravdu bez chyby, je ta skvěle zachycená 60-ková retro atmosféra a naprosto úžasný dobový songy. Herecky to taky nebylo nejhorší, Manson byl fajn, ale přijde mi, že všichni hrají tak nějak na půl a podobně na tom ostatně je i celý seriál. Zhruba od sedmého dílu se to sice začalo malinko zlepšovat, ale bohužel ne tak, aby to dalo na lepší hodnocení. I když detektivka je to nápaditá a alespoň trochu originální, to se musí nechat, konečně o Mansonovi natočili něco pořádnýho, nuž? Navíc to má pomalé tempo, spíš se to vleče, než aby se to někam posunulo, a i když sice důvěrněji poznáme postavy, zejména pak skvěle zahraného Hodiaka (a Mansona) vraždí se tam víceméně jen proto, že se tam prostě vraždit musí. Není to vyložené zklamání, ale čekal jsem víc. Takže i kdyby se stal zázrak a odklepli Akváriu druhou řadu, já už u ní nejspíš nebudu - ovšem kdyby se věnovali případu Polanski/Tate nejspíš mě přemluví... Příjemná sezónní záležitost, která ale příliš dlouho neutkví, zato ty písně ano... 68% tomu perfektně sedí. Těším se na tebe v nových Aktech X, Davide Duchovny :) ()

zigíš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

v rámci možností (duchovného) hereckého rozsahu někde mezi mulderem a moodym -což mě baví- skvěle trefená sixties atmoška a dobový soundtrack -hodně hravý- po třech dílech -prozatím- velmi silných 80% ..edit: po všech 13.dílech jdu procentuelně nahoru 90% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdo to odsoudil po pár dílech, ne-li po pilotu, udělal velkou chybu. Je to dost slušná dobová kriminálka, která se nikam nežene, je to spíš konverzační (možná trochu jako True Detective, ale stylově to není asi nejlepší přirovnání). První série rozhodně nebyla špatná, možná je škoda, že se tam tvůrci snažili zakomponovat až moc záležitostí té doby, takže fakt musíte sledovat, co, kde, jak a proč a taky znát trochu problematiku toho desetiletí. Ch. Manson byl jinak dokonalej manipulátor, kterej si svou "Rodinu" založil na volnosti, užívání si, svým charismatu a především drogách ("Neboj, oni se vrátí..." No jak by ne, když taky potřebujou dávku!). Musela to být nelehká doba (takřka legální rasismus, chlast, drogy/hippies, válka, kriminalita), i když my budeme naříkat i dneska, známe to :). Jsem rád, že byla potvrzená druhá série, a těším se, co nám přinese. P.S.: Jsem Vodnář, tak ještě abych se nepodíval na seriál s názvem Aquarius, co?! Hehe.. EDIT 15.9.2016 Po skončení druhé série to šlo celý ještě nahoru, hlavně musím ocenit postupnou gradaci, která sérií prochází. Poslední díl je pak naprostej masakr (obrazně i doslova), D. Duchovny je sympaťák, kterej ale přesto, že je jako klaďas, není zase tak úplně nejhodnější, no nicméně jeho protějšek G. Anthony jakožto Manson je přímo skvělej. Jeho šílenost mu věříte v každé scéně a chvílema divákovi až zatrne, když ho sleduje. Jen tak dál, těším se na další sérii a doufám, že to místní hodnocení ještě poskočí nahoru! ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

1. řada: Na preciznost první řady True Detective to sice nemá, ale i tak se divím, že tak dobrou a "syrovou" kriminálku z 60. let natočila NBC. Zamrzí pouze to, že jsme se na konci nedozvěděli téměř nic, všechno si zachovalo status quo kvůli cliffhangerům. A to je škoda, chápu, že zápletka s Charliem musí vydržet delší dobu, ale větší část ostatních zápletek se mohla nějak rozčísnout už teď. Jinak parádní soundtrack, důsledně zpracovaná tehdejší doba (solidně vymyšlený fiktivní příběh zakládající se na reálných skutečnostech), sympatičtí herci, fajn scénář. Akce tam moc není, občas někdo někomu maximálně rozbije hubu, ale to vůbec nevadí. 4*. 2. řada: Tak velký úpadek jsem nečekal. Rozkreslení dvou různých časových linek nefunguje, zvlášť když v té druhé začnou v tom času ještě skákat. Ztrácel jsem se a po týdnu s novým dílem jsem vůbec nevěděl, co se stalo kdy. Seriál navíc začal být extrémně nudný. Absolutně vůbec nic zajímavého se tam neděje. No poslední díly už jsem ani nedokoukal, tak moc mě to nebavilo. Ale z přečtení synopsí epizod ani nemám pocit, že by mi něco uteklo. 2*. ()

NaughtyKoopa 

všechny recenze uživatele

Namísto detektivního příběh jsem dostal atmosféru a události 60. let vyprávěné z prostředí policie, což není špatně, ale protože se v této historii vůbec neorientuji, je to pro mě trochu zklamání a chvílemi jsem se ke sledování přemlouval. Je to seriál s úplně roztříštěným příběhem, není tam žádná hlavní linie (nebo je, ale v tom počtu subplotů se úplně ztrácí), pomalu každým dílem se otvírá nový případ, který se buď uzavře ještě ten díl nebo se táhne napříč několika a mnohdy ani nejsou zcela vysvětleny, tohle vše dělá strašně matoucí a nikdy nevím na co se víc soustředit. Atmosféra je zde výborná a všechny hlavní témata 60. let jsou zpracovány skvěle, jediný co moc nemusím jsou ty nekonečné hippie shit dialogy o 'almighty Charliem' a 'we are free' atd. Výprava a naprosto legendární soundtrack jsou hlavními tahouny seriálu. Duchovnymu podle mě tahle role úplně nesedne a občas trochu přehrává, ale jinak vtípky hází dobré. Nedostal jsem, to co jsem očekával, ale během první série jsem se přizpůsobil a určitě zde budu při druhé. 6,5/10 ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech oceňuji perfektní dobové zpracování. Stylová lahůdka s charismatickým Duchovnym v roli detektiva a svěžím soundtrackem z konce šedesátek. Wiki:... Charles Manson většinu svého života strávil ve vězení, nejčastěji za zločiny jako krádeže aut, podvody a padělání kreditních karet. Určitou dobu se živil jako pasák. Na sklonku 60. let se stal hlavou skupiny známé jako „Rodina“ (The Family), která měla posléze na svědomí několik brutálních vražd. Mezi nimi i vraždu Sharon Tate, manželky režiséra Romana Polanského... ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka, která zaručeně chytne všechny milovníky šedesátek. Ale přiznejme si, žádnej zázrak to není. První vadou je, že je to točené i pro děcka a tudíž se nám nedostává žádných drsných scén, vulagrismů apod. Ale tohle téma si říkalo o odvážnější scény. Struktura seriálu standardní, Mansonovy promluvy začnou brzy nudit, asi jako když poslouchám nějakého skutečného eso-fanatika. Příběh táhne Duchovny a otvírání starých ran(Vietnam, rasismus, sexismus). Člověk si tak krásně uvědomí, že Amerika v těchto otázkách neudělala zdaleka takový pokrok, jak by si přála. Černoši se bouří proti policistům naprosto stejně, sexismu se stále daří a místo Vietnamu mají Irák a Afgánistán. ()

Reklama

Reklama