Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 3

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Recenze (186)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nedoceněného Hopkinse mám rád a jeho filmy se mi líbí. Barva vítězství není vůbec špatná, jen velice předvídatelná a upřímně mě atletika moc nebere. Na druhou stranu Stephan James je velký sympaťák a výprava je taky super. K tomu Jeremy Irons a nacistická špína. Vlastně je to dost aktuální téma, protože jak tehdy, tak dnes, řešíme, jestli politika do sportu patří, či ne. ()

dafidsch 

všechny recenze uživatele

Chladnosť a bezočivosť ľudskej duše, ktorá sa aj teraz opakuje. Je smutné to vôbec vidieť opäť okolo nás. Nech znova nejaký Jesse Owens a Luz Long ukážu čo je to ľudskosť (75%). ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Tezko rict kdy lidstvu konecne dojde, ze tahle obracena propaganda, kdy jsou negri, zidi, bukvice a spol zobrazovani jako ztelesneni dobra, neni o nic lepsi nez propaganda nacisticka. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vše,co tam mělo být, tam bylo. Životopisné drama, ve kterém působí téměř všechno přirizeně a nenásilně. Jesse Owens byl talent a sympaťák. A vidět zase Jeremy Ironse mě vždy víc, než potěší. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A máme tady další „rasistickej“ kousek. Tentokrát se to odehrává v JŮESEJ, což není nic neobvyklýho, ale co je velká změna, tak že se příběh nějak po půlce přesune za velkou louží a to přímo do Ádovi III říše. Takže tady máme hnedle dva pohledy na černochy. No, ale po pravdě ten americkej pohled byl mnohem růžovější než v ostatních filmech, asi to nechtěl rejža příliš hrotit. O Jessem slyšel asi každej sportovní fanda, takže vlastně i já, ale moc sem o něm nevěděl. Pravda je taká, že sem se toho nedozvěděl příliš mnoho, páč jeho příběh tay začíná rovnou na vejšce, takže z jeho mládí se nedozvíš nic. Co bylo ale skvělý, tak naplněnej Berlínskej staďák, kterej byl jistojistě symbolem velkýho vítězství nácků. Uplně bych chtěl viděl Áďu, když mu před vlastníma očima běhá po jeho antuce černoch, kterej si nakonec odnesl 4 zlatý medaile. Nejrači by ho viděl ve vlaku směrem Polsko, ale takle na Olympiádě by to bylo takový blbý ho rovnou deportovat :o). Jeho konkurent z Německa (skokan do dálky, kterej mu při závodech pomohl a pak si společně oběhli čestný kolečko) skončil o poznání hůř – šoupli ho do první linie, kde to pochopitelně nepřežil. Každopádně bych měl uplně náladu si u tohodle filmu pobrečet, ale rejžovi se nepovedlo zadrnkat na tu správnou citovou strunu. PS před tím sme si dali kousek Orel Eddie a tam teda ta citová struna bručí perfektně, skoro jako guma od trenek :o)).Dobrou ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý príbeh z čias, keď atléti na OH boli aj bieli. Jediný problém je, že tá prvá hodina z čias Jesseho života v Amerike je veľmi šablónovitá a nezaujímavá, zatiaľ čo hry sú urobené veľmi dobre. Príbeh je skratkovitý na to, že USA mali ďalších 50 medailistov. To, že to robili Nemci je vidieť, kladné postavy sú vytiahnuté do popredia a vlastne v Nemecku ani nik nebol zlý, iba ich Fuhrer. Celkom pekne je tiež ukázané, že černosi v Nemecku mali viac práv, než doma, pretože Židia boli ešte nižšie. Herci to ustali so cťou, aj Sudeikis. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ak je toto fakt podľa skutočných udalostí, tak fakt že pecka. Super zahrané, super dobové, správne napínavé aj dramatické. Američani športové drámy fakt vedia. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film Barva vítězství vypráví příběh Jessiho Owense, jednoho z nejznámějších atletů historie. Téma pro mě jako stvořené, proto jsem si jej s chutí pustil. Stejně jako většina lidí jsem věděl, že Jesse Owens „pokazil“ Hitlerovi olympiádu v Berlíně. Uzmul pro sebe hned čtyři zlaté medaile a nevybojovali je tak nadřazení Němci. Jeho cestu na vrchol jsem ale neznal, proto pro mě byl příběh zajímavý i z tohoto důvodu. Počátky v Americe, kde rasismus jel také ve velkém, jsem sledoval se zájmem. Nejsilnější bylo srovnávání s německou diktaturou a rozhodování, zda jet do nacistického Německa (z rasistické Ameriky). Obecně tahání politiky do sportu je hnus a byl to hnus i tehdy. Při sledování rozhodování bafuňářů mi bylo až blbě. Silné okamžiky ve filmu se bohužel střídají s těmi slabšími. Celý film je až příliš uhlazeně dramatizovaný (podivná kamera). Pořád se nemůžu zbavit pocitu, že to nebylo až tak dobře zpracované, jak být mohlo. Čtvrtá hvězda je spíše za silný příběh, který ovšem napsal sám život a tvůrci na něm nemají žádnou zásluhu. ()

panWolf 

všechny recenze uživatele

I když se mi to celkově hodně líbilo , tak jenom 60%. Možná to je tím ,že jsem tu historii dost znal a nějak jsem si ve filmu nenašel nikoho , ke komu bych měl nějak blíž. Historicky by mě moc zajímalo jak to vlastně bylo s tou Leni R. A taky se budu muset mrknout na to ,co ona vytvořila o Olympiadě. Jestli ovšem ten film někde doma najdu. .-) ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Atletika je sport, který není až tak často zfilmován, proto jsem rád pokaždé, když nám svět filmu nabídne něco nového. Race nám nabídně pohled na atletiku ve 40. letech a zároveň skvělé drama o situaci černochů v USA, Německu a Olympijských her 1936 v Berlíně. Na své si právě přijdou fandové atletiky, a i ten, koho atletika tolik nezajímá, protože dávka atletiky i drama je poměrně vyvážená. Ve filmu je moc dobrých hereckých výkonů, že bych je nevyjmenoval - Stephan James, Sudeikis, Jeremy Irons, Metschurat, který hrál Goebbelse a rád jsem ve filmu viděl i Carice van Houten. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Kvalita tohoto snímku mě nepřekvapila, čekala jsem něco takového a mile ráda, mohu říct, že Race splnil mé očekávání. Je to životopisný příběh, už je tohle je pro mě dostatečným hnacím motorem, a pak ta autentičnost S. Jamese. Závěr mě dojal, upřímně, vzdušně a o to víc, mě přesvědčil nedočkaný Happy End, realita totiž žádné dobré konce nemá. 7,5*. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zajímavý životopisný příběh Jesseho Owense nemohl zklamat, jeho zpracování nezklamalo taktéž především díky tomu, že se nepouštělo do zbytečných experimentů a drží se v osvědčených mantinelech svého žánru. Herecké obsazení je povedené, Stephan James je skvělý, překvapil Jason Sudeikis, který mi ukázal, že zvládne i vážnější polohy. Stephen Hopkins dokázal zúročit své zkušenosti a pravděpodobně natočil svůj nejkvalitnější film. Abych ale jen nechválil, občasné digitální "příkrasy" byly zbytečné a vypadají lacině. Na filmové ceny Race určitě není, ale ty více než dvě hodiny určitě nejsou zbytečně promrhaným časem. Stavění rasismu nacistického Německa a Spojených států třicátých let vedle sebe v jednom filmu působí nevšedně. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý život měl ten Jesse Owens. Tenhle film přibližuje to jeho nejslavnější období vrcholící na olympiádě v Berlíně, ale dělá to tak nějak polovičatě, protože fakta si tvůrci upravují, jak se jim to hodí, a navíc to imho nejzajímavější, vyrovnávání se s rasovou segregací, je tady docela odbyto. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako věrný fanoušek atletiky, a současně stále aktivní - i když mizerný - atlet, jsem si tento film nemohl nechat ujít. Je docela poznat, že nejde o made in USA, protože se film striktně drží dobových reálií a nevymýšlí si,jak je u amerických snímků zvykem. Jesse Owens opravdu skočil 8,13m, 7,94m a 8,06m a opravdu zaběhl ve finále v Berlíně časy 10,3s na 100m a 20,7s na 200m. Film má gradaci a logicky nechybí ani politické téma,kterého je tu ovšem trochu přespříliš a příběh Jesseho upozaďuje. Tak a teď k negativům - nikde není ukázáno, že byl Jesse silný kuřák, Adolf Hitler se ve filmu takřka neobjeví, a samotný Jesse Owens se měl po čtyřech triumfech hůř finančně než předtím - což je naštěstí nastíněno v poslední scéně... i tak hodnotím film jak jinak , než pěti hvězdičkami a už se těším na další trenink :-) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Důstojný životopisný film o sprinterovi Jesse Owensovi se mi líbil. Navzdory limonádovému a místy moc filozofujícímu odéru to byl fajn příběh, který byl poutavě odvyprávěný a já si zapamatuju asi toto: 1) výpravné retro 2) rasismus v USA vs. rasismus v nacistickém Německu 3) atmosféra nacistického Němeceka na jedničku 4) i jako čistě sportovní film dobré 5) celkem historicky poučné, jak se asi přidělovala olympiáda nacistickému Německu. Za mne čtyři hvězdy asi i proto, že mám slabost pro filmy 2SV a blízské okolí. http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/race/ ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,Out there there ain't no black or white, just fast or slow." Film velmi přímočaře oslavující sportovního ducha. Příběh Jesseho Owense je podáván poněkud jednoduše stylem běžel-vyhrál, aniž by se výrazněji věnoval dění okolo, rodinné situaci, vysoké škole či samotnému dilematu, jak k LOH vlastně přistoupit. Nebo to tak to na mě alespoň působilo. Rostoucí síla německého nacismu nevyvolává vůbec žádný dojem a je v podstatě jenom nevýraznou skutečností na pozadí. Na druhou stranu je ale opravdu fajn, že se na hvězdu Jesseho Owense nezapomíná a že se jeho sportovní výkony i lidský přístup pyšní obdivu i dnes. ()

Reklama

Reklama