Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 1

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Recenze (186)

existimi 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se Američani snažili v Berlíně bojovat proti rasismu tak moc, že zapomněli bojovat doma. Hopkins toto pokrytectví vyobrazil na jedničku. Respektive na čtyři hvězdy. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Klasicky pojatý životopisný film. Sympatické na něm je, že nezavírá oči ani před rasovou diskriminací v USA, ani před tím, jak si pozdější doživotní kontroverzní předseda MOV Avery Brundage zadal s nacisty. Naopak režisérka Leni Riefenstahlová, oddaná stoupenkyně nacistického režimu, je zde z neznámých důvodů ztvárněna málem jako disidentka, což sotva odpovídá historické skutečnosti. Příběh je jistě poutavý a profesionálně natočený, nicméně postrádá větší a plastičtější psychologické prokreslení hlavní postavy a zůstává tak jen oslavným a poněkud plochým snímkem, vzdávajícím hold jedné z legendárních postav světového sportu. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to veľmi zaujímavé. Sledovať príbeh atléta čiernej pletí, ktorý sa vyberie na olympiádu do nacistického Nemecka v roku 1936, aby reprezentoval svoju krajinu je viac než zaujímavý. Ale bohužiaľ po filmovej stránke to bolo slabé. Z tejto drámy sa dalo vyťažiť viac. Na môj v kus to bolo celé bez emócii, spádu a napätia. Zvuková stránka sa mi nepáčila. Celé to bolo zbytočne dlhé a miestami nudné. Niektoré scény mi prišli až príliš umelé a výber niektorých hercov bol dosť nepresvedčivý. Neviem či Hopkins niekedy videl ako vyzerá Goebbels, ale herec ktorý ho hral (Metschurat) sa ani trochu na neho nepodobal. Takisto aj viacero iných hercov malo k autentickým postavám dosť ďaleko. Až príliš priemerný snímok. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Tak trochu si Američania chceli prilepšiť, ale len trochu. Pretože vyčítať Nemcom nacizmus je pre černochov tak trochu divné. Inak pekne natočený film, ale mohli tam byť aj zábery z nacistického filmu o olympiáde od Leni Riefenstahl. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem je moc hezky odvyprávěn životní příběh Jesse Owense a jeho trenéra. A film ukazuje, jaký kus jsme jako lidstvo ušlo v otázkách rasismu a předsudků. Jebnže to ještě není vítězství. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film poukazuje na rasovou nesnášenlivost v Americe, stejně jako Skrytá čísla, snímek, jež jsem hodnotil před tímto a také jsem ho chvíli před tímto filmem viděl. Každopádně mnohem méně. Více se řeší samozřejmě sport a nacismus a především Olympiáda. Životopisné filmy nutně nemusí být dramatické od začátku do konce. A proto nechápu některé hodnotitele, že píšou o nudě. Já mám rád filmy dle skutečných událostí, i když si scénaristi vždycky ještě vymyslí kolem tu omáčku, kvůli dramatičnosti, vím, že tohle se opravdu stalo a proto je to pro mě o dost důležitější. O to víc oceňuji závěrečné fotografie všech důležitých postav a také sdělení, co se s nimi dělo pak. Herecké výkony mě potěšily a dost se povedly i efekty. Podle mě příběh není nudný. Naopak, děj běží jen o něco málo pomaleji než Jesse Owens a je dobře, že Hitler dostal na pr..l. Já víc nemám co dodat. Neříkám, že mě děj přimáčkl k židli a nepustil ani na wc, ale na druhé straně jsem se nenudil a od filmu jsem dostal, co jsem čekal. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Tento příběh jsem neznal. Jak moc se blíží skutečnosti nemám tušení, ale horší než nacisti tu vypadají američani. V německu je nenávist proti negeům a dalším menšinám zivena elitami. V USA je nenávistný prostý lid. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Solidní záležitost, která mapuje život a osudy skvělého meziválečného atleta, který dokázal zvednout Áďovi mandle a to hned čtyřikrát. Film je pěkně natočen, hlavně pak fáze na olympiádě v Berlíně byla skvělá. Doba je vystižena velice autenticky a atmosféra je po celou dobu hmatatelná. Tento životopisný snímek si mě tedy získal - 75%. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

O tomto filme som sa dozvedel skrz jeden predmet na VŠ a tak som mu dal šancu a dobre som urobil. Síce ešte tá prvá polka mierne drhne ale od príjazdu do Berlína sa to rozbehne naplno. Nádherná športová dráma. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o legendě atletiky, která dokázala získat získat čtyři zlaté medaile na OH, kde se to Německu vůbec nehodilo. A samozřejmě i přes čtyři zlaté medaile nemůže jít do hotelu na vlastní oslavu hlavním vchodem, i taková byla Amerika. Přestože tentokrát víme, jak to dopadne, tak i tak bylo zajímavé sledovat cestu Jesse Owense až na vrchol. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bol tento film pomerne nudným zážitkom. S hlavným hrdinom síce sympatizujete, a niektoré scény z tréningov či záverečného zápolenia na olympiáde sú spracované vcelku fajn a dokážu vyvolať aj nejakú tú emóciu. Ale mimo toho sa film vlečie a ostatné dejové odbočky ako rodinné vzťahy, morálne dilemy a tak ďalej sú len zbytočnou vatou, ktorá naťahuje už tak dosť dlhý film. Réžia je skôr bezkrvná a neoslovila ma ani práca kameramana. 50%. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Postavu Jesse Owense jsem jako sportovní nadšenec zaregistroval již dávno. Věděl jsem o koho jde, ale neznal jsem úplné pozadí onoho příběhu, o to více jsem se na film těšil. Více než dvě hodiny měly náboj, i když bych možná lehce zkrátil období před OH a naopak přidál pár scén do olympijské části. Chválím i role Avery Brundage či Josepha Goebbelse. Samotná kvalita filmu byla velice dobrá, velice uvěřitelná a hezky zrežírovaná. Body pro Hopkinse i za to, že vytáhl takto historický okamžik a natočil o něm film. Hodnotím čtyřma hvězdičkama, 80%. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Jak zprudit Ádu ještě před tím, než sám prudit začne? Stačí jeden afroamík s vizáží Michaela Jacksona (za mlada) a jeho geniální výkony, který se zapsaly do historie. Pěkně popsaná politika, výborně nastíněná doba a k tomu nějakej ten zápletkovej kotrmelec. Dohromady se na to dobře koukalo. ()

Kazisvet III. 

všechny recenze uživatele

40%, 2/5... Veliká škoda, z motivu se dalo vytěžit mnohem, mnohem víc. Toto bylo takové nemastné, neslané, nezábavné, nevypovídající, přespříliš průměrné. ()

E-Swift 

všechny recenze uživatele

Zde se ukazuje jací Američani opravdu byli a jsou. Jejich nejlepší sportovec v začátcích 2.světové válce a nedostane ani uznání od vlády za 4 zlatý, no do prkýnka. A to jen proto že byl černej. Film vynikající, kamera dobrá a příběh úžasnej. Plnej počet bez rozmyšlení ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Príbeh nula bodov, v tomto filme sa všade iba kladie dôraz na obeť rasizmu, ako keby tento film nebol ani o športe. Tréning skoro žiaden, závody nuda, milostný život až na jednu old school pobehlicu, ktorú stretol v bare tiež nuda. Čo je, ale úplný prepadák to je ten USA "smile" cukor na každom jednom zábere a v každom strihu. Ten film je tak precukrovaný, že divákovi budú musieť podať konské dávky inzulínu. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená významná etapa dějin světového sportu, osvětlující postavu významného černého sportovce v kontrastu k postoji myšlení a zvyklostem lidí té doby!!! ()

ShadyCZE 

všechny recenze uživatele

Všichni si vyprávěli, že mi Hitler v Berlíně odmítl podat ruku. Když jsem se ale vrátil domů, v autobusu jsem si nesměl sednout dopředu," postěžoval si. Prezident Roosevelt nikdy neuznal jeho zásluhy a ani ho nepozval do Bílého domu. "Hitler mě neurazil, to Roosevelt mě ignoroval," vyprávěl Owens. ()

Reklama

Reklama