Reklama

Reklama

Deník puberťačky

  • USA The Diary of a Teenage Girl (více)
Trailer

Minnie Goetzeová je předčasně vyspělá dospívající dívka, která žije v sedmdesátých letech v San Franciscu. Poté, co svede přítele své bohémské matky, se snaží pochopit souvislost mezi sexem a láskou. Drama o dospívání nazvané Deník puberťačky se odehrává v roce 1976 v San Franciscu, v době, kdy hnutí hippies postupně mizí ze scény a na výsluní se dostává punk rock. Stejně jako většina puberťaček touží i Minnie Goetzeová (Bel Powleyová) po lásce, přijetí a nalezení smyslu života. Minnie se zaplete s přítelem své matky (Kristen Wiigová) - "nejkrásnějším mužem na světě" Monroem (Alexander Skarsgård) - a prožívá s ním poněkud komplikovaný milostný románek. Následuje pikantní, vtipný a provokativní výčet prvních sexuálních a uměleckých eskapád jedné nerozvážné dospívající dívky. (Cinemax)

(více)

Recenze (48)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu oceňujem, že to nebola typická americká klišé teenage-dráma, no zároveň ma to svojim obsahom a kostrou príbehu v podstate ničím špeciálnym nezaujalo. Ten zlom prišiel naozaj veľmi veľmi neskoro, až som sa bál že sa toho napokon ani nedočkáme. Mladá lolitka v podaní odvážnej Bel Powley asi až príliš tlačila na pílu a z prvotne naivnej platonicky "zaľúbenej" dievčiny sa vykľula teda parádna promiskuitná děvka. Ale rozhodne zaujímavé, najmä tým odvážnym a neotrepaným námetom - takže aspoň 3* určite. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle deník puberťačky bych spíš přejmenoval na Deník nymfomanky nebo veřejné prostitutky. Líp by to vystihlo celej film, kterej není nic jiného, než klasickým americkým dramatem s pár kreslenými nápady zakomponovanými do filmu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Coming of age film na který jsem v roce 2015 čekal a přišel poslední den roku. Odvážné, nepodbízivé, neubulené. Spravená chuť po teenage zklamání Me & Earl & the Dying Girl. A budoucnost Bel Powley bude zajímavé sledovat. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výborný teenagerský film o láske a sexe medzi dospievajúcim dievčaťom a starším mužom. Toto sa na nič nehrá a predsa výborné zahraté. Výborné animované medziscény, trefne komentujúce a dopĺňajúce dej sú bonusom, za ktoré bez váhania dávam inak štvorhviezdičkovému filmu stopercentné hodnotenie. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne nejak story Minnie nezaujala, hoci na jej kozy by som sa veľmi rád nasal! Forma predčila obsah v tomto prípade podľa mňa,.. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Včera som komentoval film The Neon Demon, kde som ohodnotil záver ako absolútne zvrátený. "The Diary Of A Teenage Girl" je podľa mňa celkovo neskutočne zvrátený film. Ale rovnako ako "The Neon Demon" nemyslím to v zlom slova zmysle. Pretože nám veľmi dobre odhaľuje vnútro našej hlavnej hrdinky, ktorá chce spoznať rozdiel a súvislosti medzi láskou a sexom. A občas musí človek skutočne padnúť na najväčšie dno aké existuje, aby našiel cestu späť a uvedomil si niektoré veci. A to je presne aj príbeh Minnie. Nebudem zachádzať do žiadnych spoilerov, no určite je treba povedať, že veľa veci si svojimi rozhodnutiami dievča veľmi skomplikuje. Ale sú to rozhodnutia, ktoré urobila sama a v presvedčení, že koná správne. A to z nej robí zaujímavú postavu, lebo sú to jej chyby, za ktoré sa sama sebe môže zodpovedať. Páčia sa mi vnútorné monológy, ktoré nám viac odhaľujú jej pocity v niektorých situáciach. Možno by to bolo lepšie, keby to film podal celkom vizuálne, ale na druhú stranu sú to skôr slová, ktoré nahrala do svojho kazetového denníka. Takže to podľa mňa funguje. Animácie v kombinácii s hraným filmom sú tu absolútne fantastické a musím pochváliť tvorcov za ich kreativitu. Obdiv z mojej strany a veľká poklona. Vieme asi ako to celé síce nakoniec dopadne, ale napriek jemnej priehľadnosti niektorých vecí som si sledovanie užil. Nemôžem povedať, že by som občas nemal z Minnie pocit, že sa z nej stáva skutočná nymfomanka, ale to je niečo, na čo chcel film pravdepodobne aj reálne poukázať. Možno by som uvítal, keby mala ale väčšiu rolu Kristen Wiig. Je skvelá, a vidíme ju tu veľmi málo. Soundtrack je podľa mňa tiež dobrý. V štýle 70s, ktorý skutočne výborne s filmom ladí. Ja som si osobne sledovanie tohto filmu užil. A ak vám nevadia filmy s veľkým množstvom sexu, erotiky a možno aj trošku zvrátenejších momentov, myslím si, že to nie je zlý film na pozretie. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa chcela podobať na svoju mamu a skoro sa jej to aj podarilo. Našťastie prišiel ten správny impulz a v živote sa trošku poupratovalo ... no, tak to bolo vo filme. Kresbičky boli fajin, aj muzika, aj atmosféra a áno, aj Alex bol fajin. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi autentické, což je jedna z věcí, kterých si na The Diary of a Teenage Girl cením. Opravdu věrohodně působící vypravování z pohledu teenagerky, čímž musím smeknout před tvůrkyněmi a talentem Bel, které role naprosto úžasně sedla. Není to žádná otřepaná klasická romance náctiletých, ale celkem drsné reálné vyprávění. Velké plus za vyumělkované obrazy skrze Minnieiny kresby! Jediné, co mě zamrzelo bylo velmi patrné upozadění role Kristen Wiig. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film plný intimních scén. Nemůžu říct, že mě nebavil. Ale pořád mi tam něco chybělo. Možná trochu víc šťávy by to chtělo. Pak bych třeba zvýšila svoje hodnocení. Chvílema mi děj přišel až moc ponurý a depresivní. A taky mi moc nešlo do hlavy, že by se takhle chovala 15ti letá puberťačka v té době ... I když .. všechno je asi možný. 55%- ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle je film, který se mi hodně zamlouval. Nejenom proto, že je to o sexu, ale i o tom, jak je problematický, pokud mu propadnete. A také díky tomu, že je to tak trochu o komiksu. Jednotliví herci byli naprosto skvěle vybráni, což musím ocenit v první řadě. Bel Powley opravdu může vypadat na těch 14, i když jí je 23. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILER!! Hybrid medzi artom a americkou teen drámou. Akurát, že sa šlo NA VEC príliš rýchlo i príliš často a vyzeralo to ako hippie príručka voľnej lásky. Minnie sa nechovala ako teenager, ale skôr ako radodajná štyridsiatnička. Až som si kládol otázku, prečo je to celé o dievčati, keď by bolo uveriteľnejšie, že sa takto chová nejaký dospievajúci chalan. Samotná zápletka bola zaujímavá svojou provokatívnosťou. Autorom sa podarilo presvedčivo zachytiť vývoj všetkých postáv. Celý film som si lámal hlavu, ako sa rozotne ten gordický uzol a on sa stále viac zamotával. Vzišiel z toho záver, pri ktorom zostala ovca (konzervatívci) celá aj vlk (feministky) sýty. Skrátka zaujímavý kúsok, ktorý by bol ešte lepší, keby ubral paru. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbil celý nápad, obecně mám ráda "deníkově" a retrospektivně (zde alespoň častečně) pojaté filmy a celá ta kompozice mi sedla. Líbila se mi i ta hlavní myšlenka/zápletka, ale to je možná tak všechno. Asi v tom hrálo velkou roli to, že mi hlavní hrdina poměrně dost lezla na nervy a stejně tak i její matka. Hodně reakcí postav na nějakou situaci (což byla tady možná i taková klíčová věc, když se jedná řekněme o vztahové drama ....:D ) mi přišla nereálná vykonstruovaná, občas lehce absurdní případně až lehce parodická. Hlavně, aby to celé tak nějak sedělo do předem připraveného konceptu "divokých sedmdesátek" a nedej bože, kdyby se vynechal nějaký ze žhavých motivů, které se vám pravděpodobně ve spojení s touhle dobou vybaví. Vidět se to dá, ale jednou mi to stačilo. Možná jsem do snímku vkládala zbytečně vysoké naděje a možná proto jsem zklamaná...Taky mě mrzí že film řešící takovéhle poměrně silné téma nemá nějaké solidní zakončení, které by všemu tomu "dramatu" dávalo nějaký smysl... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu asi třeba ocenit ten přístup,který jde za hranice toho co standardní teen movie,ale na stranu druhou mi celou dobu děsně iritovala nejen hlavní hrdika,ale i ten retro look,který se tentokrát až tolik nepovedl...40% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

A nechtěl by někdo zfilmovat můj deníček? Poskytnu ho zdarma a chci jen procento z finálního výdělku. Nikdo? V tom případě by popis byl asi stejně nudný jako deník pubertačky, kdy je vše tak nesympatické... 35% ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Tak někdo, holt, talent má(Xavier Dolan), někdo,žel, jen doluje a nic(Marielle Heller).Project 52 Films by Woman. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodne živý a úprimný pohľad na vznikajúci sexuálny život jedného predčasne vyspelého dievčaťa. Film je sviežo oplzlý a dosť vtipný. 6/10 ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

V Deníku puberťačky si Marielle Heller zřejmě zhmotnila svoje pubertální představy o dospívání. Snažila se mu dát artový rámec, což se celkem i povedlo, ale chybí mu to nepatrné nic, které z průměrného filmu udělá film dobrý. Celý příběh vlastně jenom klouže po povrchu, Minnie má nějaké představy, které si realizuje, ale jak její máma, tak Monroe působí psychologicky nedotaženě jak z poslední soap opery. Škoda zmařeného potencionálu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je hlavní hrdinka poměrně málo přitažlivá náctiletá, svým přístupem k životu mne dost zaujala. Své pátrání po životních hodnotách zahájila přívalem sexu a opiátů, až poté se vlastně propracovala do střízlivého vyklidnění. Vcelku zajímavě napsaný příběh, kde se naštěstí méně mluví a více děje.Nakonec tedy líbilo. 70% ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je dobrý nápad, když si pěkná rozvedená ženská se slabším morálním kreditem nasadí do baráku pohledného přítele a má dceru v pubertě. To nemůže dopadnout dobře. Je jasný, že s dcerunkou mlátí hormony na všechny strany a chce přinejmenším mámu aspoň trumfnout. Stačí, aby ji matka jednou poslala na pivo s přítelem, protože se jí nechce a je vymalováno. Minnie převezme otěže s drtivou rychlostí a Monroe, už se veze na celé čáře. No myslím, že tohle není ojedinělej jev, děje se to i v realitě dost často. Zas jednou pěkně ukázané uvolněné 70 roky. Hadry, hudba, drogy, volná morálka. A hlavně ty pubertální myšlenkové pochody, jsou pěkně vyobrazeny. No že to těm chlapům stojí za ty nervy, když se to pak holce vymkne z ruk a začne jančit , nic moc. ()

Reklama

Reklama