Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešním hudebně zábavném pořadu zavítáme do dívčí školy, kde rady do života rozdávají mladým slečnám učitelé v podání Miloše Kopeckého, Jiřího Hálka a Luďka Soboty. Prostor v originální výuce najdou otázky seznamování, partnerského soužití a milostného života, vše podávané s patřičnou humornou nadsázkou. Diváci se mohou těšit i na řadu populárních písniček, které zazpívají „studentky“ této dívčí školy – Lucie Bílá, Yvetta Blanarovičová nebo Ingrid Kalmánová. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

kingik 

všechny recenze uživatele

Miloš Kopecký v roli ředitele dívčí školy s vyučujícím Jiřím Hálkem dávají rady mladým dívkám. Jako model muže jim posloužil roztržitý Luděk Sobota. A k tomu poznání, jak si zábavnou formou představovali a jaký náhled měli tvůrci televizní zábavy na konci osmdesátých let minulého století na sexualitu a partnerské vztahy. Scénky jsou vesměs jedna velká trapnost, ale celkem originální. V lavicích bylo možno identifikovat známé tváře (Bílá, Chrtková, Tanja, Blanarovičová, Sobotová aj), přičemž rady a skeče byly prokládány písničkami v duchu typicky nezaměnitelného stylingu i soundu osmdesátých let. Na důstojné úrovni to držel Kopecký. Hálek neodolatelným způsobem napodoboval autoritativního pedagoga. Sobota byl tradičně za blba, který na ženskou může maximálně pomyslet. Se svojí ženou Adrianou tady vytvořil scénku. Jak už bylo řečeno, vtipné to bylo opravdu jen v tom případě, že divák přistoupí na trapný humor, který byl synonymem konce dekády. Sice bez vulgarit, ale ani nijak extra vysoké známky v poměru přísného měřítka humoru si to nevyslouží. Hudební vložky byly oproti tomu zajímavé, o jejich performance se postaraly zcela neokoukané interpretky včetně glamrockově zabarvené Lucie Bílé. V marastu zábavy, která v osmdesátých letech na televizních obrazovkách dominovala, tenhle pořad z pochopitelných důvodů zapadl. Soudruzi neradi trpěli sexuálnost a její náznaky, které neměli pod dohledem a přísnou kontrolou. Na tu dobu jde tedy i o celkem odvážně pojatou show, která by možná ráda o sexualitě hovořila otevřeněji, jen kdyby to bylo možné, a to i přes slábnoucího bolševika. Docela zručně Viktorem Polesným zrežírované a velmi přijatelně odprezentované. Jen to chtělo doprovodit nějakými schopnými gagy a oprostit se od nemile nevtipné trapnosti, kterou zaháněl vytlačovaný smích přítomných (na tu dobu až moc sexy) dívek. 40% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mám silný pocit, ale možná se pletu a opravte mě, že tohle je vůbec první věc, kterou Luděk Sobota vytvořil poté, co se rozhádal s Miloslavem Šimkem a odešel ze Semaforu. Pokud to je pravda, je to opravdu smutná, bídná prvotina. Laciná, nevtipná, prokládaná nepříjemnými diskotékovými písněmi. Navíc s falešným smíchem - namísto živého publika trapné výstupy Luďka Soboty sledují různě (ne)oblečené "herečky" a "zpěvačky", které zábavu jen předstírají. Ani Miloš Kopecký v roli ředitele a Jiří Hálek jako učitel celkovému dojmu bohužel nepomáhají.___P.S. Existuje také LP se stejnojmenným audiozáznamem, který vznikl už po revoluci, v divadle, před opravdovým publikem, s jiným scénářem a v jiném obsazení. Ředitele hrál Jiří Wimmer, učitele Roman Skamene, jen Luděk Sobota zůstal Luďkem Sobotou. A ačkoliv to také není nic světoborného, je to rozhodně lepší zábava. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

No kde tohle ČT vykopala v archivu to by mě zajímalo. Naprosto netradiční pořad, kde je uměle vytvořena přednáška pro dospělé mladé sexy kočky, kterou vedou staří dědkové Miloš Kopecký a Jiří Hálek. Jako hosta si pozvou Luďka Sobotu, který předvádí jemu typického na hlavu padlého chlápka (má za úkol předvést vzor muže). Dnes to vypadá neskutečně trapně a šroubovaně, stejně jako hudební výstupy mladé Lucie Bílé a dalších v té době začínajících zpěvaček. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Kromě bujaré zábavy na hranici infantilních a lascívních vtípků se tu ukazuje jedna půvabná drobnost. Že zatímco pánský oblek je neselhávajícím oděvem již víc než 200 let, tak tyhlety dívčí outfity přelomu osmdesátek a devadesátek by se měly zakázat zákonem. P.S. Sobota v názvu je dvojsmyslná lingvistická hříčka. Checht. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama