Reklama

Reklama

Klaus Voormann

  • Německo All You Need Is Klaus (více)

Obsahy(1)

Autor obalu alba skupiny Beatles Revolver, za který v roce 1966 získal cenu Grammy. Charismatický reklamní grafik a baskytarista. Renomovaný reklamní grafik a baskytarista K.Voormann je rodák z Berlína, ročník 1938. V roce 1965 získal cenu Grammy za obal alba Beatles Revolver a stal se členem skupiny Manfred Mann band, kde hrál do roku 1968. Během tohoto období se pravidelně stýkal s členy Beatles, zejména s George Harrisonem a Johnem Lennonem. Často nahrával v hudebním studiu s lidmi jako B.B. King, Jerry Lee Lewis, Harry Nilsson a Carly Simon.
Začátkem sedmdesátých let doprovázel George Harrisona na charitativním koncertu pro Bangladéš, když s ním předtím nahrál album All things must pass. Na koncertě mohl doprovázet takové hvězdy, jako byli Bob Dylan, Ravi Shankar, Eric Clapton a další. Spolupracoval také s Johnem Lennonem, kde vystoupil jako baskytarista skupiny Plastic Ono Band na koncertu v Torontu. Podílel se také na nahrávání několika Lennonových alb. V roce 1973 se Klaus Voormann přestěhoval do Los Angeles, kde žil do roku 1979. Spolupracoval s několika známými hudebníky: The Band, Van Dyke Parks, Phil Spector, Jim Keltner, Jesse Ed Davis, Ry Cooder, Larry Carlton, Randy Newman, Dr. John.
Vystoupil i v pořadu ČT Na plovárně. Společně se svým synem namalovali zeď u Pražského Švandova divadla. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama