Reklama

Reklama

Michael Jackson: Earth Song

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
USA, 1995, 6:42 min

Recenze (20)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nejvydařenější hudební videoklip Michaela Jacksona, protože snad jako jediný dokáže výrazněji obstát i po hudební stránce, což je nezbytný předpoklad pro to, abych vůbec mohl věnovat pozornost hudebnímu klipu jako celku a zaměřit se tak i na vizuální stránku klipu či obsah zpívaných slov. Earth Song všechny tyto složky propojuje skutečně umným způsobem a ve finále tak vytváří velmi působivou baladu o zavrhnutí matky své. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Války, kácení deštných pralesů, zabíjení zvířat pro trofeje ani hladomor Zemi moc neprospívají. Naučme proto naše děti vážit si Země a snad ji i zachránit, když už se to nedaří nám. Já sice nemám rád ufňukané protestsongy ani teroristické činy ochránců přírody, ale způsob, kterým se do věci vložil Michael Jackson, je mi hodně sympatický. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Těžce nadčasové, geniální umělecké dílo, kde i tak hudebně dokonalá stránka hraje až druhé housle. Vezměte si, že je to více jak čtvrt století stará věc a je dnes aktuálnější než v době svého vzniku a ze své hudební stránky neztratila vůbec nic, spíše naopak - člověku při poslechu naskakuje husí kůže. Michael Jackson je jeden z nejdůležitějších umělců naší doby ( 80´s - 2000 ), kdy ve své kariéře, svém životě uměl spojit populární hudbu pro pobavení s odkazy, které zůstanou generace po jeho smrti. 10/10 ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, výstižné a som rada, že populárny umelec prezentoval problém tak širokému publiku, na rozdiel od iných, ktorí si hrabú akurát na vlastnom piesočku. Možno keby začali používať mozog, došlo by im, že aj ten ich piesoček je stále na tej istej planéte, ktorú denne zabíjajú svojim sbectvom a nenažranosťou. Aj o tom je Earth song... Mimochodom, neviem, ktorá časť sa tu niektorým zdala patetická, lebo ja som v každom zábere videla kus krutej a brutálnej reality. Pokiaľ je patetické, že si serieme do vlastného hniezda a správame sa horšie ako kobylky, tak v tom prípade sme patetický práve my sami. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snáď najdokonalejšie videoklipové Michaelove posolstvo, pri ktorom by sa malo aj tomu najväčšiemu hajzlovi topiť srdce. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Za mě je to jeho nejlepší song i klip. Je hodně emotivní, intenzivní, pravdivý a má poselství. Mě spolehlivě naskočí husí kůže a ženou se mi slzy do očí a podle komentářů nejsem sama. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Klip ze závěrečného, kňouravého období umělce - někdejšího interpreta takových pecek jako je Beat It, Dirty Diana, Thriller nebo Bad. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Jacksonům smutný ekosong jak od national Geographic. Prvoplánová, ale jinak celkem působivá obžaloba destruktivní stránky lidské civilizace. ()

Nelishka91 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle klip viděla poprvé, byli mi 4 roky. Co já jsem se nabrečela u kácení lesů a zabíjení slonů. A hle! O 20 let později se nic nezměnilo....NÁDHERA! ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejuprimnejsich klipů všech dob.Jako pro me samozřejmě...Song skvelej ...Moment ,kdy odletí poslední trpělivá tříska, hroší rodinka ztratí mamku či se intoxikuje poslední kapka pitny vody....Vždycky brecim . ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Earth Song není nic míň než Michaelem Jacksonem zkomponovaná hymna planety Země. Geniální umělecké veledílo s odkazem, který je dnes snad ještě aktuálnější než v době svého vydání. ()

Reklama

Reklama