Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Susie (Lillian Gish) tajně miluje svého souseda Williama Jenkinse (Robert Harron). Ten odchází na vysokou školu. Po jeho návratu je již ženatý s dívkou Bettinou (Clarine Seymour). Susie je smutná, ale čas vše napraví a nakonec se jejich láska naplní. (Terva)

Recenze (4)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

D.W. Griffith je můj oblíbený režisér, Lilian Gish byla geniální herečka a Robert Harron byl zase roztomilý, ale tenhle příběh byl natolik obyčejný, až banální, že hodnotím průměrně. Jediná opravdu zajímavá scéna je ta, kde hrdinka zakrývá slzy, když se dozví o zasnoubení svého milého a musí sedět se všemi v jedné místnosti. Jinak mě překvapil děj, kdy neodpovídá popisu nahoře. William se totiž vrátí z vysoké školy svobodný, ale krátce nato se seznámí s Bettinou a tu si vezme. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neviem či bol rok 1919 pre Griffitha nejako sentimentálne založený, ale bol to toho roku jeho druhý snímok popri ZLOMENÝCH KVETOCH ( vzhľadom na dátum premiéry prvý ), kde nechal Ameriku plakať. A je škoda, že Americká filmová akadémia prišla so svojimi cenami až o necelú dekádu neskôr, pretože Lillian Gish by bola jasnou favoritkou ( spolu už so spomenutými BROKEN BLOSSOMS ) a rejža by mal cenu v kapse. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Jak předesílá úvodní text filmu, půjde o obyčejný příběh o obyčejných lidech. Ovšem neobyčejně dobře zpracovaný. Především kamera zaslouží absolutorium. Bitzer byl jednička svého oboru a film díky němu vypadá jak z partesu. Nehledě na obdivuhodnou práci s filtry a ostřením. Obyčejný film si v té době od herců v kladných rolích žádal, aby se chovali neobyčejně přitrouble, což můžou cyničtější povahy hůře nést. A minimálně dvě postavy by zasloužily pořádně proplesknout. Závěr filmu je poněkud zbabělý, ale pochopitelný a poplatný době a přáním cílovky. Ale co už. Dívá se na to stejně krásně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Originál filmu je uložen v archivu Britského filmového institutu. (Terva)

Reklama

Reklama