Reklama

Reklama

Dobrý den, paní Campbellová!

  • USA Buona Sera, Mrs. Campbell (více)
Trailer

Gina Lollobrigida jako ctihodná vdova po americkém vojákovi, který nikdy neexistoval... V malém italském městečku se chystá velká sláva. Po dvaceti letech sem znovu zavítají američtí vojáci, kteří kdysi město osvobodili. Městečko žije, jen jedna osoba je málem na mrtvici. Pro ctihodnou paní Campbellovou, vdovu po americkém pilotovi, respektovanou občanku města, jejíž dcera studuje prestižní školu ve Švýcarsku, je tohle to poslední, co by si mohla přát. Dvacet let se jí dařilo držet své tajemství úspěšně pod pokličkou a živit sebe i dceru z alimentů tří potenciálních otců své dcery. Byla mladá a potřebovala lásku a oni jí jeden po druhém odcházeli. Jak měla vědět, čí je to děcko, co se jí zrodilo pod srdcem? A teď to všechno praskne… Nesmrtelné bláznivé komedii Melvina Franka z roku 1968, v níž v roli Carly Campbellové září stále okouzlující Gina Lollobrigida, čas neubral na půvabu a hravosti ani dost málo. Působivé exteriéry, dynamický scénář a skvělé herecké výkony pobaví po čtyřiceti letech od svého vzniku více než mnohé současné komedie. Bez zajímavosti není, že zápletka filmu Dobrý den, paní Campbellová ožila zcela nedávno znovu v upravené podobě scénáře k muzikálovému megahitu Mamma Mia! (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já nelžu. Nedotkla se mě opravdu jiná mužská ruka než tvoje a tátů mého děcka." Je libo jednu nekonečně velkou lež, nezkrotnej italskej temperament a komedii plnou konverzační pohody? Já tedy nemám lhaní nijak zvlášť v lásce, o mém temperamentu lze s úspěchem pochyboval, ale povedený komedii nedokážu odolat. Byl jsem okouzlen výkonem Giny Lollobrigidy, která svou divokou italskou náturu velkoryse rozprostřela přes celou šíři obrazovky a přidala k ní pohotový kombinační schopnosti notorický lhářky. Nic nezkazili ani všichni obelhaní, kteří skvěle doplňovali hlavní ženské tornádo, a s přijímáním pravdy se vypořádávali tak svérázným způsobem, že má bránice dostávala pořádně zabrat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Otec a otec. A otec. Stačí za války na deset dnů posloužit jako matrace pro část divize US Army a pak obdržíte za dvacet let vyšší válečné reparace, než muselo vyplatit Německo? Ano, ale žoviální tátové jsou z obliga a matka je na všechno sama.. Místy crazy komedie připomínající historku z MASHe točící se kolem fiktivního kapitána Tuttlea se může opřít o chytrý scénář, dobré herecké výkony (až na Phila Silverse, ten byl jak ze špatné divadelní hry) a koneckonců i posloužila jako reklama na polívku, či předobraz pro budoucí juchání v Mamma Mia. A než na konci znovu zapěje Jimmy Roselli, odejdou všichni s ještě čistším štítem, než měli předtím.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Závažný válečný film může být i skvělou, gagy a ostrovtipem hýřící komedií, kterou symbolizuje moudrá, uhrančivě krásná žena - Gina Lollobrigida. Legendární krasavice zlatého věku evropského lidstva minulého století a ní i tvůrci filmu - scénáristé Denis Norden, Sheldon Keller a Melvin Frank, současně i režisér filmu - k výchozímu nápadu, následnému propracovanému záměru-libreta a konečně stále dotvářenému scénáři (tím vším skutečně DOBRÝ DEN dýchá) - přidali zdatné herce, úspěšně sekundující skvělé Lollobrigidě, a snahu vyrovnat se s těmi důsledky války, na něž ve velkých historických plátnech nezbývá čas ani prostor. Moudré prozření rozvážných otců, chápavá moudrost jejich manželek i empatická dceřinná láska učinily z lidsky pochopitelného poklesku někdejšího nezkušeného děvčátka bojujícího o přežití ve stále probíhající kruté válce čin, jenž to všechno dokázal pozitivně překonat. Nadčasový rozměr zdánlivě zaměnitelného "lehkého" nenáročného díla je skryt v radosti všedního i svátečního dne, v zázračné schopnosti vzájemně si naslouchat, být skutečně snášenlivý a tolerantní, vnímat nezkresleně opravdu podstatná fakta. Úsměv i nevázaný smích se v takovém případě stávají ne devastujícími, ale naopak stylotvornými, konstruktivními prostředky. A smích přes slzy je tím, co i po desetiletích utkví v divákově paměti po zhlédnutí tohoto obrozujícího díla, oslavujícího "pouzeobyčejného" člověka v podobě atraktivní, krásné a nádherně pošetile moudré milující ženy a matky.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Snad k žádnému jinému filmu se tolik nehodí označení nostalgická komedie. Nostalgie tu prostupuje každým filmovým políčkem, přičemž se v ní neutápí a film proto nepůsobí nijak lacině. Scénář navzdory tomu, jak by se v daném tématu mohl rozpadnout na scénky, překvapivě drží pohromadě a po celou dobu dokáže diváka udržet v pozornosti, stejně tak skvostné herecké obsazení v čele s Ginou Lollobrigidou, která snad ještě léty dozrála do krásy. Komedie, která vám nepřivodí záchvaty smíchu, ale vykouzlí úžasně dobrou náladu. 85%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Gina Lollobrigida... Ako pekne to meno znie. Počul som ho snáď tisíc krát, ale toto je prvý film v ktorom som ju videl. A paf ,hneď trefa do čierneho. Podľa mnohých užívateľov kultová komédia a ja musím dať za pravdu pretože tejto komédii akoby roky vôbec nepribúdali a ja som sa dobre bavil. Humor ja výborný, nestarnúci a preto v pohode pobaví aj nasledujúce generácie. 80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Super komedie o tom, že osvobození jednoho italského městečka může mít pro trojici amerických vojáků dalekosáhlou poválečnou dohru. Jelikož se zde sešla skutečně bezva partička herců a děj komedie je perfektně propletený osudy jednotlivých hrdinů, můžete se skutečně těšit na skvělou zábavu.... Oceňuji i super dubbing se skvělým Josefem Bekem, který daboval Telly Savalase. Paní Campbellová u mne je to za 4 americké hvězdy! * * * * ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Juj, to je opravdu paráda! Smršť vizuálních fórků, skvělých daialogů, vkusného, mírně lechtivého humoru, v níž se smích pozvolna překlápí do uspokojujících slz. Tohle šlo filmařům v šedesátých letech nějak lépe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi by bolo chybou očakávať od Pani Campbellovej nejakú bláznivú taliansko americkú komédiu, kde všetko kúzlo pramení zo zámien osobností, hádok, míňania sa u dverí a naháňačiek áut pred zadnou projekciou. Ono je to skôr film o tom, že za druhej svetovej vojny bola situácia taká, aká bola a jej následky sa s nami budú vliecť až do konca života a keď nám chcú naše chyby vyčítať naši najbližší, no tak nech sa dajú vypchať. Takéto veci treba brať najlepšie s humorom, občas ale aj vážnejšie, hlavne sa ale netreba z toho zblázniť. Celý film stojí na šarme Giny, ktorej všetci okolo zdarne sekundujú, ale nikto ju nechce zatieniť. Viac príjemná záležitosť svojou letnou atmosférou a príjemným prostredím, ako bláznivým humorom, ktorý bude fungovať skôr na skoršie ročníky, ktoré si film budú pamätať z kina, tie mladšie ale môže navnadiť na spoznávanie kariéry ďalšej veľkej hereckej legendy. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Výborná, laskavá konverzační komedie, místy takřka fraška, která má spád od začátku až do konce. Herecky naprosto dokonalé, a krom toho nádherný český dabing z roku 1971 (Alena Vránová, Josef Bek, Luděk Munzar...)... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělá zpráva, že dobré komedie ještě "nevymřely". Přidáte-li k tomu skvělý původní dabing (Filmové studio Barrandov dabing 1971), půvab Giny i její filmové dcery Janet Margolin, máme tu naprostou tutovku. I s plešounkem Tellym. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výstrih Giny Lollobrigidy dvíha túto komédiu bez toho, aby som pohol kútikmi úst, aspoň na jednu hviezdu. Neviem, čo tu malo byť vtipné. U mňa neuspeje ani ako oddychovka, je to strata času. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

"Dvacet let dostáváte šeky a neznáte tátu svého dítěte?" - "Jasně, že ho znám! Jen nevím, který z nich to je..." Takže asi tak, uřvané trochu nad míru, ale přece byste po americké verzi Italů nechtěli, aby byla tichá. Přes polovinu snímku jsem trpěla českým dabingem, neustále ztišovala, když tam Gina řvala hlasem Reginy Řandové, ale víte co? Ona si to uhájila všechno. Dvacet let, kdy kolem sebe vytvořila auru nedotknutelnosti, dvacet let pobírání šeků, skoro dvacet let lhaní dceři o otci a tak se dostáváme do mírumilovného konce, kdy lehce zamáčkneme slzu. Nevím, co budou dělat pánové, ale dámy si určitě aspoň v duchu udělaly pár poznámek o tom, kterak je to třeba dělat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak konecne som natrafil na absolutne bezchybnu, neskutocne zabavnu komediu bez hluchych miest a naviac so skvelym dabingom. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty ses vůbec nezměnil, Waltere !! Máš tu manželku ??" - "Já ji prosil a prosil a prosil, ale stejně přijela.." ;) Mamma mia !! Mamma Mia bez ABBY, zato s živočišnou a krásnou Ginou Lollobrigidou a jejími přednostmi, které tuhle taškařici založenou na situační komice, byť s podporou náležitě kvalitního dialogu, drží pohromadě.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"V San Anselmu, tam se sejdou všichni, matka, dítě, tátové, sraz ve špitále, nashle." No nádhera veliká, tenhle film. Má to v sobě leccos amerického, přitom ale půvabné exteriéry italského venkova a italský temperament (který překvapivě zastupuje například Telly Savalas s úžasným dabingem Josefa Beka). To vše korunováno oslnivě krásnou a výborně hrající Ginou Lollobrigidou. Jiskřivé dialogy s nádhernými hláškami a úsměvně dojemným závěrečným smířením všech se všemi. Nadstandardní zábava. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Půvabná Gina Lollobrigida je v roli temperamentní „vdovy“ úchvatná, s neplánovaným těhotenstvím si poradila po svém, pravda poněkud netradičně.. V tomto případě mi ani nevadila ta typicky italská ukřičenost, byla to prostě taková ztřeštěná komedie, milá a vtipná, a zejména závěr se nadmíru vyvedl.. No a z tatínků se mi nejvíc zamlouval charismatický Telly Savalas, ten se tedy uměl podívat, plešounek.. U mě spokojenost, příjemná záležitost.. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Vzala jste si jméno polévky?" "No jasně. Další americké jméno, které jsem znala, byly Coca Cola. Nemohla jsem si říkat paní Coca Colová." Příjemné překvapení. Hvězda Giny Lollobrigidy v době natáčení už pomalu dohasínala, ale v tomto filmu se ještě dokázala parádně blýsknout. U klasického příběhu "několika otců" (použitém např. v Otci a otci nebo Poloviční šanci) záleží také na obsazení potencionálních tatínků a to se tady opravdu vydařilo, především žoviální Telly Savalas a televizní komik Phil Silvers mají své povedené momenty. Idylické prostředí slunné Itálie také dělá své. Nečekejte veledílo, ale komedii s vtipnými dialogy, zábavnými situacemi a chytlavou hudbou Rize Ortolaniho. Předloha muzikálu Mamma Mia! je stejně pohodová jako její nástupce. 80% ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Aj takto môže vyzerať dobrý film z obdobia 2. svetovej vojny. Dej sa odohráva v mestečku San Forino (názov je fiktívny). Ktoré oslobodzovali príslušníci 293. perute 15. AF desiatnik Newman, seržant Braddock a poručík Young a všetci traja boli v rozsahu 10 dni milencami tunajšieho dievčaťa Carly. Ale iba jeden z nich je otcom jej dcéry, ktorá sa narodila tesne po vojne.Teraz, 20. rokov po vojne sa obyvatelia tohto mesta pripravujú na stretnutie sa so svojimi osloboditeľmi. Všetci sa tešia iba Carla nie, mesto totiž navštívia aj traja prispievatelia peňažných podpôr, ktorí si myslia, že sú otcom jej dcéry. Celú tu dobu sa jej darilo túto udalosť udržať v tajnosti a teraz hrozí, že všetko bude inak. Ide o jednu z najlepších komédií, plnú komických detailov, jeden z tých vzácnych filmov, ktoré môžeme vidieť opäť. Dobrý deň, paní Campbellová opäť ožila v muzikálovom hite Mamma Mia! ()

Reklama

Reklama