Reklama

Reklama

Epizody(7)

Jako horká a neplodná země nebývala Austrálie dovolenkovou destinací jako dnes. Ještě v roce 1787 sem byli vykazováni zloději, prostitutky a lupiči, na něž dohlížela řada důstojníků a námořníků. V tomto dramatickém převyprávění uvidíme, jak se i přes hladomor, sucho, úniky, věšení a bičování kolonii dařilo. Jakékoli intimní vztahy mezi odsouzenými byly zakázány, zvláště když ženy byly vnímány jako výhradní právo mužských vojáků. To nezastaví Elizabeth Quinn a Tommyho Barretta, aby se nedovoleně nezasnoubili - což vede k řetězu událostí, které ohrozí a rozházejí všechna nařízení. (Viasat)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (17)

Aileena 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to takové nedotažené. Jeden či dva díly by seriál určitě snesl, minimálně aby zakončil linku popravčího, blonďaté husičky s majorem pomýšlejícím na vzpouru (ten totiž nevypadal, že by chtěl své ambice ohledně velení nad kolonií vzdát...), či problémy s nedostatkem jídla, možná reverendovu ženu...? Moc fajn herecké obsazení. Přidala bych hvězdu Rorymu McCannovi za bezkonkurenčního zmetka kováře, kdyby se s ním nevypořádali už v druhém díle - škoda ho. Pěkné tři a půl hvězdy. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Bohužel jediná série zaniklé velmi dobře hodnocené minisérie 7/7. Pár záporů se najde: hodně nízký rozpočet; žádné masové scény; až moc jednoduchý hlavní link; i v ději zazní smínka o tisíci vyhoštěných a stovnách vojáků, setkáme se však pouze s několika desítkami herců stěžejných rolí. Škoda, že se nenašli peníze a jak to vypadá už se ani nenajdou. Několik linků si zasloužilo pokračování. Třeba jediný přežívající vyhoštěnec v buši, jasně ukazující link popravčího, nebo milostný románek. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Já vím, nevypadá to nijak draze a už vůbec ne epicky. Po filmové stránce je to těžký průměr a místo historických problémů se tu řeší hlavně problémy se vztahy, ale i přesto mě tato minisérie prostě bavila. Nemohli za to ani tak ti "hlavní" vykázaní (Elizabeth, Tommy a ten další :o), jako poutavý příběh majora Rosse a Katherine, na který jsem vždycky čekala mezi příběhy postav, které mě bavily o poznání méně. Navíc jsem ještě nikdy neviděla žádný film s tématikou počátků Austrálie, coby trestanecké kolonie Britů. Jenom s tím dabingem se teda mohl Viasat History namakat víc. Opravdu je poznat, když jeden dabér mluví víc postav, než jednu. :D ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za pilot se k těm čtyřem nakonec nějak doškrábu, ale bylo to o takhle malej fous. BBC si celou úvodní hodinu buduje drsnou, poměrně neokoukanou survival atmosféru díky špinavému přežívání v nehostinné zemi (fakt to často připomíná reality show!), aby ji ve finále pohřbila klišoidním twistem jako z učebnice začínajících scénáristů? Ach jo. Herci jsou totiž top, stejně jako zápletka a kulisy, a fakt jsem nečekal, že mě to naláká na celou řadu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Koncem 18. století přistane u břehů pusté Austrálie loď, v jakési zapomenuté končině se vylodí skupina trestanců a trestankyň, vojáci, co je hlídají a kněz se svou manželkou. Nemají nic než své ruce a pár věcí, co si přivezli. Nemají dost jídla, neznají krajinu, žijí ve stanech. Odříznutí od všeho, od vlasti a rodin, které už patrně nikdy neuvidí. Co myslíte, že lidi v takové situaci nejvíc řeší? Pochopitelně, že lásku! Miluje mě, nemiluje mě? Milujeme se navzdory společenským pravidlům. Klidně kvůli lásce obětujeme život….  To myslíte vážně? Všichni jsou milostnými problémy tak zaujatí, že je ani nenapadne přilepšit si hladové příděly jídla třeba lovem nebo aspoň rybolovem, když už stanují na mořském břehu. Téhle romantické slátaniny z drsného prostředí jsem vydržela přesně tři díly a víc už nedávám. Takovíto romanticky rozervaní  trestanci by nezaložili ani knihu do knihovny, natož osadu na novém kontinentě. I když vcelku chápu, proč takovou bandu snivých neumětelů Anglie vyhostila. SHRNUTÍ: Pionýrští osadníci v romantizujícím hávu – patrně pro diváky, kteří mají rádi červenou knihovnu na divoko. ()

Galerie (108)

Reklama

Reklama