Reklama

Reklama

Želvy Ninja 2

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (více)
Trailer 1

Želví nepřítel číslo jedna, krutý Asiat přezdívaný Trhač, právě zdrhnul z vězení, kde měl dost času na to, aby vymyslel plán, kterým by se zelenými mutanty srovnal skóre (právě oni se velkou měrou podíleli na jeho zabásnutí). Kvůli jeho realizaci se spojí se šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Prvními dvěma pokusnými králíky se stanou rabiáti Bebop a Rocksteady, dříve dva oškliví chlapi, teď ohavný kanec a nosorožec. Oba se samozřejmě okamžitě pustí po stopě želvích bratří, ačkoliv ti jim jdou naproti, protože: „Když může ta látka proměnit lidi ve zvířata, proč by nemohla zvířata proměnit v lidi?" Tahle otázka některé členy želvího společenstva poměrně silně vzrušuje. Brzy ale budou mít úplně jiné starosti, protože do zástupu výše uvedených nepřátel se záhy přidá zástupce velmi naštvané mimozemské civilizace, který si říká Krang. Navzdory svému legračnímu vzezření je to ukrutný prevít, takže zelení bratři budou nakonec rádi, když v boji proti zlu po jejich boku stanou osvědčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, který to s hokejkou a pukem umí jako Jarda Jágr s tím rozdílem, že Casey se netrefuje do branky, ale do lidí. Bude to bitva, jakou svět neviděl, snad během ní borcům v krunýři nevystydne pizza... (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (340)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se daleko víc, než u ID4 nebo Warcraftu a to se mi do toho kina ani nechtělo. Nečekal jsem nic, dostal jsem docela fajn kulisu k vypití 4 piv. Je to výplachová píčovina pro 12 letý kluky. Hrozně mne bavil Rocksteady a Beebop, vůbec mne nebavila Megan Fox, její plastikový xicht je snad ještě horší, než její herecké schopnosti a komediální netalent. Vzít tam nějakou prsatici typu kate Upton by bylo možná lepčejší řešení. Docela bych to doporučil lidem, kterým nesedla jednička. příběhově je to vykradačka Transek 3 a Avengers, ale atmoškou je to hodně odlehčené a jiné. Bavil jsem se, sám se tomu divím. 7,5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Želvy jsou pro mne pouze strávitelná jednohubka, ale vadí mi, že je to příliš infantilně provedené, zde bych ocenil tvrdé rko a temnější atmosféru. Megan Fox je stále prvotřídní kočkou, Akce je spíš průměrná, ale alespoň přehledně a zábavně natočená. Film utíká rychle, ale věková hranice je bohužel kolem 13-17 let. Rocksteady a Bepob byli správně ujetí, což je největším plusem filmu. 65% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jako každá správná megafranšíza nemají "Želvy ninja" pouze jednu podobu, ale naopak celou řadu variací, které konvenují různým cílovým skupinám. Ačkoli řada lidí má želváky asociované s dětskými televizními seriály, souběžně existují nejrůznější odnože na poli komiksů, které se tu přiklání k undergroundové rádoby drzosti i vyloženě dospělácké splatter varianty jako nabušený speciál "Bodycount". A pak tu jsou celovečerní filmové inkarnace "Želv ninja", které z nějakého důvodu jsou odsouzené ke tomu být vyšinutým bizarem. Trojici cringe-fest devadesátkových live-action celovčeráků v tomto směle sekundují nové bijáky z produkce Platinum Dunes. Vedle znepokojujícího CGI designu želv, který balancuje na hraně principů karikatury a tísnivého údolí zde nejvíce děsí nepochopitelné souznění étosem a estetikou majitele produkční společnosti, Michaela Baye. Dětinskost CGI/live action "Želv" tedy nevychází z cílení na nezletilé diváky, ale má podobu jalové dětinskosti nedospělých mužů středního věku, kteří žijí v iluzorní verzi reality utkané z lifestylových časopisů pro pány plných uniformních modelek a hraček pro velké kluky s naditými šrajtoflemi. Podobně jako stará live action trilogie představovala esenci toho nejtrapnějšího a nejcampovějšího z devadesátek (včetně Vanilla Ice), tak nové filmy přinášejí bizarní ukázku toho nejzběsilejšího a nejstupidnějšího ze současného mainstreamu. Příznačně při tom zdaleka nedosahují obžérskosti Bayových vlastních filmů ani jeho řemesné finesy, takže na rozdíl od bayovek nejsou podmanivé svou nesoudnou jurodivostí, ale jen marně pokoušejí kopírovat mistrovy povchní trademarky. Jak ale člověk sleduje tenhle mumraj překotných animovaných akčních sekvencí prokládaný polodetaily žurnálových tvářiček a vystajlovanými záběry na auťáky, neustále se na mysl vkrádá otázka, pro koho si tvůrci mysleli, že tohle točí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila viac. Toto je len variácia na už sto krát vydené tentoraz ale bez nápaditosti. Plno záporákov nezodpovedá miere akcie a aj keď tá sa objaví nie je natoľko nápaditá, aby zaujala. Čo do efektov je to fajn, Megan síce má maličký priestor ale dobre sa na ňu pozerá, ale hoci sa jedná o kultovú záležitosť z môjho detstva chýba mi tam akási dravosť a veľkoleposť, ktorá by nevyzerala ako z počítačovej hry. Takéto preexponované "rodinné" blboviny vie robiť Michael Bay - čo nám dokázal Transformermi, ale pre iného je to očividne tvrdý oriešok. Ale v zásade je to okej. Na jedno pozretie to úplne stačí a ani som nemal pocit, že sa mi investovaný čas už nikdy nevráti. Takže vlastne celkom v pohode. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne, ne a ne. Prostě ne. Dostali jsme do rukou / očí podobnou sračku jako třetí želvy z roku 1993, a to už je co říct. Želvy miluju, ale tady prostě nejde říct nic na jejich obhajobu. Odsral to i Stephen Amell, protože tyhle želvy jsou napsaný vymaštěným párem infantilních hulibrků. Zlatej Liebesman, protože i ty jinak celkem dobré akční scény z 2014 jsou zapomenuty. Tadyhle prostě není nic, jen stejně otravná Megan Fox (hlavně, aby nezapomněla ukázat plochý bříško!) a podobně vymaštěnej scénář. Režisér je totální amatér, kameraman se možná snaží, ale vlastně nemá co snímat. Všechny postavy na plátně jsou totálně dementně napsaný, vedou totálně dementní dialogy a nejhorší je prostě to, že to museli psát dva vyhulenci. Tenhle "film" je složenej jen z blbých dialogů a expozic. "Když neuděláme tohle, stane se tohle, a když se tohle stane, potom se stane tohle." To snad není možný předpokládat, že na film půjdou diváci s průměrným IQ 65, aby každá scéna musela být expozicí, nebo ano? Zkrátka ne, ne, ne, prostě tenhle "film" ne. Do kina nechodit. 69% v době psaní komentáře? Za co? ()

Galerie (82)

Zajímavosti (9)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Když Michelangelo vyleze z kanálu na ulici, kde je zrovna průvod karnevalu, potká chlápka převlečeného za Bumblebeeho. Film tak odkazuje na Transformers (2007), které režíroval Michael Bay a který je zárověň producentem filmu Želvy Ninja 2. (Frantisek.Fu)

Reklama

Reklama