Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čo ak sú povesti a mestské legendy skutočné? Čo ak mimozemšťania chodia medzi nami a unášajú ľudí na rôzne nemysliteľné experimenty? Sestry Abby a Rebecca sa chystajú odhaliť desivú pravdu, keď v lesoch blízko ich rodinnej chaty objavia neškodne vyzerajúci predmet. Malá čierna guľa je kľúčom k šokujúcemu tajomstvu, ktoré zmení priebeh ľudského osudu. Zariadenie má pre ľudstvo jasné plány a tento svet už viac nepatrí nám. (figliar)

(více)

Recenze (22)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle mě příjemně překvapilo. Podle plakátu jsem čekal nějakou béčkovou blbinu, ale on se z toho nakonec vyklubal docela solidní znepokojivej film, který mi je sympatický především svou snahou zpracovat alien-abduction téma s vážnou tváří. Hororů s UFOny tu za poslední dva roky pár bylo, tenhle je určitě mezi těmi lepšími z nich - např. letošní Extraterrestrial se vůbec nechytá, to byla kravina pro děcka. Tento film se naopak snaží stavět na postavách, nějaké vnitřní drama v něm je. Trochu to drhne herecky, ale i tak spokojenost za silnější tři hvězdy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Solídne nakrútená, ale neskutočne nezaujímavá, zdĺhavá, spomalená, ubíjajúca, otravná, konverzačná sci-fi nuda, ktorá nie a nie skončiť. Tá béčková blbina by bola lepšia. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Sestry sa po dlhej dobe stretnú a vyrazia na chatu. Pri jazere nájdu trosky a čiernu gulu. Začnú mať divné sny a nočné mory, tak sa vrátia do mesta. Tam tieto veci pokračujú a manžela jednej z nich začne gula ovládať. Vyjde najavo, že v žene je decko mimozemšťanov, ktorí sa chystajú prísť si ho zobrať. Myslím, že to mohlo byť ovela lepšie, keby tam bolo viac alienov a častejšie. Predsa len ten mimozemšťan nevyzeral zle ale pozerať sa len na jedného a len 3 minúty z celého filmu je fakt málo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový alien adbuction hororůrek, který staví pouze na třech postavách a emzákovi inseminátorovi. Příběh je obestřen jakous takous atmosférou, bohužel mdlé zakončení a místy děsně amatérská filmařina sráží výsledek do podprůměru. Nic moc. 40% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

MOŽNÝ SPOILER Začátek ještě ušel - tajemství v rodině, „neotřelá“ chata v lesích u jezera, tajemná kulička. Jenže pak si řeknete, doufám, že to nebude jenom nízkorozpočtový Alien cmrdnutý nízkorozpočotvým The Shining, a když ve výsledku, po x minutách vaty a keců o rodině a telefonování s nijak důležitou tetičkou, která do děje nic nepřináší, když pak zjistíte, že fakt o nic jiného nešlo, a že by klidně mohlo jít o jeden ze slabších příběhů třeba Krajních mezí, Zóny soumraku nebo dalších podobných seriálů, cítíte se podvedeni. Spousta náznaků, a nakonec se z toho vyklube jen jalová historka bez jakéhokoliv nápadu nebo zajímavějších myšlenkových variací. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nebyla by to tak špatná variace na téma emzáckých únosů, ale strašně to tady kazí herci. Natočený je film solidně, scénář by také nebyl špatný, ale ani jednomu z aktérů bych nevěřil "Dobrý den." a to je vpřípadě spíše komorního zpracování hodně na škodu. 40% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejkomornější a nejpozvolnější "alien-abduction" film jaký jsem zatím viděl. Příběh je omezen jen na pár herců, o jejichž sympatiích i výkonech by se dalo polemizovat, v hlavní roli je beztak černá koule podivných vlastností, která zamíchá osudy i chováním postav. Produkce velmi úsporná, masky karnevalové, ale z atmosféry na vás občas dýchne feeling starých dobrých X-files. Což samozřejmě k úspěchu nestačí. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

C-éčková, lacná, amatérska sci-i blbosť, ktorá by chcela stavať namiesto hororových výjavov na psychike hlavných hrdinov a zdeptanej situácii, v ktorej sa ocitli, no ako náhle sa v zábere ukáže gumený mimozemšťan, tak celá serióznosť ide v tom momente dole vodou. Nemám nič proti „hororom“ ktoré sa sústredia výhradne na postavy, ale tie sú tu neskutočne nezaujímavé (navyše drhnú aj herecky, kde sú všetci traja aktéri stvárňovaný amatérmi). Ako dráma to je tak mdlé, ako sci-fi laciné a ako horor ani neviem aké, keďže hororový výjav tu je asi jeden a označenie horor by som snáď zo žánru aj vylúčil nebyť tých pár sekúnd, pri ktorých však lacné spracovanie o to viac udrie do očí. Výsledkom je tak rovnaká mizéria ako nedávne mimozemskú kúsky typu Alien Abduction alebo Extraterrestrial. V tých sa však, keď už nič iné, aspoň niečo dialo (aj keď to takmer celý čas bola neskutočná otrava), v Device sa dohromady ani nič nestane. A jedna čierna guľa kotúľajúca sa po stole ma do vytrženia neprivedie. Útrpných, zdĺhavých 90 minút. CELKOVO: 1* (2/10) ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Toto fakt nie.Otrasný lacný vizuál,maximálne nesympatické postavy a jeden nadržaný emzák,ktorý stál tiež za hovno.Jedna hviezda je za občasné náznaky atmosféry.Váhal som,že dám dve hviezdy,ale to je proste na takúto kravinu moc... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Komorní prostředí snímku „The Device“ docela svědčí, protože se mu daří gradovat děj a postupně atmosféru ještě více zatěžovat. K tomu opravdu stačili tři herci a jedna černá koule. Společně se jim podařilo vytvořit nikoli nutně silně intenzívní zážitek, ale relativně dobré hororové drama se sci-fi prvkem, který je zde především k tomu, aby atmosféra byla nejistá. To se povedlo a z malého potenciálu se vytřískalo dostat celkem dost. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Vzhled mimozemšťana ten mě fakt překvapil a byl super,ale všechno ostatní od postav po děj mě fakt nebavilo. Jednoduše mě to nedokázalo natolik zaujmout abych dal více jak 1*. 15% ---- 2/10 IMDb ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Plne sa stotožňujem s komentárom užívateľa "ricci.s" a len dodám, že na tých troch hercov sa mi neskutočne blbo pozeralo, tak nesympatické herečky som v jednom filme už dlho nevidel. P.S. To som sa radšej mohol pozerať na svoje gule, mám ich totiž až dve. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku něco jiného a dostal jsem nudnou ukecanou ptákovinu. Sice to mělo atmosféru ale fakt jsem od toho čekal něco víc než se zdálo a to mě první polovina docela zaujala. 25% ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Amatérská filmařina mi nijak nevadí a režijně je to (když přimhouřím oko) celkem přijatelné. Atmosféru se v některých scénách opravdu povede navodit, navíc mě tyhle únosové témata a mimozemšťané obecně dost baví a za to dávám malé plus. Negativum je scénář - drtivá většina dialogů šustí papírem a zbytek jsou často strašně nezajímavé kecy. To je pak u takového komorního filmu, který by měl na dialozích stavět, velký průser. I herci za moc nestály, ale chápu, že si autor asi těžko mohl nějak moc vybírat. No snad příště bude líp... ()

sevastak 

všechny recenze uživatele

Hrozne ukecaný film, tempo pomalšiei byť ani nemohlo, uvažoval som nad 1* ale ten emzák ma na konci pobavil, takže slabšie 2. ()

Neaera 

všechny recenze uživatele

Celkem dost upovídaný film o nalezeném záhadném předmětu. Jehož mimozemští majitelé se pro něj vrátí a nejen pro něj :) Celý film se točí kolem 3 postav a jejich neustálé dialogy naštěstí nenudí a film je díky nim pořád napínavý. ()

Lubikem odpad!

všechny recenze uživatele

Nesympatickí traja (ne)herci, hlúpe dialógy, otravná hudba, jedna mimozemská guľa, mimozemštania vyzerali ako keby boli zabalení v obväzoch. Kto sa predsa len rozhodne pozrieť si tento film, neočakávajte žáner sci-fi ani thriller, lebo toto bola čistá psycho-dráma s jednou kovovou guľou a troma zlými hercami. ()

Reklama

Reklama