Reklama

Reklama

Z A do K a zase zpátky

(festivalový název)
  • USA From A to K and Back again (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Sportovní
Rakousko / Kanada / USA, 2014, 26 min

Obsahy(1)

Už v roce 2011 se dali dohromady skvělí freeridový lyžaři Johannes Hoffmann a Daniel Regensburger s filmařem Simonem Platzerem. Vznikla tak rakouská filmová společnost Whiteroom Productions, která se specializuje na snímky s tematikou zimních sportů. Jejich nový pětadvacetiminutový snímek Z A to K a zse zpátky zachycuje stejně jako jejich minulý film Tien Shan - A Kyrgyz Ski Adventure dobrodružnou cestu za jejich životní vášní – freeridovým lyžováním. Tentokrát se parta pěti tyrolských přátel podívá do Severní Ameriky, konkrétně Aljašky a Britské Kolumbie. I přestože klukům nic nehraje do karet už od začátku, kdy jim letecká společnost ztratí zavazadla, nakonec se stane celá výprava úspěšnou. Téměř poetické záběry doprovázené velmi emotivní hudbou střídají humorné scény a úvahy mladých lyžařů. Nechybí ani skvělé propracované záběry výjimečných výkonů Davida Pitschmanna, Michaela Trojera, Johannese Hoffmana a Fabiana Lentsche. (Snow Film Fest)

(více)

Recenze (3)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

12. ročník MFOF. Parta vtipných týpků nebo mají přinejmenším stříhače s dobrým smyslem pro humor :-) Ten úvod je dost povedený. Později už jde čistě o freeridové záběry, na pohled hodné dobré. Působilo to na mě hlavně jako reklama na freeride než dokument o něčem. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní pojetí a přitom ze začátku se moc atraktivní podívané nevyskytuje. Rakouští nadšenci do freeridu zprostředkovávají své dojmy na kameru a přitom nabízejí pohled na monstrózní divočinu na území státu Aljaška. ()

Související novinky

Snow Film Fest 2014

Snow Film Fest 2014

23.10.2014

Tradiční podzimní festival těch nejlepších filmů se zimní tématikou opět zahrnuje filmy, které byly v předchozím roce oceněny na nejprestižnějších světových festivalech. Vybrané filmy jistě zaujmou… (více)

Reklama

Reklama