Reklama

Reklama

Cross Ange: Tenši to rjú no rondo

(seriál)
  • Japonsko Cross Ange: Tenshi to Ryū no Rondo (více)
Promo 2
Japonsko, (2014–2015), 9 h 35 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Cunetaka Ema

Hudba:

Akiko Šikata

Hrají:

Nana Mizuki, Hóko Kuwašima, Jui Horie, Mamoru Mijano, Nao Tójama, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Kotono Micuiši, Kóiči Jamadera, Megumi Hajašibara (více)
(další profese)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Nacházíme se v daleké budoucnosti. Lidský svět se již nemusí bát válek, nedostatku potravin či globálního znečištění, protože se mu podařilo získat takzvanou „Manu“ – speciální informační technologii, která napomáhá řešit mnohé problémy. A právě v tomhle světě žije i mladá princezna Angelise – členka vládnoucí královské rodiny. Angelise má brzy oslavit šestnácté narozeniny, k nimž se pojí i slavnostní obřad, během něhož jí má být slavnostně uděleno právo aktivně vstupovat do politiky. Jenže během obřadu je odhaleno tajemství, které před ní její rodiče celý život tajili a které způsobí, že se jí zhroutí všechny představy o světě. Angelise totiž patří mezi „Normy“ – ženy, které mají moc rušit Manu a které jsou společností brány jako něco nelidského a ohavného, co ohrožuje ostatní lidi na životech. Bez ohledu na věk jsou tak Normy separovány od rodin a okolního světa, aby byly převezeny do izolace. Jenže proč vlastně? Ukazuje se, že pravý svět není tak nádherný, jak si lidé obdaření Manou myslí. Ne, svět je mnohem temnější, plný strachu, bolesti a smrti a právě Normy jsou ty jediné, které dokáží zbytek lidstva před touto krutou realitou ochránit. (EMIA)

(více)

Recenze (12)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Je to o světě, kde jsou občany ti, kdo umí využívat "manu", kde ti kteří to neumějí jsou pouze věcmi bez jakýchkoli práv a svobod, uvěznění a odsouzení např. k doživotnímu boji s draky z jiné dimenze s pomocí mechanických robotů a k jiným podobným smrtelně nebezpečným činnostem, někdy i rovnou k smrti. Ale hlavně je to o princezně, co má tu smůlu, že manu používat neumí a přestože o tom díky své služebné do jisté chvíle ani neví, nic netrvá věčně a tak to i na naší princeznu časem praskne a ta má tu smůlu, že z života v přepychu je odsouzena právě do jedné z výše zmíněných dámských věznic. Je to zkrátka docela hodně syrová fantasy Mecha z prostředí dívčí věznice, kde dívky místo lepení papírových pytlíků bojují na obřích robotech proti drakům, intrikují proti sobě, kamarádí se, žijí a umírají. Je to také o princezně, která ztratila vše a je nucena bojovat o holý život a snaží se přežít jak nejlépe dovede.... Nejsem fanoušek žánru Mecha (až na drobné výjimky jako byl třeba Code Geass) a s velkými roboty co dávají nakládačku nejrůznějším emzákům jsem se přestal kamarádit už když jsem jako malý viděl Strážce Vesmíru, takže se málokdy k něčemu jako je toto vůbec odhodlám. Syrovost toho co jsem viděl v prvních dvou episodách mě spíš odrazovala, ale vzhledem k faktu, kde se to vše odehrává se dala pochopit, nějak mě ani nebavily všechny ty scény z kategorií ecchi a yuri, které s prostředím dívčí věznice taky tak nějak souvisí (na rozdíl od některých kolegů, kteří toto na fóru přejmenovali na Fap Mecha). Co se mi líbilo byl ten námět, který mi přišel relativně zajímavý, stejně jako fantasy svět, kde se to odehrává a chtěl jsem také sledovat jak se bude vyvíjet hlavní postava. Po 5. díle jsem nyní v situaci, kdy mě to nebaví, to co se mi líbilo už se mi tolik nedostává a je to hodně o věcech co mě spíš nudí, takže končím. Myslím, že si to fanoušky najde, ale já mezi nimi nejsem. 4/10 ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem po shlédnutí anime necítila takovou satisfakci, zadostiučinění a naplněnost. Autoři očividně sázejí na ověřená schémata a je na první pohled jasné, že seriál je děvka proradná, co udělá vše, aby si diváka získala. No neříkejte, že se vám to nelíbí! Chtěla jsem si postěžovat na neoriginalitu postav, předvídatelnost děje a přehnanou přímočarost/tvrdohlavost hlavní hrdinky. Neudělám to, protože jsem se na Cross Ange podívala s vědomím, že to tak bude (Skaut je vždy připraven dobrou recenzí!) a jsem přesvědčená, že tak vznikl seriál o mnoho kvalitnější, než kdyby se hipstersky snažil zaujmout falešnou originalitou. Tak vzhůru do karnevalu mecha soubojů, draků, slizkých záporáků, těsných uniforem a dobré hudby! ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase anime, kde je hlavní hrdinkou žena... Oceňuji, že přišli s takhle originálním a zajímavým nápadem, něco podobného jsem ještě neviděl. Příběh je plný zvratů, které se dají jen těžko předpovídat. Také neobsahuje (až na výjimky ke konci série) téměř žádné nelogické nebo nepochopitelné pasáže. Propracované charaktery s zajímavými osobnostmi a minulostí, to je přesně to, co pořádné anime potřebuje. Animace je na špičkové úrovni, už jen stačí se kochat. A co se týče hudby... no, tak to je kapitola sama pro sebe. Jak openingy a endingy, tak i zbytek OST je vynikající a perfektně se ke Cross Ange hodí. Jediné, co bych tomuhle anime vytknul je, že obsahuje až příliš zbytečné nahoty a ecchi scén... Výborné anime, která jen tak neomrzí. Doporučuji, obzvlášť pokud máte rádi žánr mecha, nebo alespoň draky. - 100 % P. S. To jsem doopravdy jediný, kdo fandil více Hildě než Tuskovi (všichni víme u čeho)? ()

Allcinna 

všechny recenze uživatele

Tohle anime má tu chybu, že je moc dlouhé a často vyplňované fillery, tedy díly o ničem. Ale těší mě, že jde o originální počin, bez manga předlohy. Zhýčkalá princeznička Angelise záhy dopadnou hubou na zem a musí se nejen začít sama oblékat, ale i nést odpovědnost za své činy. Líbí se mi, že hlavní postava není hned tou, co si oblíbí každý. Naopak, je silně "na facku". Spolu s ostatními dívkami ve svém vyhnanství to nemá lehké, ale takový je svět, kde jde o holé přežití. A přesně takto syrové je celé anime. Ano, klasický fanservis, polonahé dívčiny bojující proti drakům z jiné dimenze na mecha létajících motorkách... Ale nedejte se zmást. Autoři si celkem libují v dvojsmyslech, mají ohromný smysl pro humor, ovšem o záběry krve, ukousnutých končetin, vypadlých očí nebo znásilnění také není nouze. Přidejte příběh zrady a pomsty, kapku tajné historie a moderního chování stáda a máte Cross Ange. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zase jedna z těch princezničkovskejch nechuťáren, kde si zase někteří pomocí své moci chtějí podmanit ženké *cosi*. Když si to tak vezmu, tak o tom je vlastně skoro celý příběh - kdy tu máme zvrácenou postavu s božským komplexem a dalších, kteří bojují proti němu. To samozřejmě poukazuje na mnohé pasáže ukázky moci a spoustě "fanservisu" (i když v negativním slova smyslu a nemusím počítat ani TV cenzury). Oproti ostatním podobným typům musím ale uznat, že tohle má jaksi ještě úroveň udržující si na těsné hranici. Navíc zřejmě jsem to jen shlédnul kvůli tomu, abych věděl, jak to dopadne. Kažopádně, co se tu nakonec vyřešilo bylo to, že jednu utopii vyměnili za utopii jinou. Co se mi tu rozhodně líbilo, byla ona druhá (dračí) Země - ten koncept, a pak docela dobrá hudba. Animace i když vypadá zajímavě, tak má mnoho chyb, kdy v určitých situacích si řikám, že se snad nejedná ani o lidskou postavu. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Příběh o princezně, jenž se dostala na stranu lidí, jenž by nejraději do posledního vyhladila. Utopický svět, kde vládne neskutečně silný rasizmus vůči lidem, jenž neumí používat technologii zvanou Mana. Bylo zajímavé sledovat, jak se z lidem oblíbené princezny stane vyvrhel, jen kvůli menší odlišnosti. Dále sledujeme její cestu mezi ostatní manou nenadané lidi, jejíchž osudem je zemřít v pro zbytek světa neviditelném boji mezi lidstvem a draky. Samotná dějová linka se ale na rozdíl od jiných anime celkem hýbe a mění, a minimálně z poloviny dává smysl. Postupně jsou odhalovány tajemství o dracích a původu zdejší společnosti. Co mě vadilo, bylo ke konci časté měnění stran jednotlivých aktérek. Nepochopil jsem, proč musejí zpívat pro výstřel z ultimátních zbraní. Seriál je plný ecchi vsuvek, celkem brutálních útoků a polootevřeným koncem. No a mechové mě prostě netáhnou, jejich boje mezi sebou nemají nikdy ani hlavu, ani patu. Ale celkově to není špatný anime, dokonce mě nutilo o něm přemýšlet :) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, tohle byla prostě extrakce toho, co na anime miluju. Předně výbornou brutalitu hned v úvodu, názorný příklad toho jaké jsou lidé svině, scéna s prohlídkou dokonalá, první část je vlastně o tom, jak se Ange vypořádává s realitou a svými láskami a strastmi. Embryo jako záporák je mixem Sosuke Aizena z Bleache a Gilgameshe z Fate/Zero, je to pěkně krvavé se spoustou sexuálních narážek, mecha a draci opravdu hodně dobré, můžu dát jenom plný počet. ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Na úvod jsem opravdu ráda , že jsem tohle anime neodepsala po několika prvních dílech. Autoři si dávali dost na čas, nebýt toho odhodlání to dokoukat , připravila bych se o skvělou podívanou. Ze začátku to vypadá jako dost tuctová akční ecchi bez hlubšího příběhu. Hned na začátek se podíváte do aristokratické rodinky , která šéfuje celé zemi, Kde je vychovávána hlavní postava Ange, jež se má následně chopit vlády. Slečinka se kterou se jedná v bílých rukavičkách a i k prostým úkonům jako je oblékání má po ruce neustále služku. Ange se plně věnuje šíření politických a morálních názorů svého otce a je vzorem všem ostatním spořádaným slečnám. Tento svět se totiž dělí na dvě části tem rádoby lepší kde žijí lidé ovládající ,, manu,, a na ten zbytek , jež je jen odpadem společnosti jelikož tuto schopnost nemá. Koho by napadlo , že je to všechno jen zlatá klec a i v královské rodině se najde ,, červivé jablko,, v podobě Ange o níž se provalí , že je vlastně normou ( člověkem bez schopnosti ovládat manu) . Ta rádoby dokonalá společnost při převratu, jež vznikne při odhalení pravdy o Ange . Odešle Ange do vězení pro normy , nebo lépe řečeno na místo , kde tyhle nevyhovující lidé slouží jako zbraně potírající útoky draků na tento svět. Zde se naše slečinka setká s tvrdou realitou života norem což ji nakonec velice rychle přiměje být takovou jaká doopravdy je . Po skončení téhle etapy anime , pro mě začal být příběh vážně zajímavý. Politické pletichaření, odhalení zkutečnosti, že je vše vlastně úplně jinak , že lidé ovládající manu jsou jen vykořisťovatelé opravdového světa , ze kterého přichází draci . Což jsou mimochodem opravdový lidé, a svět ve kterém žila Ange je jen dílem jednoho člověka z onoho národa draků. Velikánské plus byl pro mě neskutečný zvrat v ději v půlce anime. Skvěle charaktery a propracované příběhy postav , i když trochu na úkor natahování délky anime. Celé to podtrhla dosti hutná atmosféra tvořená kombinací ecchi a komediálních prvků , které někomu mohou lézt na nervy , mě ale vůbec nevadili. Zajímavá byla pro mě i postava Tuscka , který zde byl jedinou mužskou klaďáckou postavou. Určitě doporučuji shlédnout dávám 4/5 ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Cross Ange vlastně nepřináší žádné nové téma příběhu, je to pořád jedno a to samé - z princezny se díky pomstichtivy rodině stává "maso pro válku". I tak je celý koncept pojat velmi originálně a řeší hned několik problémů mocenské společnosti. Některé díly jsou naprosto zbytečným vyplněním, nicméně ten zbytek je celkem kvalitní anime. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

7,1/10 seriál o vojakoch z donútenia, kvôli vadnému génu nie sú schopný používať tzv. manu a namiesto toho ju pohlcujú (takzvaná Norma) čím narúšajú schopnosti ostatným a koluje legenda že to v skutočnosti robia naschvál. Jedna vec je keď ste odobraný ako malé dieťa rodine a ste na to zviknutý, 2. vec je keď vás odhalia neskôr, že ste Norma o ktorých ste vždy počúvali ako o stelesnení zla a ste poslaný prakticky na smrť. Od 2. po 11-tu epizódu absolútna bomba, dlho som sa nezažral tak do pocitov jednej postavy, áno bola na facku ale aj tak s ňou šlo dosť súcitiť. Bolo tam ale pár logických trhlín. Potom to ale už nebolo tak dobré, Od 12.ep. som mal pocit že seriál naraz zmenil celý žáner a nebol som si istý či dobre, nie že by to nesúviselo s tým čo sa dialo na začiatku ale zmenil sa celkový štýl ako seriál ku všetkému pristupuje (a pridali sa sexuálne vtipy čo boli trápnosť sama). Na pár posledných epizód sa vrátil tam kde mu to ide najlepšie. Dúfal som že napríklad sa viac zarípneme do druhej strany. Bola tu postava ktorá bola prezentovaná ako vyložene záporná potom rýchlo ukázali že si prechádza emocionálnym ródeom ako by bola vyložene zlá a naraz seriál postavu len zahodí ako totálneho záporáka v štýle patríš do pekla čo je škoda lebo emócie sú to čo celý tento seriál držalo a naraz ako keby neboli dôležité. S finále som ale necítil také emócie ako som dúfal keďže sa to stalo prehnane nárazovo. Nie s konca rozhodne není cítiť taká satisfakcia ako tu niektorý píšu. Naozaj odporúčam prvých 11 epizód ale pripravte sa že zvyšok vás nemusí baviť. ()

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Začiatok nič moc, princezná bola fakt na facku a nie iba na jednu... ale vydržal som a anime ma odmenilo slušnou zápletkou. Súboje fajn, drámy a humoru tak akurát, slušná realistickosť aj s krvou. Vôbec mi nevadila cenzúra, keďže ecchi tu netvorí ten najpodstatnejší prvok (aj keď spôsob akým je vyskladaná kombinéza Normy navádza skôr myslieť si opak). A hlavne, Ange nie je úplne typická ženská postava (mám už niečo prečítané a zo ženských hlavných postáv mávam už doslova husiu kožu, zápletka na 2 stránky natiahnutá na 100, pretože postava sa nevie rozhodnúť, čo má vlastne robiť). Vyskytujú sa aj logické diery, občas naozaj veľké, ale čo už. Trochu mi to pripomínalo Akatsuki no Yona. S hybridnými lietajúcimi mecha motorkami, paralelnými vesmírmi a ďalším šialeným záporákom. Ale bavilo ma to. 5/5 ()

Reklama

Reklama