Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Středoškolští studenti Rin a Shiro spojí síly, když je vyberou jako soutěžící v tajném turnaji o držení Svatého grálu. (Netflix)

Videa (17)

Trailer

Recenze (24)

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsou to tři roky zpět co jsem viděl FSN, FZ a UBW. Letos jsem si je všechny pěkně v maratonu sjel. V pořadí FZ, FSN a UBW. Toto pořadí se mi jeví jako nej. UBW je naprostá pecka, příběh, zvraty, hrdinové. Animace je na úplně jiné úrovní něž u předešlých dvou, naprostá špička. Můj nejoblíbenější a řekl bych i nejzajímavější z pánů je Rin a jako hrdina u mě vyhrála Saber :) Jsem zvědav jak dopadne Heaven's Feel, který je rozdělen do 3 filmů. Viděl jsem první dva, třetí ještě není. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco lepší nápravu Fate/Stay Night a možná jsem kvůli tomu malilinko zklamaný. Unlimited Bladeworks jsou solidní podívanou, ale z Fate/zera je to drobné vystřízlivění a vyvstávají otázky, proč podobným stylem nemohl být natočen tento reboot. Zde forma ryze vítězí nad obsahem, protože obrazově (obličej Rin mi sem tam ujíždí) a zvukově je tento počin skutečně fenomenální a i když nejsem obdivovatel epických bitev, tak zde je velmi obtížné se jich přesytit. Příběhově je to mírně natahovaný, hloubkou bohužel blíž Stay Night než Zeru ať už v rámci dialogů, filosofií (tu hlavní vám mlátí o hlavu díl co díl) a poslání. Když se zde sáhne po nějaké intrice, je hodně průhledná anebo nepochopitelná a postavy nám skačou ze strany na stranu hodně dětinsky. Proč? Rin je je jako postava slušná (vždy jsem jí fandil víc jak přehypované Saber!), za to Shirou se vrátil k sobě samému, aneb trouba na ntou. Za ten vizuál nechám velmi slabé 4*. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Trochu iný svet ako Fate/stay night z roku 2006 a animácia, kvalita súbojov, opening a ending má podobu novej doby, keď je toto všetko kvalitnejšie. Fate/stay night (2006) malo aj niekoľko dosť zbytočných dielov, ktoré neboli dostatočne vážne a v Unlimited Blade Works ide v dospelejšom trende. Celkovo to pôsobí ucelenejšie a nenastávajú žiadne čo to sakra je momenty. Dá sa povedať, že keď som videl jedno aj druhé vybral by som si toto, ale odporúčam si nevyberať a pozrieť oboje. Prejdeme teda k hodnoteniu bez spomínania staršieho počinu. Dá sa toto brať ako oprava nie celkom podareného filmu, kde všetko bolo do istej miery zrýchlené Unlimited Blade Works Film. Animácia a hudba sú v podstate skvostom už vopred avizovaného kvalitného príbehu, kde si treba položiť otázku zachránime všetkých, alebo konáme pre dobro väčšiny, čo je vlastne jednoduchšie? (väčšinou väčšiny). Tak teda animácia je veľmi kvalitná a kvalita súbojov nadpriemerná. Hudba výborne dokresľuje jednotlivé situácie. Emiya Shirou je zaujímavá postava, ktorá prechádza určitým vývojom a spolu s Rin tvoria celkom dobrú dvojicu. Ešte sa vráťme do starého Fate/stay night kde sa veľa pozeralo na city Saber tak tu to bude inak a zaoberáme sa viac Rininim služobníkom Archerom a kto to akože je?. Príbeh nám nepovie hneď kto to je (tí čo videli film to už bohužiaľ vedia). Zaujme samozrejme aj neistota kto s kým vlastne sa môže spojiť proti komu. Očakávam v druhej sérii presne to isté čo mali ostatné anime a teda nejakú príjemnú filozofickú časť, ktoré mám veľmi rád a sú pre mňa korením skvelých anime. V tomto prípade, v tejto prvej sezóne (sérii) je filozofická časť ešte len púčik, ktorý som si istý že vyrastie do krásy ( Fate/Zero to tak bolo, že v druhej sérii bola krásna filozofická časť). Nezabudnite si pozrieť aj nultý diel, ktorý je z pohľadu Rin. Hmm (13.10.2016) dopozeraná druhá polovica a som s ňou spokojný tak isto ako s prvou polovicou. Po animačnej, hudobnej a bojovej stránke som spokojný a čiastočne ma uspokojil aj koniec a čiastočne aj filozofická časť...Koniec je trošku sladučký, ale som spokojný takže hodnotenie nemením. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

No less and no more than... "wow" :) Edit 24.6.2015: Zklamání. Od půlky až do konce to byla nuda. Samé mluvení, tlachání, nelogické věci... Když to srovnám s Fate/Zero... To se nedá srovnat. F/Z je epické dílo, F/SN velmi, velmi slabý odvar, kterému i tu animaci od poloviny odebrali... Daleko.. DALEKO radši mám původní FSN příběh. Vcelku zklamání. Zklamání z toho, že to je zklamání... :-/ Přečtěte si Hrominův komentář, s tím natahováním a pár dalšími věcmi mi mluví ze srdce... středních 60% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po 12 dílech obrovské nadšení, původní verze sice už byla velice našlápla, ale tenhle reboot je něco úplně jiného. Pokud jste už viděli filmovou adaptaci Unlimited Blade Works, tak je to (minimálně co do produkčních kvalit, které bych se nebál přirovnat k Titanům) to samé, akorát větší, lepší a delší. ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama