Reklama

Reklama

Garo: Honó no kokuin

(seriál)
  • Japonsko 牙狼〈GARO〉-炎の刻印- (více)
Trailer
Japonsko, (2014–2015), 9 h 59 min (Minutáž: 23–24 min)

Kamera:

Júsuke Tannawa

Hrají:

Kacuhito Nomura, Romi Paku, Ken'jú Horiuči, Daisuke Namikawa, Čafúrin, Hiroši Naka, Šinpači Cudži, Aja Endó, Hiroši Janaka, Kento Fudžinuma, Minoru Inaba (více)
(další profese)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Cílem řádu Makaiských rytířů a Makaiských kněží je boj se zlem a démony. To jim však zkomplikuje jistý král, který ve svém království vyhlásí hon na čarodějnice, a tak je jedna Makaiská kněžka chycena a odsouzena k upálení. Těsně před svou smrtí ale dá život malému chlapci Leonu Luisovi, který je z hranice zachráněn svým otcem Germánem Luisem, Makaiským rytířem. Chlapec vyrostl a také on se díky svému původu stal Makaiským rytířem. Mezitím král onemocněl a na království se snáší temný stín. Vše se ještě zhorší, když je za pomoci intrik uvězněna královna a její syn princ Alfonso je nucen z hradu uprchnout. Nyní je na Makaiských rytířích, aby se postavili zlu... (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (4)

HDeer 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, pri tomto seriáli som mal zmiešané pocity. Spočiatku žalostne slabé CGI sa postupne vyvinie do nadštandardnej stredovekej drámy, ktorú napokon obráti naruby akási multi-dimenziálna realita. Ako neznalec akejkoľvek predlohy som do sveta Hororov a Makaiských rytierov vkročil iba čistou náhodou. Navzdory tomu, že séria mi pripadá ako mix medzi Power Rangers a Zaklínačom, nespochybňujem ohromný potenciál, ktorý by šlo určite využiť, nebyť záujmu spracovať tak rozsiahle množstvo tém a sústavných skokov nastoleného tempa. Ak by som Gara hodnotil podľa jednotlivých pasáží, vlečúci sa a neskôr takmer nepodstatný úvod by som označil za ľahký podpriemer, emóciami presýtené jadro ako vysoký nadpriemer a nevyťažený záver ako štandardne predvídateľnú črtu hrdinského príbehu. Ani vynikajúce openingy, či soundtrack, ani skvelé osobnosti charakterov totiž nevyvážia strapatú dejovú líniu, za ktorú je zodpovedná najmä diverzita režisérov a značné rozdiely v ich jednotlivých rukopisoch. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jak už píši v diskusi má to velmi slušný příběh, povedené postavy a zajímavou animaci, kombinace s 3D v soubojích je skoro až nezvykle povedená. Dále to má také docela slušnou dávku poměrně povedených zvratů a obstojný vývoj postav, především tedy té hlavní, která dle mého názoru poměrně slušně "roste", především tedy po psychické stránce. Každopádně nejlepší postava celého anime je naprosto jednoznačně Germán (Roberto) Luis, to je prostě "řízek" a musím říct, že i kněžka Ema má něco do sebe (jen škoda, že nedostávala víc prostoru)... Celkový dojem je tedy vcelku pozitivní a tak za mě 4*. 7,5/10 ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Kdyby ty "souboje v brnění" nebo jak to nazvat nebyly tak odpudivé, rozhodně by si tohle dílko ode mě vybralo 10/10, protože dejm... ten svět se mi sakra líbil, příběh famózní, postavy, které mi zpočátku příliš nesedly, dostaly větší hloubku a prostor... a mohla bych pokračovat. Nenechte se zmást průměrným hodnocením, je to fakt jízda (když přehlédnete 3D grafiku, ze které mě bolely oči neustále). ()

Reklama

Reklama