Reklama

Reklama

Ókami šódžo to kuro ódži

(seriál)
  • Japonsko オオカミ少女と黒王子 (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Erika se snaží být za každou cenu oblíbená, a tak si vymyslí svého úžasného přítele. Jenže jako každá lež se i tahle začne postupně hroutit. Erika nechce, aby se celá škola dozvěděla, že lhala, a tak přesvědčí Satu, aby předstíral jejího přítele. Ale nic není zadarmo. Na oplátku za tuhle lež po ní bude chtít, aby se chovala jako pes a dělala mu osobního otroka. (topr harley)

(více)

Recenze (12)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ano, jak píše Teelus, spousta klišé a již jinde viděných věcí se nám sešlo v tomto anime, navíc hlavní hrdinka je opravdu patetická, i když co čekat od někoho, kdo souhlasí, že bude dělat psa, aby neprasklo, že je vlastně velká lhářka... Já si všechny uvedené anime, s kterými je Ookami shoujo srovnávána, užil a i tady jsem se občas dokázal bavit, navíc se mi líbil drsný sadistický hlavní hrdina, ale také musím nějak vyjádřit své rozčarování nad tím, že se nám z těch romcomů stávají klišé ve stylu červená knihovna a tak i když mě to dokázalo zaujmout tak víc jak 3* nedám... 5,5/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Vysvětlení tu už padla, tak jen krátce. Hezký začátek, nudný prostředek a konec. Prakticky co se děje v první ep. se nezmění až do konce. Krom toho, že naše princátko semtam opravdu "pomůže". Těch 13? episod bylo až moc. Naprosto zbytečně natahované, bez hlubšího příběhu, předpokládané konce, bez jakéhokoli překvapení, nuda. Ztěží 35% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Takové typické shoujo, které neurazí ani nenadchne. Neoriginální příběh plný klišé - tedy krásný, zakomplexovaný princ, který potřebuje, aby ho vypatlaná hlavní hrdinka změnila k lepšímu. Postavy (jak už bývá u tohoto žánru zvykem) jsou vesměs na hranici sympatičnosti, animace je docela pěkná, chytlavý opening i ending. Není to žádný zázrak, ale rozhodně lepší než Ao Haru Ride z předchozí sezóny. 5/10 ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nechci znít jako masochistka (i když vím, že tak zním i přesto), ale je to anime přesně podle mého gusta. Spoustu fanoušků anime v tomhle vidí obyčejné shōjo anime, já v tom vidím hluboký náhled do lidské psychiky. Rozchody, rozvody, smutné rodinné okamžiky které modelují charaktery svých dětí psychickými traumaty natolik, že se uzavírají před světem, nemají potřebu přátel ani vztahů. Rádi tráví čas v osamění. Proč je to tak? Protože život nám dává cenné lekce jako například v první řadě "nikomu nevěř, jen sám sobě". Tohle bylo možná nejjasnější vyzobrazení situace kdy se rodiče v dětství rozvedli a syn následně ztratil naprosto důvěru ve vztahy. Proč sem tam ale nezabít "dlouhou chvíli"? Psi jsou přeci nejvěrnější stvoření na světě a neobrátí se k Tobě nikdy zády. Milují bezprostředně jen svého pána a nikdy Tě nezradí. Pardon, mluví ze mě opět masochistka, často partneři hrají hru pána a psa nebo kočky. Přijde vám to k smíchu? Nikoliv. Takové vztahy skutečně existují. Možná znáte dokonce někoho z nejbližšího okolí. Lidská psychika je mocný nástroj se kterým lze celkem snadno manipulovat. Ono takové to "občasné týrání" tvoří pevná pouta v mysli druhého člověka, kdy v něm probudí pocit, že jeden bez druhého nemůže žít. To obnáší jak odměnu tak i potrestání. Tohle byl také úmysl Kyouyi, i když se vám na první pohled zdá jako nevinný slušný kluk, dřímá v něm temná minulost. Nejen, že je chytrý, ale je pěkně mazaný. Cílená dohoda vyšla přesně tak jak si přál. V obou případech to dopadlo přesně jak mělo. Ani ten nejchladnější člověk totiž neskryje své pravé pocity. V první řadě je to přeci vždycky žárlivost, která nás bodne u srdce, skrz kterou si uvědomíme, že nám byl někdo něčím blízký a že toho člověka ve svém životě nějakým způsobem postrádáme. Někdy je ale dobré nechat někoho odejít, abychom zjistili zda se vrátí nebo musíme zabojovat. Pod tvrdou slupkou se přeci jen nachází vždy měkké jádro. Krásné anime, které vyvolá těžké pocity jedině v někom kdo ujíždí na stejných věcech a plně si uvědomuje počínání v dějové linii. Za mě to jasných 5/5. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

No páni! Tohle musí být nejtoxičtější věc, co kdy vyšla. Dokonce podle mě předčila i Itazura na Kiss, který jsem doteď měla za vrcholného představitele kategorie „vztah, co fakt nechceš“. Chodící red flag alias rudooký Edward Cullen mě nijak neuchvátil a jeho kjůt pejsek taky ne. S Erikou se 12 dílů vytírá podlaha a já jsem byla akorát rozpolcená, jestli jí mám dát pat pat a přednášku o tom, že tak se sebou žádná žena nemusí nechat zacházet, nebo se k vytírání přidat. Bylo to nebetyčně trapné, aromantické shoujo, chtělo se mi celou dobu zvracet třpytky a hrozně jsem se proklínala, že jsem zvědavá jak to dopadne a nedokážu to droppnout. Už jen proto, kolik to má procent na čsfd, jsem čekala něco víc, než příšernou animaci i hudbu, klišé, která plodí jen další klišé, a postavy, jimiž jsou patetičtí, odporní a pokrytečtí lidi, se kterými bych se v životě nechtěla setkat. Že to bude shitshow jsem tušila už u prvního openingu, kde má hlavní hrdina z nějakého důvodu rozepnutou košili, šachovou figurku v puse a výraz alla „hrozně-nad-věcí-hot-guy-ness“, ale tento seriál opravdu předčil má očekávání. Ve zlém. A úplně ve všem, co šlo. Yes offense. Mělo to jen několik koukatelných momentů, při kterých se mi nechtělo skočit z okna, a za které tu jednu hvězdu nakonec teda dám. Z části i proto, že nechci být za totálního hatera a hlavně za masochistku. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Úsměvné, uklidňující, zábavné, prostě typické shoujo. A já měla dneska nejspíš náladu na nějakou rom-com, takže mi to sedlo dokonale. Jiný den by to možná nedopadlo takhle, ale... :) rozhodně mi to zkrátilo dnešní nudný den ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Na tak iritující hlavní postavy jsem už dlouho nenarazila. Ti dva si sebe navzájem opravdu zasloužili. Sledovat jeho neskutečný nadbytek arogance a její zoufalý nedostatek sebeúcty bylo téměř utrpením. Ještě že alespoň vedlejší postavy byly jen nezajímavé nebo neměly prostor. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Erika chce mít na střední škole kamarádky a tak aby byla zajímavá začne předstírat, že má přítele a ukáže novým kamarádkám fotku náhodného kolemjdoucího fešáka Kyoyi. Ten ale náhodou chodí do stejné školy a když mu Erika vysvětlí co se stalo, souhlasí, že bude hrát jejího přítele, avšak ona mu na oplátku bude dělat psa... No, ne, že by zápletka byla úžasná, ale mohla to být... psina... ale není, vůbec to není vtipné a hlavní hrdinka je otravná, trapná a navíc nesympatická, stejně jako hlavní hrdina. Ti dva si sebe prostě zasloužili. Kresba je hezká, ale to je víceméně vše. Líbil se mi jen Kyoyův 6-pack kamarád a roztomile plachý Kusakabe. Písnička v openingu se taky dá. Následuje ještě 13. díl - OVA, která je nepatrně lepší, dokonce jsem se i několikrát zasmála. ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Zpětně mě dost pobavilo, jak jsem si po shlédnutí prvního dílu myslela, že přesně vím o čem to je a bude. :-D Místo klasického scénáře ( školní idol + tuctová blka. Ona ho chce, ale on jí ne. Pak naopak. Pak se oba umoudří , nějaká dějová omáčka kolem a happy konec oba jdou za ruce vstříc duze.) Ovšem tady jsem se dočkala opravdové přehlídky komplexů hlavních postav, Erika je sebelítostivá husička bez sebevědomí se sklonem k masochimu. A Sata narcistický pózer bez schopnosti hlubších citů. I když se o tohle tvůrci nesnažili, tak se jim povedlo docela slušné i když dost natažené dílko o platonické náklonosti. Tohle opravdu není romantická komedie jak nám servírují z popisků. Spíš je to místy trapno/smutné. Dá se ovšem říct, že i mnohem reálnější, než jaký byl záměr původní. Takže tohle anime nezavrhuji i když nesplnilo má očekávání . Co mi z tohoto anime nejvíce utkvěla v hlavě, je šíleně vlezlý, bohužel pro mě návykový OP. ()

Teelus 

všechny recenze uživatele

Jako by si tvůrci tohoto díla řekli, že spíchnou Ao Haru Ride s Nisekoi a úspěch bude zaručen - tzn. ve stručnosti - máme tu generickou patetickou dívenku Eriku, která se snaží získat přátele a zcela logicky si vybere 2 nejhorší slepice ve třídě (Ao Haru Ride - dokonce ty baby i vypadají naprosto stejně!), aby si je získala, vymýšlí si historky o sobě a svém úžasném příteli, za kterého pak označí sexoně Kyoya. Následně jej ukecá, aby předstíral randění (Nisekoi), na což on přistoupí s tím, že mu ale Erika bude dělat psa a poslouchat ho na slovo. Pak se Erika zcela a naprosto pochopitelně zblázní do nafouklého protivy se smutnou/záhadnou minulostí, kvůli které se z něho stal takovýto naprosto neodolatelný škarohlíd (Ao Haru Ride). Bohužel oproti dvou zmíněným vcelku solidním shoujo počinům strádá toto anime jak na poli komedie, tak romantiky. Nisekoi dokázal člověk díky srandě a dost prdlé zápletce i lecos odpustit a Ao Haru Ride zase mělo alespoň trochu méně otravnou hlavní hrdinku a každopádně sympatičtějšího partnera. Zde oproti tomu máme hlavní představitelku tak vrcholně trapnou, že se to prakticky nedá snést. Její akutní nedostatek sebeúcty a rozumu mě doháněl k šílenství. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

V něčem mi to připomíná podobně naladěné anime Itazura na Kiss. Nejspíš kvůli lehce natvrdlé hlavní hrdince, která bezmezně pálí za bezcitným playboyem. Většina postav nijak zvlášť nepřekvapí, ale Sato, tajemný krasavec, co se rozhodl udělat ze své přítelkyně svého psa, je sympaťák, protože se zde alespoň hlouběji rozebírá jeho postava. Ten je však asi jediným důvodem, proč se na pár dílů tohohle anime podívat. Je to vesměs průměrné anime s předvídatelným chováním postav a průběhem děje. ()

Reklama

Reklama