Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři povídky o životech a láskách vlastníků jednoho žlutého Rolls-Royce. Všechny jsou plné nadějí i zklamání.
První je příběhem Lorda Frintona (Rex Harrison) a jeho krásné francouzské manželky (Jeanne Moreau). Lord zapomněl na jejich 10. výročí, a hledá proto ideální dárek pro ideální manželku. Lady Frinton má ale jiné "starosti"...
Druhá vypráví o americkém gangsterovi Paolovi (George C. Scott), který jede ukázat svou milovanou Itálii své milence Mae (Shirley MacLaine). Znuděnou Mae ale zaujme jen pouliční fotograf Stefano (Alain Delon). Pro kterého muže se nakonec rozhodne?
Třetí příběh se odehrává na jugoslávských hranicích těsně před německým útokem v roce 1941. Hlavní postavou je bohatá Američanka Gerda Millett (Ingrid Bergman), která věří, že Němci nezaútočí, protože jí to slíbil německý velvyslanec v Itálii. Politicky naivní žena, opovrhující prezidentem Rooseveltem, potkává nadšeného jugoslávského patriota Daviće (Omar Sharif), který udělá vše pro to, aby mohl bojovat za svou zemi. (fleurette)

(více)

Recenze (12)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Typické filmové ingredience let šedesátých: rozdělení na několik povídek, v každé z nich atraktivní casting, stejně jako rozmanité exteriéry. A samo sebou i špetka tehdy běžné výstřednosti, neboť středem pozornosti není nic jiného než to konkrétní luxusní vozidlo. Na papíře vše bez problémů, bohužel výsledek je ze dvou třetin zklamáním. Únavné tempo, slabší dějová linie, i přes ten casting ne až tak zapamatovatelní protagonisté... Nicméně snímek je dobrým příkladem, proč je občas třeba být trpělivý, neboť závěrečná část s Ingrid Bergman vše vylepšuje. Samozřejmě, že díky jejímu obvyklému nadstandardu, ale i sympatickému situování do italského Terstu a jugoslávské přírody a venkova. Mimochodem, nemůže být moc ironičtějších věcí, než její umístění na první místo v titulcích a následné říkání si "tak kdypak jen se objeví?". I přes toto částečné minutí se však lze s gustem doporučit všem, kteří si jako moje maličkost rádi připomenou, jak ten starý svět měl svoje nepřenositelné kouzlo (zvlášť ve srovnání s okleštěným dneškem). 50% ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Bola doba keď boli populárne poviedkové filmy. Prvý príbeh je poctivo natočený príbeh nevery vo vyšších kruhoch. Výborný výkon R.Harrisona. Druhý príbeh je podla mňa jedna z najlepších poviedok o láske. Mladučký A.Delon ako fotograf zvedie americkú snúbenku mafiána ( výborný G.C.Scott ) mladučkú S.Mc Laine. Tento pár je krásny a sexi. Nezabúdam ani na famózne talianske pobrežie. V treťom príbehu hrá nezabudnuteľná I.Bergman a O.Sharif.... 85%. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Tři povídky, které jsou každá obsahově trochu jiná ale všechny spojuje krásný žlutý rolls - royce. Nejvíc se mi líbila povídka kde hlavní protagonisté fotograf Stefano ( Alain Dellon), krásný mladý muž který zamotá při dovolené hlavu Mae (Shirley MacLaine). Která se však má stát ženou gangstra Paolo Maltese ( George C. Scott). ()

Galerie (160)

Zajímavosti (4)

  • Pro Alaina Delona (Stefano) šlo o první anglicky mluvený film. Alain Delon v retrospektivních rozhovorech označil Shirley MacLaine (Mae Jenkins) za filmovou partnerku, která mu nejvíce vyhovovala, a na kterou vzpomíná velice pozitivně. (theSaint)
  • Navzdory hvězdnému obsazení a velkorysé produkci se Žlutý Rolls-royce dočkal neúspěchu jak u kritiků, tak i diváků a finančně prodělal. Ingrid Bergman (Gerda Millett) ovšem za měsíc práce na tomto filmu dostala 275 000 dolarů. (Zdroj: Kniha Charlotte Chandler: Ingrid - biografie Ingrid Bergman). (Pavlínka9)
  • Píseň "Forget Domani" vyhrála v roce 1966 Zlatý glóbus pro nejlepší originální song. (Terva)

Reklama

Reklama