Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Chaikina púť pokračuje a rakva sa pomaly plní. Guy však nečakane prinesie správu o tajomnom ostrove ukrývajúcom poklad jej otca. Chaika si stále nie je istá pravdou o svojej minulosti, takže sa rozhodne vydať po tejto stope. Zaplní konečne medzeru vo svojej pamäti a dozvie sa, kto je ten tajomný, čo v pozadí ťahá za nitky? (Palisander)

(více)

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbila první řada a tam kde ostatní viděli nedostatky, jste vy nacházeli jen přednosti, pak budete druhou řadu zbožňovat. Chcete akci a napětí - není problém, chcete další zajímavé charaktery - máme jich dost, chcete Chaiku - dáme vám jí vrchovatou měrou a v dalších provedeních, protože Chaiky přece není nikdy dost! Zkrátka druhá série si nejen drží úroveň té první, ale dík postupnému rozkrývání příběhu a odpovědí na některé otázky (které ale pouze přinášejí nové) ji i překonává. Jediná škoda je trochu uspěchaného a nedotažené konce, protože tak jako byla předposlední episoda vynikající a povedená, tak stejnou měrou se jim to v té poslední povedlo zazdít... Zkrátka má to svoje mušky, ale v momentě, kdy začne Chaika mluvit tím svým zvláštním stylem, mi začnou být vcelku ukradené... 9/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. "Čajka" nedopadla vůbec špatně. Pedál je celou dobu sešlápnutý k podlaze, schopně se využívají základy z první sezóny, takže se jen dál a dál rozkrýva pexeso "čajek" a jak už to u pexesa bývá, tak konec bývá nejrychlejší a nejjednodušší. Krom hodně hrubě umáznutého zakončení se totiž opět nedá princezně s rakví nic moc vyčíst. Plot-twisty jsou uvěřitelné, postavy se chovají v normě (krom Lady, která z ničeho nic prožije záchvat schizofrenie) a i když jsem měl pochybnosti, jak se osvětlí původ hlavní hrdinky, tak jeho zdůvodnění a vylíčení je nezvykle rozumný. Potěšila mě absence přerostlé megalománie, tempo od zpomalení kolem 3. epizody neustále nabíralo na obrátkách a napětí, možná bych jen tag "romantika" změnil na "velmi OK vztahy" a chvílema mě Chaika svým sice roztomilým, ale zato drobet připitomnělým, naléháním pila krev. Krom toho se tahle fantasy story docela povedla, ne? ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obchodnice s Čajem a Kávou útočí nanovo. Tentokráte tvrději a cílí na aromata. Povedla se jim taková příchuť, která dokáže vzbudit i mrtvé. Pěkné zakončení. Mňau Mňau 72 % ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přímé pokračování předchozí série, ve kterém se konečně dozvíme odpovědi na otázky kolem smyslu existence Čajky a jejích dalších dvojnic, a jsou nám odhaleny všechny ďábelské plány mrtvého císaře. Které v zásadě nedávají moc smyslu na první, ani na druhý pohled (jak mohl vědět dopředu, že ho po smrti rozsekají na kousky?) a ve finále pak potěší asi jen zapřisáhlé odpůrce budování 5G sítí. Tak moc to nevadí, protože děj po poněkud pomalejším začátku začne být pěkně dramatický, souboje jsou povedené a na vztahovku obou hlavních hrdinů je pořád radost pohledět. Vytkla bych tomu jen určité nadužívání oblíbených klišé typu "boj proti bývalému veliteli / bývalému učiteli / rychlé změny loajality důležitých postav", která jsou navíc všechna vyloženě odfláknutá, ale při té kadenci, kterou se to na vás sype, si toho možná ani nevšimnete. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, to co jsem psal o první sérii by tu sedělo též. Rozdíl je v tom, že zde je více napětí a konečně se odhalují určité otázky, ale pořád jaksi mě zklamal naprosto uspěchaný konec a určité odbytí after story. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O třídu lepší než předchozí série. Shlédl jsem to na jedni posezení. V podstatě vše, co bylo nějakým způsobem zajímavé v minulé řadě, je zde opět. Avšak děj má spád díky odhalování tajemství, jenž nám první řada nastínila. Konec je trochu uspěchaný, ale všech deset epizod je kvalitou hodně vyrovnaných. Opening i ending žádná sláva. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čajka sem, Čajka tam, Čajka kam se podívám.... Mno. Existuje rozdíl mezi rozvíjením příběhu a natahováním příběhu. Autorům by se šiklo školení zaměřené na rozpoznání tohoto rozdílu, protože co předvedli, sice nebylo v žádném případě strašné a nekoukatelné, ale druhá řada krom příběhového ukončení a tuny dalších Čajek, nepřináší nic, co by děj nějak oživilo, ba, paradoxně, naopak. Státní pronásledovatelé v podstatě vyklidí prostor, souboje jsou na jedno brdo a celkově byly lepší v první sérii, vztah Čajky s hlavním hrdinou po většinu série stagnuje, ostatky se daří získávat na můj vkus příliš přímočaře.... Očekával jsem od druhé série víc. 35% ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trabant + Lada Niva = ultimátne neporaziteľné kombo :-). Neviem kde to tí japončíci vyhrabali, ale pobavilo dobre. Ešte o dva diely kratšie ako predchádzajúca séria.. Povedzme že dobre, ale radšej by som ubral zo začiatku a viac rozobral záver. Takto to vyzeralo (pri sile protivníka) príliš jednoducho. Pravdupovediac by som vzhľadom na imidž zloducha čakal aj viac krvi (niektoré momenty boli nepochopiteľne "mäkké"). Romantika vs realita. Ale aj tak sa dá. Chaike želám všetko naj ;-). Už nezostáva nič iné, len počkať na sľubované OVA. PS: Ako rozlíšiť staré zaklínadlo od moderného? Staré sú kruhové a moderné štvorcové ;-). ()

Reklama

Reklama