Reklama

Reklama

Širobako

(seriál)
Trailer 2
Japonsko, (2014–2015), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Hrají:

Džuri Kimura, Hirojuki Jošino, Nobujuki Hijama, Ai Kajano, Jošicugu Macuoka, Šizuka Itó, Wataru Takagi, Micuo Iwata, Takehito Kojasu, Madoka Jonezawa (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Během studentských let má skoro každý druhý sen o tom, že udělá něco velkého. Nejinak tomu je i v případě pěti členek středoškolského Animačního klubu (Miyamori Aoi, Yasuhara Ema, Imai Midori, Toudou Misa a Sakaki Shizuka), jejichž prvním snem je společně připravit na školní festival promítání jejich vlastního animovaného filmu. To se jim povede, ale společně se školním festivalem se přiblíží i čas, kdy se dívky musí rozloučit. Shizuka, Aoi a Ema odmaturují a vydají se vlastní cestou. Ještě před definitivním opuštěním školního pozemku si však pětice slíbí, že se spolu jednoho dne opět spojí a vytvoří skutečný film. Jenže jak to tak bývá, člověk míní a život mění. Dětské sny se vzdalují od reality a růžové obláčky rozptýlí tvrdá realita. Aoi se sice zapojí do animačního průmyslu, jenže s každým dalším dnem ve své práci její nadšení pro dlouholetou vášeň opadá. Stres a náročnost si vybírají svou daň. Přesto ale neztrácí naději, že se jednoho dne opět setká se čtyřmi kamarádkami a společně si splní svůj velký sen. (EMIA)

(více)

Recenze uživatele yenn k tomuto seriálu (1)

Širobako (2014) 

Širobako pochopitelně není prvním anime o tvorbě anime, ale snad žádné se tomuto tématu nevěnovalo tak důkladně. Jeho zpracování však nepovažuji za optimální. Seriál nás hned v prvním dílu vrhne do víru produkce, která s sebou přináší smršť jen lehce načrtnutých postav. Byť prostor pro jejich rozpracování jistě seriál má, ocenil bych pozvolnější nástup. To, že samotný natáčený seriál se nejeví nijak zajímavě, samo o sobě nevadí. Když se však polovinu epizody probírá, kterak vyjádřit charakter jedné z tuctových postav, poutavé to příliš není. Mrzí mě, že anime s takto atraktivním námětem nemotivovalo ke zhlédnutí více než dvou epizod. 5/10 ()

Reklama

Reklama