Reklama

Reklama

Šigacu wa kimi no uso

(seriál)
  • Japonsko 四月は君の嘘 (více)
Trailer 2
Animovaný / Drama / Hudební / Komedie / Psychologický / Romantický
Japonsko, (2014–2015), 9 h 10 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Naoši Arakawa (komiks)

Scénář:

Takao Jošioka

Hrají:

Nacuki Hanae, Risa Taneda, Ai Kajano, Mamiko Noto, Acuko Tanaka, Stephanie Sheh, Minako Kotobuki, Jukiko Morišita, Ari Ozawa, Inori Minase, Júko Iida (více)
(další profese)

Epizody(22)

Po smrti matky ztratí její zázračný malý pianista vůli hrát. Ale setkání se svobodně smýšlející mladou houslistkou převrátí jeho život naruby. (Netflix)

Diskuze

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

No a mě se zrovna ta poslední episoda docela líbila, jsem to všechno čekal mnohem horší a že budu z toho konce pěkně naštvaný, ale takhle mi to vůbec nevadilo, ani slzička neukápla a ta pasáž, kdy tam byla čistě jenom hudba, kdy jakože hráli spolu se mi v podstatě docela líbila. No hudbě příliš nerozumím, na city mi to taky moc nezahrálo, ale v podstatě po té mizérii posledních několika dílu mi ten konec přišel vlastně docela dost povedený... Asi jsem povrchní a tak jsem jim to sežral i s navijákem, ale což, co člověk to názor, a někomu tohle prostě ke spokojenosti stačí... 

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

22. ep... Kristova noho, větší ždímačku citů už si člověk nemohl ani přát. Kdo umí hrát na klavír, ten celou episodu trpěl. Kdo neumí a má rád romantiku, ten musel trpět též, protože způsob, jakým to lidem předhodili, byl naprosto šílenej.

Hluboce to kleslo. Zas ne tak, abych to dal na 1*, ale ty 2* to potvrdilo.

Shigatsu wa Kimi no Uso zapomenu během týdne. Ne-li dřív.... Co naplat, že to vypadá krásně a semtam tom á i dobrou hudbu. Pouhá fraška na povrchu. Mrzí mě to.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

21. ep... Sakra ať už to skončí. A kdo probůh "v anime o hudbě" ukončí episodu uprostřed skladby!!!! PROBŮH.....................

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

To si to z toho mobilu nemůže dát do repráků? Vždyť poslouchá hudbu! Klavír ještě k tomu s 88 klávesami = tóny a ona to poslouchá přes ten 0.5W repráček v mobilu plastovým... :-D Na zabití.

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Tak to já hodnotím brzy a průběžně upravuji a první dojmy si vyhodnocuji už tak po dvou dílech, aby jsem, až se budu muset rozhodovat, co sledovat až nebude čas (a ta doba se blíží), měl nějakou průběžnou představu, sice si jednotlivá anime vcelku pamatuji, ale to je jenom teď kdy v hlavě nemám příliš jiných starostí. Kolem třetího dílu píšu zpravidla komentáře, abych si zaznamenal i písemný dojem, navíc preferuji, když jsem mezi prvními, nebo nejlépe první kdo dané dílko hodnotil, aby mě hodnocení ostatních příliš neovlivňovala, nebo spíš nerozptylovala. Jinak desetibodové hodnocení jako je třeba na IMDB mi taky sedí o něco víc, ono těch 6 možností je někdy opravdu málo a youtube, tam nehodnotím skoro vůbec :-) Jinak tady se mi líbí z charakterů Kaori (líbí se mi ta její životní energie, ale tak to se dá u nemocných docela chápat, žijí, jako by byl každý den ten možná poslední...) a pak taky ta jeho nová mentorka (kamarádka od matinky), jinak je to spíš slabší no a to že tam zakomponovali tolik motivů, že vlastně není příliš jasné kam se chce dílko ubírat taky vidím, ale zatím jim dávám šanci na to mě překvapit, jen doufám, že to všechno nerozsekají nějakými nesmysly v posledním díle i když to že Kaori asi nepřežije a že mi možná ukápne i slzička je asi víc než jisté i když manga ještě pořád běží, takže kdo ví, jestli to letos neskončí někde v půlce příběhu...

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

A proto se většinou zdržuji hodnocení v průběhu a dávám ho na konci. Kdo ví proč jsem tady udělal výjimku, možná až přehnaná první radost :-)

Určitě to dokoukám, jsem zvědav a stále doufám, že se to zlepší, ale nevim no. Už od 2. ep bylo vcelku "jasné", že je holka nemocná. Neházím to ani do spoilerů. Byla to jen otázka času, ideálně tehdy, kdy se mladý génius vyléčí z psychické bolesti ztráty své matky. :-D Ideální.

 

Ono ty hvězdičky fakt nejde moc srovnávat. Na anime-planet mají alespoň půjhvězdičky, tam se člověk může vyřádit. Tady prostě váhá mezi 4-"dobrá jízda" a 3-"takovej průměr..." nebo 2-"oho, nedalo se to ani dobře dokoukat". Moc velké skoky. (Stále však lepší, než na Youtube - YES/NO).

 

Tady mi prostě nesedí ty charaktery. Hlavní hrdina vůbec, ta zombie holka trochu, dost se mi líbí ta sousedka hlavního hrdiny a ten jeho kámoš, to je naprosté zklamání. Abych pravdu řekl, už tu vystřídali tolik "témat", že ani nevím, za čím se ten seriál žene. Láska / hudba / přemáhání svých zábran / poznání sama sebe / odpuštění / překonání / ... Na to, že se tam skoro nic neděje, to dost zkomplikovali :-)

 

Můj názor samozřejmě :-)

Jsem více PES. Teď jsem chtěl napsat "Jinak bych za tu hudbu ty 4 dal", ale pak jsem si uvědomil, že i tu hudbu tam úplně po.... :-D

Nope, zatím 3.... :-D

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

SonGokussj

S politováním musím konstatovat, že někdo (já) kdo viděl Nodame, tomuhle může dát víc jak 3*, teda sice jenom hodně slabé 4*, něco jako 6,5/10 (u Nodame mám samozřejmě 5* už jenom za atmosféru a ústřední dvojici, kde především Nodame je prostě neskutečně úžasná), ale přece. I když s tvým argumentem o tom, že se to vlastně dost nudně sune a opakuje víceméně to samé souhlasím a pokud mě neosloví v dalších episodách, pokud neprobudí nový zájem, tak to na ty 3* půjde. Ještě tomu tak díl, dva dám, než to hodím do studnice průměru... Můj problém je, že málokdy srovnávám, spíš beru celkový dojem, který to na mě má a tady mě to ještě pořád spíš trochu baví (co mě baví a těším se na to tak je za 4*), než abych si řekl jenom takové to "jo ujde to" (3*)... 2* mám jako "jo ujde to, ale..."... 1* no tak tohle už skoro nejde... odpad je jasný to je prostě utrpení a nejde se na to ani dívat... A i tahle moje stupnice není úplně spolehlivá, protože někde jsou věci, nebo charaktery, které i např. z něčeho průměrného dokáží udělat věc co mě baví a i obráceně... 

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Tak jse se dnes konečně rozhoupal k poslední ep (pár dní stará) a ... probůh, mám zas brutální nutkání se kouknout na pořádné anime o hudbě - Nodame Cantabile. Ta nemá chybu. Tohle je proti tomu jako .... něco neporovnatelného :-) Stále se tam snaží dát drama, pořád neslyší noty, stále pohledy do minulosti, zvuky minulosti, myšlenky minulosti a pocity minulosti a je tam pranic ze skutečnosti... Shigatsu no Uso se prostě odehrává ve dvou časových sférách, kdy ta minulostní nemá žádný příběh, jen dovysvětluje tu přítomnostní... Takže je tam prakticky nanic poslední dobou, protože skoro vše bylo řečeno už v několika prvních ep...

Ty jo, zklamání roku pro mě prozatím. Těšil jsem se, že to bude mé další oblíbené anime, ale jestli někdo viděl Nodame, tomuhle nemůže dát víc jak 3*... Prostě nemůže. A pokud někdo dal -> neviděl Nodame -> běžte se podívat na Nodame Cantabile... (Anime samozřejmě, ne tu hranou blbost.)

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Příspěvek byl smazán administrátorem.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Mno... Doufám, že umře brzo a Arima přestal hrát, protože se mi to nynější 10. ep začalo hodně nelíbit... Možná proto, že mám klavír až moc rád.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

A mně bylo celou dobu blbě :-D tzn -> měli to dobře zmáklé z hlediska "jeho pocitů".

 

Co ale přestřelili bylo doplnění toho hezkého díla červenoočky o bicí a další nástroje... proč to kazit.. ještě to vyloženě přeřvávalo. To by se v Nodame Cantabile stát nemohlo.

Harroc

Harroc (hodnocení, recenze)

Během 9. epizody mě ještě více utvrdili v tom, že skoro na 100% ona umře.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Už dnes byl špatný konec 4. episody :-D A docela i špatný průběh... Nechtěl bych být v jeho gatích :) Znám ty pocity, když člověk hraje v koncertní místnosti a splete noty... Studený pot po celém těle :-)

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Jak už jsi zmínil v komentářích, nejspíš to opravdu špatná konec bude. Alespoň soudě po dnešní episodě. :-) Ale nechme se překvapit. Prozatím určitě super. Taková mladá Nodame s Chiakim :-D

na příspěvěk reagoval Harroc

Harroc

Harroc (hodnocení, recenze)

Po těch psychárnách, co jsem viděl v nedávné době (Mirai Nikki, Another, Tokyo ghoul) konečně nějaký oddechový seriál.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Konečně opět nějaké hudbě o klasiké anime. Už dost těšo jsem se na to dloužil. Kéž by to neposaři autorovali. :)

Reklama

Reklama