Reklama

Reklama

Ronja, dcera loupežníka

(seriál)
  • Japonsko Sanzoku no musume Ronja (více)
Trailer

Epizody(26)

Kouzelné dobrodružství o zbojnici Ronje a jednom velikánském přátelství. Věhlasné studio Ghibli (Naušika z Větrného údolí, Cesta do fantazie, Červená želva) se chopilo klasické pohádkové předlohy Astrid Lindgrenové. Ze spojení vzešlo podmanivé dobrodružství o Ronje; malé hrdince z loupeživého klanu, která žije na hradě v divokých lesích, obklopená kouzelným světem bludiček, harpyjí a trpaslíků. Ronja najde přítele v Birkovi, jenž naneštěstí patří do znepřáteleného rodu pobertů. Podaří se dětem smířit dvě tlupy, od pradávna znesvářené na život a na smrt? (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ronja je pro mě sice jen jedna (samozřejmě ta hraná, natočená v roce mého narození;)), ale proti Ghibliovskému pojetí vůbec nic nemám, snad jen kromě výhrady, že by seriál klidně mohl být poloviční:) Ronja v tomto pojetí je mnohem více pro dětské publikum, a taky se v ní trochu moc řve (vzteky i lítostí), ale jinak jsou všechny city a pocity jednotlivých postav na svém místě, no a když to spojíte s precizní a bohatou animací, a nedej bože k tomu přišpendlíte krásnou a rozvernou ústřední melodii, nemůže to dopadnout špatně. 80%, ale opakuju - nečekejte proboha, že to je něco jako Seirei No Moribito;) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dospělák musí občas přetrpět, že s ohledem na dětské vnímání je to kapku rozvláčnější a některé emoční výlevy jsou místy moc hysterické, ale na druhou stranu je to chvílema i docela napínavé.. Např. scéna větrnice a Ronji zapadlé ve sněhu, má snad až potenciál na tvorbu malého dětského traumátka .. Jako celek je to funkční a poučná story o přátelství, pýše, koloběhu života, atd.. Za mě, hodně povedený.. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

už několik víkendů se na to díváme, překvapivé je, že děti to zas tolik nebere, ale moje sestra vždy zavelí, že si pustíme další dil Ronji a ja vždy vzpomínám, že tohle bývala jedna z mých nejoblibenejších dětských knížek. SAmotný seriál je takové milé pohlazení a návrat od minulosti, protože animace jsou jak z 80. let,ale má to své kouzlo. Kouzlo pohádek, které se tak líně táhly a vy jste prostě na chvíli zpomalili. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je očividně určený pro děti, ale věřím, že se může líbit i dospělým. První dvojdíl je opravdu moc pěkný a pohádkový. Veliteli party loupežníků se narodí dcerka a všichni členové družiny se nad ní rozplývají a starají se o ni. V dalším díle stačí malá Ronja rychle vyrůst a sama se vydává do lesa vstříc novým dobrodružstvím. Ve výsledku to znamená, že většina epizod je věnována pohledům na krajinu a přírodu a na to, jak v nich hlavní hrdinka dovádí za zvuku svého zvonivého smíchu. 6 epizod stačilo. 6/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl, kde se dcera narodila a jak ostatní loupežníci čumí na její matku, která ji jde kojit. Vskutku vtipná scéna. Jinak pro mně neobvykle hranatá animace, slušný dabing, očekávaný příběh. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Z perpspektivy dospělého to má jasné rezervy, nicméně perspektivou mé tříleté dcery, neexistuje lepší seriál. MangaRonja je dětský holčičí ideál. Potvrzeno rodičem.... ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Moje dcera to miluje. Když to skončilo, tak řvala, že už nebude další díl. Ale já preferuji hranou Ronju. Ta má prostě lepší spád a celkově to není takové roztahané. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Studia kamarád ... a musím říct, že to bejt trošku víc "zdospělený", rozhodně dávám 4*! :D Ten Mijazaki tam prostě znám, i když Mijazaki ml. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho předělávka filmové Ronji, dcery loupežníka plná překrásných kreseb zachovává původní kouzlo fantasy pohádky. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele

Japonská verze klasického evropského fantasy příběhu pro děti nedopadla vůbec špatně. Dětem se to líbí hodně. ()

Nystra 

všechny recenze uživatele

Možná je to mou slabostí pro Japonské seriály, ale tento seriál je krásný a i naší malé se moc libí, hlavně vyobrazení zvířátek, přírody a hlavně Ronja. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Hysterické scény Mattisovy protahovány do absurdna, obecně je vše nataženo více, než v knize. Nicméně pomalé vyprávění je dobré pro dětského diváka. Prostě škoda těch protahovaných uřvaných scén... ()

Nonna odpad!

všechny recenze uživatele

Můj bóže, to je zdlouhavý a nekonečný, že se to v tom nedělním studiu kamarád nedá vydržet. Ty dlouhé pohledy do očí a při rozčilení, to zbytečné pobíhání po lese.....zlaté původní filmové zpracování. A po dlouhodobé nudě najednou přijdou hrůzní skřítci Šedivíci a dítě se mi z nich rozeřve strachy a uteče do ložnice pod peřinu. A teď jsem nedobrovolně odkoukala další díly. Jedno se Japoncům nedá upřít. Geniálně zazdili i ten poslední zbytek severské atmosféry, která z knihy i z filmového zpracování vyzařovala a navíc, jsou skuteční mistři v natahování nic na neúnosnou míru. To, čemu je ve filmu věnováno 20 vteřin, např. smích nebo rozčilení Matyse, dokážou autoři natáhnout na jeden celý díl. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Krásný, mimořádně povedený seriál, který dělá předloze čest a zachovává její kouzlo. Nezřídka je poměrně doslovný. Úskalí a důvod, proč nemá takovou odezvu, jakou by mohl mít, vidím ve odvážném konceptu. Jednotlivé díly nejsou příliš dějové, nemají výrazný příběhový oblouk, často jen ztvárňují určité obrazy a scény z knihy. Seriál tudíž stojí spíše na postavách a lyrice a drobných střípcích a epizodkách - ostatně podobně jako kniha. Mě naprosto dostává geniální postava Mattise, který je ztvárněný opravdu brilantně (včetně skvělého českého dabingu), ale i celkový vizuál a klidné ladění seriálu. ()

sikky 

všechny recenze uživatele

Seriál se dost věrně drží knihy. Děti jsou z něj nadšené a hrají si na Ronju a Birka. Pro dospělé místy trochu zdlouhavé a bez děje. Pěkná hudba. Osobně bych preferoval sestřih do 13 dílů. Ale 4* si zaslouží ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Slušný detox pro všechny, kdo už mají vybudovaný návyk na holywoodské animáky, plné honiček, přestřelek a dějových zvratů. U nás doma se tenhle low-tempo seriál těší velké oblibě a vyvolává větší emoce, než jakýkoli Disneyho trhák. ()

megacik odpad!

všechny recenze uživatele

Veľmi nepovedená vykrádačka rovnomenného, avšak úspešného švédskeho filmu z roku 1984.  Nie, nie, japonci rozprávky pre európske deti animovať fakt nevedia. Resp. možno aj vedia, ale ku nám sa aj tak dostanú väčšinou len takéto lacné šmejdy. Celá animácia sa tak vlečie, akoby to robili ručne -prekreslovaním troch pohybov zo skicára....a to ešte nie je to najhoršie. Úplne najhoršie je to, že tieto slabučké a skromné animácie sú doplnené nulovým dejom. Pamätáte si ešte na prvé pikachu rozprávky?  Tam je niekedy aj 30 sekúnd záber na postavu, ktorá padá, padá, padá, a celé je to akoby vyrobené z troch ručne nakreslených hárkov, ktoré sa na kamere striedajú medzi sebou....a to celé ide niekoľko sekúnd, a u tých úchylnejších rozprávok i niekoľko desiatok sekúnd. No a tu je to tiež, doplnené o nulovú zápletku. Keď som prvý krát videl na toto čumieť deti, hneď som vedel, že to je zase nejaký japonský "skvost", s rozpočtom 10000 Yenov. Sledovaním takýchto hlúpych rozprávok môže našim deťom skôr uškodiť....Japonci, čo majú tie zvláštne výstrelky v dospelosti, to majú pravdepodobne z dlhodobého sledovania obdobných zvráteností za detských čias.  Každopádne, pokiaľ chcete  na chvíľu spomaliť a ukludniť myslenie Vašich detí, tak toto je absolútny ideál :D....ja však radšej odporúčam prechádzku. ()

Reklama

Reklama