Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Recenze (316)

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Nádherné rodinné fantasy s klasickou magickou atmosférou od Spielberga a úchvatnou hudbou od Williamsa. Škoda toho zbytočne naťahovaného záveru v kráľovskom paláci a nevyužitia záporákov. 8/10 ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Spielberg po natočení Most ŠPIONŮ natočil, po dosti dlouhé době ,rodinnou pohádku pro deti. A ze ,se mu film opravdu povedl, sice více si film budou uzivat menší publikum ,ale i dospělý si na par scének za smějí, třeba scény s prdenim.Krásne grafický vytvorene. Film by se hodil na vánoce do televize. Jedno shlédnutí štaci. 60% ()

alba 

všechny recenze uživatele

Trailer má byť niečím, čo zaujme a pripraví diváka na to, čo môže vo filme očakávať. Niekedy sa ale stáva, že trailer ako reklama síce splní svoj účel, avšak film je sklamaním – tak sa to stalo aj v tomto prípade. Tešila som sa na tento film aj vďaka tomu, že ide o rozprávku Roalda Dahla. Vynikajúci autor. Spojenie skvelého autora, čiže dobrej predlohy, kvalitného režiséra a dobrých hercov by značil úspech. Bohužiaľ, mňa ale film nepresvedčil. Dievča, ktoré hrá hlavnú hrdinku, je pre mňa nesympatické. Dabing odo mňa tiež oddiaľuje atmosféru filmu. Miestami som sa nudila a čakala, že kedy už bude koniec... Je to škoda.. ide o priemerný film.. Mohlo to byť oveľa lepšie, hlavne od Spielberga. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

To, že největší slabinou Spielbergových filmů jsou scénáře, se řeší s oblibou a často. Mistrovo umění spočívá v tom, že si toho většina lidí nevšimne :) V tomto skorodvouhodinovém bijáku se toho příliš nestane, přesto první a poslední pulhodinu jsem se docela bavil. V prostředku jsem ale měl mikrospánky. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Sklamanie, od filmu podľa príbehu Roalda Dahla pod režisérskou taktovkou Stevena Spielberga som čakala viac. Páčila sa mi vytvorená krajina obrov, ktorá bola vizuálne zaujímavá a plná farieb, v priamom rozpore so šedým nočným Londýnom. Po hereckej stránke tiež niet veľmi čo vytknúť a hudba Johna Williamsa je podmanivá ako vždy. Problém však je, že celý film je zbytočne rozťahaný, jeho stopáž je pridlhá a tak sa počas jeho pozerania viac krát budete nudiť. Časovým umiestnením si tiež akoby BFG občas nebol istý, raz pôsobí akoby bol z 19. storočia a inokedy zas akoby sa zrazu len tak presunul do moderného sveta. Viaceré veci podľa mňa navyše zostali nedorozprávané (ako sa do krajiny obrov dostali autá, kolotoč a kostol) a nezaškodilo by, ak by sa v celom filme našlo viac humoru, potom by jeho nadbytočná dĺžka bola hneď znesitelnejšia. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Pohádka - či dětský film o obrech, určený spíše pro ty mladší dítka. Příběh jednoduchý, možná trošku více dobrodrůža by neškodilo. Animace obrů zejména pak hlavní postavy je velice vydařená. Obr takovej přerostlej hodnej a milej dědula :) Šumivka a následné megaprdy jsou hodně vtipné. 60% . Celé to je kouzelně pohádkové a vizuálně líbivé. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Tititi mititit, čokloprdel.... Tak už nám i ten pan Špilberk senilní, utahané, nudné, nezábavné. Větší zábava už jsou snad i teletubbies :( Dokonce i ten pan Wiliams ztratil šťávu :( Prostě nic co by ve mě tahle pohádka zanechala. Z milosti dám jednu hvězdu za prdící driftující vořechy..... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Hezká pohádka s milým obrem, kdyby...malý "holkokluk" nebyl tak "protivný" a příběh náhodně vycucaný z prstu. Všechno mi lezlo na nervy. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg nám nachystal příjemnou oddychovou podívanou s několika kouzelnými a několika poněkud dětinštějšími momenty, která výborně zabaví celou rodinu a rozhodně patří mezi široce přístupnějšími počiny k tomu lepšímu, co můžete momentálně v kinech vidět. Ruku v ruce s výbornou animací tu pak vyniká Mark Rylance, jehož milý breptavý a láskyplný obr si svým dobráckým pohledem a vtipným komolením všelikých slov jednoznačně získá pozornost. Navíc k tomu mluví ve prospěch Obra Dobra fakt, že se pro mimochodem kvalitní český dabing sáhlo k překladu knižní předlohy a využilo se řady tamních výrazů. jde o povedený film, který neurazí, ale ani kdovíjak neoslní. Ačkoli kouzelné scény s lovením snů a jejich uskladňováním spolu s Dobrovým seznámením s britskou královnou a hezky pohádkově laděným, šťastným koncem jsou jednoznačně těmi momenty, pro které stojí za to snímek vidět. Více zde: http://nafilmu.cz/2016/09/recenze-obr-dobr-2016-kouzelna-fantasy-pohadka/ ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Tak to by bylo. Zpracování na úrovni, i když chvílemi je ten obr moc digitální. Příběh se dle mého názoru na konci ubírá špatným směrem, protože tahat tam politiku (stačí osobnosti) mi přišlo jako jiný film. Možná za to může předloha, nevím, ale bylo to divné. Celkově neurazí ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka od Spielberga, ktorá má nádherný vízor a efektami je doslova narvaná. No akosi mi k tomu niečo chýba. Chýba tomu taký ten pocit, keď dopozeráte rozprávku, tak máte vo vnútri taký magický pocit, ale tu nie je. A preto sa z toho stal priemerný film. Škoda, lebo potenciál to malo. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Nádherná a oddychová pohádka s úžasnou atmosférou. Nechápu tak nízké hodnocení, je to kouzelný, nenásilný příběh s příjemně plynoucím tempem. Obr Dobr je sympaťák, jeho laskavost a vztah z dětskou hrdinkou úplně hladí po duši :-) Moc příjemná věc, která se sice nezaryje jako jiné mistrovo filmy, ale určitě zpříjemní náladu a pobaví. ()

thomasnikrs 

všechny recenze uživatele

Jedinýma dvěma slovy: OČEKÁVÁNÍ a ZKLAMÁNÍ:-( obojí ještě s přívlastkem OBROVSKÉ:-( Trikově úžasné, ale ten příběh.. jak nějaká absolventská práce na začínajího scénáristu a režiséra... "Stýve" co se s tebou děje...?? Ty už to nechlastej ani zředěný... Celý kino se ozvalo při prdění na začátku, pak při prdění ke konci a to bylo vše.. docela slabé, tím nemyslím to prdění, za to dávám právě ty dvě **, tlemil jsem se taky jak hovado:-D ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Fádní a velmi jednoduchý příběh rozplácaný do dvou hodin. Holčička lehce nesympatická, její herectví spíš nic než moc... Jako dítě bych měl – především co se obrů týče – spoustu otázek... Oni se tam prostě nějak vzali, nějak se stali zlými, nějak se tam celou dobu váleli a nějak se jich pak jeden nedomrlý s jednou nesympatickou (páč mu to ona – manipulátorka – nabulíkovala!!) zbavili... A to navíc ještě dost divným militantním způsobem, kruciprcek! Fuck the Queen!!! - - - A nejhorší ze všeho jsou stejně trpaslíci!!! ()

Veniss 

všechny recenze uživatele

Poetický příběh o Obrovi Dobrovi a malé Sofii je prostě kouzelný a Spielbergovi se zase jednou povedlo dotknout se vnitřního dítěte v každém z nás (nebo aspoň v některém z nás, dle recenzí zde napsaných ;-)). ()

george82 

všechny recenze uživatele

Co se týče animace, tak zde nelze naprosto nic vytknout. V dnešní době je již vše naprosto dotažené do detailu a má to skvělý efekt na diváka. Dějově už mě to tak moc neuchvátilo. Nicméně i tak slušné 3 hvězdy. ()

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama