Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Recenze (316)

pafka 

všechny recenze uživatele

Mam problem s dvema vecma. Za prve jsem nezkousl naprosto nezajimave obsazenou hlavni roli. Holcicka hraje dobre, ale je naprosto nezapamatovatelna, nema alespo trosku vyrazny a zajimavy oblicej vcetne nejakych mimickych pokladu. Vim, neni to to, kolem ceho by se melo to cele tocit, ale to devce nesleze za celou dobu z platna, mozna by to chtelo. Dalsi vec je, ze scenarista v zivote nevidel ani Bolka a Lolka, protoze ten pribeh je slabej a je tu mnoho mist, kde se nekonecne zvani. To bych rekl, ze je kamen urazu. Me deti se po hodine filmu staveli na hlavu, protoze je to proste nůďo. Obrazove dokonale, naprosto dokonale. Presne tak, jako Valecny kun, obrazove dokonale, vidite kazdou scenu jako rezisersky naprosto vymaslenou, lec to uz nejak nestaci. Skoda, skoda. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů nad provedením, fakt krása a super. Tím, ale vše končí, příběh je dost nudný, i pro děti, malá zápletka, která vyvrcholí trapným a rychlým finále.. Za provedení super, zbytek slabota, dohromady opravdu slabé 2* ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Že seš krpatej, teplej vegan a žiješ mezi čistýma masožravcema přece neznamená, že ten zbytek svýho druhu necháš odtáhnout na opuštěnej ostrov a začneš je krmit okurkama. I kdyby tě trochu šikanovali. Nebo jo? Big Faggot Giant. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Spielberg sa vrátil do svojho detského sveta a sfilmoval predlohu od Dahla, ktorá už raz mala animovanú podobu. Tento filmový remake je samozrejme o poznanie lepší, už len kvôli úchvatným vizualizáciám a nádhernému prostrediu Anglicka. Dejovo to bolo skôr také viac detské, avšak svoju atmosféru to malo a Steven sa s tým vyhral. Mne sa však v rámci podobného žánru páčil viac príbeh o drakovi Elliotovi, ktorý mal väčšiu dušu. Toto je len taký jemný nadpriemer a ničím výnimočné. 60 % ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Po příšerných trailerech jsem ani neměl chuť BFG vidět, ale náhoda tomu chtěla a stalo se. A rozhodně to není nijak zásadně špatné! Obr Dobr je prostě klasická spielbergovská pohádka, která sice ničím výjimečným neuchvátí, ale pobaví dobře a pro děcka to musí být náramná zábava. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Nie úplne, že zlé, ale určite ani nie úplne dobré. Taká oddychovka na nedeľný večer, škoda len, že sa to tvárilo omnoho sofistikovanejšie a akosi som mal pocit, že to také aj chce byť. Určite by bolo lepšie, ak by sa to nehralo na čosi, na čo nemá. ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda a jenom nuda. Film, ve kterém se prostě nic nedělo, nijak neubíhal, nijak mě nevtáhnul do děje a byl celkově nijaký. Nejvíc mě na celém filmu udivilo to, že ho režíroval Spielberg. Jak už tu psal Spiker01, S.S. střídá zajímavější náměty s těmi méně zajímavými, ale až takhle nezajímavý námět a provedení jsem opravdu nečekal. Pro děti to bude určitě zábava, ale pro celou rodinu to nebude. ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace knižní klasiky v podání Spielberga do značné míry minimalizuje temnější prvky původní předlohy ve prospěch kouzelného a vizuálně ohromujícího pohádkového rodinného dobrodružství, které je svým způsobem vyprávění nenáročné, a zároveň obsahem inteligentní, vtipné a půvabné. Po několikaleté odmlce od dětských příběhů Spielberg opakovaně dokazuje, že má neustále cit pro nejmenší diváky. Brilantní kombinace technologie a lidskosti příběhu vytváří pozoruhodný filmový zážitek, který je svým obsahem podmanivý, avšak svojí přirozenou plynulostí vyprávění začne z nenadání působit apaticky a nudně, přičemž si divák náhle uvědomí, že film postrádá Spielbergovo specifické vzrušení a nadšení z fiktivního světa. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Něco novýho, úžasně pohádkovýho, nádherně zpracovanýho a neuvěřitelně silnýho. Čekal jsem hodně, ale až takovouhle bombu ne :) Příběh je skvěle propletenej a BFG je přesně někdo, komu by člověk rád otevřel svoje srdce. Scéna z královskýho paláce, po společným přípitku, mě totálně odrovnala a smíchy mi tekly slzy. Celej film je skvěle kompaktní a neni tam ničeho moc ani málo. Prostě paráda. Za mě jasných 5* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

BFG alias OMG, WTF... Rozprávka o neznesiteľne povýšeneckej, nevďačnej malej krave, ktorá si aj napriek očividnej mentálnej retardovanosti (alebo práve kvôli nej) myslí, že zožrala všetku múdrosť sveta, ktorej hlavná charakterová vlastnosť je vydieračstvo a hlavné poznávacie znamenie je účes a pripečený výraz. Rozprávka o tejto nepodarenej sirote, ktorá robí všetko presne tak, ako vie, že to nemá robiť, aby vás nasrala v každej scéne. Rozprávka o chudákovi obrovi, ktorý si ju zobral na krk a ochraňoval ju, aby sa mu odvďačila zhoršovaním vzťahov s jeho súkmeňovcami jej vedomým konaním a následne ho zmanipulovala k podriadeniu sa taktiež mentálne zaostalej karikatúre Anglickej kráľovny, k zorganizovaniu regulérnej vojenskej invázie ľudí do sveta obrov a deportácii obrov z ich odvekého územia. Za všetky tieto podlé skutky sa jej dostalo nového života, naplneného bohatstvom kráľovskej spoločnosti. Dielo hodné odpadu, no nakoľko mi je trochu ľúto sympatického hrdinu v postave obra, dal som aspoň takto... Ale prilepšenie zo súcitu aj tak dáva akémukoľvek výsledku pachuť úplného nezdaru. A nezdar je slovo v tomto prípade ozaj výstižné. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Od Spielberga bych čekal něco trochu jiného, než tak nudnou pohádku. Možná pro nejmenší to má nějaké kouzlo, ale já jsem v tom kromě opájení se rozdílem mezi malou holčičkou a obrovským obrem nic jiného nenašel. Nekonečné dialogy, nesympatické děvčátko, až příliš dobrácký obr, až moc viditelné triky, které ruší. Navíc naprosto odporný český dabing, ale za to autoři nemohou, i když bych za něj nejradši ubral další hvězdičku. Tuhle přeslazenost opravdu nebrat... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Vizuálne prekrásne a emotívne. Príbeh zo začiatku nesmierne baví, lenže neskôr trocha ochabne... nuž minutáž nepustí a bolo treba ju niečím vyplniť. Záver príbehu už opäť ide na plný plyn a zabáva. Určite to nie je strhujúca fantasy, ale zaujímavý oddychový rodinný fantasy snímok áno. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Chápu, že je to určeno především dětem a že je to asi bavilo. Ale pro mne to byla nekonečná nuda. :-( Dvě hvězdy by byly tak akorát, třetí je z úcty ke Spielbergovi. ()

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama