Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Recenze (316)

luki00 

všechny recenze uživatele

Od Spielberga bych očekával vetší vzrušo... Oddychovka při které usla i má 7 letá dcera.. a nezachrání to ani skvělá hudba Johna Williamse.. Za mne 40% ()

Pe!eter 

všechny recenze uživatele

Nežerte lidi, ale radši fňokurky, to je to poselství. Nezbývá než čekat kdy Velká Británie vyhlásí Spielbergovi válku. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že rodinné filmy mám docela rád, ale toto mě vůbec nebavilo. Scénář absolutně nudný a hloupý. Co mě však překvapilo, že se mi vůbec nelíbila ani vizuální stránka filmu. Režie velmi průměrná až podprůměrná. Záběry, kde spolu byli obři a lidé, vypadaly jak natočené před 20 lety. Spielbergu, to byl děs! ()

tyzmrde odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle jsem ani nemohl dokoukat celé. Do konce jsem se dostal přes přetáčky. Kam to můj oblíbený režisér spadl ??? ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Steven natočil opäť jeden vydarený detský snímok. A to že mu všetci kritici vyčítajú pomalé tempo a staromódnosť je hlúposť, nakoľko práve toto je jeho hlavou prednosťou. Spielberg je v srdci stále malým chlapcom a tá láska k detským dobrodružstvám je v Obrovi veľmi patrná. Po technickej a vizuálnej stránke je film skvostom a musím pochváliť aj veľmi kvalitný dabing. Samozrejme chyby by sa dali nájsť ale dostatočným meradlom kvality tohto filmu bola spokojnosť mojich detí ktoré po prvý raz nemali problém pozrieť celý hraný film na jeden raz, to totiž doteraz dokázali len pri animákoch. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

No nevím, zda by se podařilo u této fantasy pohádky udržet děti 12+ Až pojedeme se známýma zase na chatu, tak to zkusím :) Režisér zde hodně sází na Marka Rylance a slušně mu to vychází, protože má v rukavu Ruby. Začátek je sice trochu slabší, ale vizuál se moc povedl a příběh o obrovi dobrákovi a statečné dívce na mně zafungoval a to hlavně proto, že je podaný opravdu okouzlujícím způsobem. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, ani neurazí. Vizuální stránka se podařila na výbornou, ovšem něco tomu chybí. Podobně jako třeba Alenka v říši divů se i zde snaží tvůrci o novoty a novotvary, avšak v tomto případě je vše takové "uměloušké" a vtíravě "líbivoušké", že to nakonec diváka až odrazuje. Bohužel.. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná fantaskná rozprávka s perfektnou CGI. O sirote Sofii, ktorá vďaka svojej nespavosti a zvedavosti odhalí tajnú podozrivú nočnú aktivitu, za ktorou sa skrýva obor roznášajúci sny. Aby jeho tajomstvo zostalo neodhalené je unesené do krajiny obrov, kde na ňu však číha nebezpečenstvo v podobe ľudožravých obrov. Tu si užije dobrodružstiev skoro ako Alica v krajine zázrakov, ale nakoniec sa musí obrátiť o pomoc na jej veličenstvo kráľovnú, aby ľudožravých obrov evakuovala na vzdialený bezpečný, kde nikomu nebudú môcť ublížiť. Evakuácia obrov za pomoci armády a vrtuľníkov je trocha divoký nápad, ale v detských hlavách častokrát vznikajú omnoho bizarnejšie myšlienky. 75% ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

spielberg si v poslednej dobe moc na rezisersku stolicku nesadol ale ked uz to urobi tak to ma hlbku a zmysel. Kamos obor ma v sebe nieco dysneyovskeho a vytvara uzasny svet fantazie. Slovensky dabing je velmi podareny hlavne pri popletenej reci kamosa obra. je to film pre celu rodinu. ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Tak i děcka se ptali kdy už bude konec.. nudné jako prase.. starej úchylnej obr dědek, který krade malé děti... který je občas předhodí partě velkých dementních obrů, pro které největší problém je pár kapek vody... no větší blbost Spielberg nemohl natočit ()

haasha 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsou zabavne jenom dve veci: prehnany britsky prizvuk a animace BFG, ktery opravdu vypada jako obri verze Marka Rylance. Jinak je to nudne az trapne. Prdici sceny byly za trest. ()

lulinak 

všechny recenze uživatele

velmi smisene pocity, sam si nejsem jist jakemu publiku byl vlastne snimek urcen a koho mel oslovit. Jakasi pohadka o zvlastnim dobru a (mirne nasilne implementovanem) zlu, ktera jakoby scenaristicky skoncila nekde napul cesty bez zajmu to dale domyslet. Triky na dnesni dobu standardni, snad jen vykon male holcicky stoji za uznani, jinak spise zklamani. ()

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama