Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Recenze (316)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Pekne spracovaná poviedka Roalda Dahla dorazila na plátna kín a je sa na čo pozerať. S citom spracované a nechýba ani humor Frobscottle/Šumelka. ()

ChmelovaZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, byla to krásná, kouzelná pohádka, která je jak pro děti, tak i pro dospělé, kteří se rádi zasní. :) Docela mě mrzí, že jsem film neviděla ve 3D, pak by to podle mě dostalo úplně jiný, lepší rozměr. Místy byly vtipy slabší, ale to je tím, že je Obr Dobr určený především pro mladší osazenstvo. Byla jsem docela překvapena průměrným hodnocením na ČSFD, protože je to, dle mého názoru, za poslední dobu jedna z mála pohádek, co se skutečně povedly. Dávám Spielbergovi palec nahoru 👍 a za sebe 4*. :) Pozn.: Pokud máte rádi vtipně přetvořená slova ala Inspektor Clusoe v novém Růžovém panterovi, na 100% se zasmějete. Já to třeba miluju! :D ()

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle nenápadně moudré pohádky pro všechny věkové kategorie. Bylo to pro mě příjemné překvapení, ač pár much to mělo, ale nad nimi mávám rukou. Dávám plný počet. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Hezky graficky udělané, obr je roztomilý, jen to propojení s tou královnou bylo jakési divné. Příběh takový průměrný. A ta holčička byla teda také ... no, řekněme "nevzhledná". Ale jinak se na to koukalo dobře. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Úžásné animace ve skutečné pohádce pro děti. Žádné omezení kvůli vulgaritám ani horrorovým kusům, moc pěkný Spielberg. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Spielbergovi už definitivně jeblo? To moselo nudit aj všecky děcka. Tak blbou nezáživnou kravinu jsem už dlouho neviděl a když se tam pak objevila i královna se svou armádou, tak jsem se musel pořád dokola ptát, jestli neexistuje ještě jeden Steven Spielberg, protože tohle si nedokážu vysvětlit jinak, než že je to nějaká shoda jmen. Dokonce i v rámci kategorie Spielberg pro děti je to pořád sračka. ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Len kratko... Sceny prdenia odpustim, alebo lepsie povedane akceptujem (samozrejme s odporom) ktoremukolvek filmarovi, alebo mediu, len nie Spielbergovi. Nadherne triky (motion capture Rylanceho) a vyprava (to jazero a jeho okolie) v prispatom pribehu a moje prve "zachrapanie" v zivote pocas kinoprojekcie! ()

Nolanster 

všechny recenze uživatele

Od Spielberga mám napozerané všetko a ani jeden z jeho filmov nie je zlý, nie je robený ľahostajne, alebo pre nič za nič. Je podmienený kvalitnou réžiou, úžasnou výpravou a jednoznačne skvelým vyrozprávaním dobrodružného príbehu - neberúc do úvahy jeho drámy. Potom prišiel skvelý Janusz Kaminski, ktorý pridal do kotla ešte chutnejšiu surovinu. A to všetko tento film má. ALE. Nemôže fungovať výprava, keď nás brzdí scenár, nemôže fungovať rozprávačské umenie, keď niet čo rozprávať. Dahlova tvorba je famózna a film sa jej v podstate pridŕža. Prvú polovicu drží film pokope tzv. Spielbergovská zastávka. To je jeho dominanta, v scéne nás udrží dlhšie, aby nám pokojne načrtol konflikt, predstavil postavy, vtiahol diváka do deja. Bohužiaľ potom nasleduje audiencia u kráľovnej a zrazu celý film stráca svoje čaro. Spielbergovský rukopis sa vytráca, do fantasy krajiny prichádzajú helikoptéry, neznáma ženská postava si adoptuje dieťa, o ktorej dozaista nevieme, či je šialená, alebo vychovaná na Kráľovi šamanov. Dej stráca na konzistentnosti a sme svedkami scén, ako napr. kráľovský dvor prdí. Steven, to vážne? To nie je ako lajno v Jurskom parku, to je prdiaca kráľovná závislá na bublinkách! Ako dvojica Rylance-Barnhill fungujú a obrovský klobúk dole pred Markom Rylancom. Bohužiaľ, jeho ženská hrdinka mi prišla veľmi nepresvedčivá, niekedy až nepríjemná svojím prejavom. Fandil som Elliotovi, fandil som Ke Quanovi, ale tu som bohužiaľ dal prednosť mačke. Mám rozporuplné pocity, ale bojím sa, že opäť si tento film nepozriem. ()

manchestervn 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších filmov aké som kedy videl.. Z kinosály (v ktorej bolo na premiére asi 8 divákov) som musel ujsť po 30 minútách.. 1* za vizuálnu stránku.. PS: Slovenský dabing je hrozný. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele

Pro dospělé tento film sice není, ale pro děti, které ještě čtou knížky a nej­sou závislí na moder­ních počí­ta­čo­vých věcech, pro ti děti, které si rádi čtou a mají rády pohád­kové knížky, kdy si můžou před­sta­vo­vat své pří­běhy, je tento film doko­nalý. Pěkně klidný, pěkně poho­dový, aby si děti v klidu mohli vychut­nat kaž­dou chvilku. Film ještě zdo­ko­na­luje český dabing, který se napro­sto povedl, hlavní role jsou obsa­zeny doko­nale a reži­sér si dal strašně zále­žet s tím, aby mlu­vili dabéři napro­sto syn­chronně s ang­lic­kým ori­gi­ná­lem. U někte­rých filmů na domá­cích nosi­čích je škoda poslou­chat dabing, ale česká verze Obra Dobra je nej­lep­ším čes­kým dabin­gem posled­ních let. ()

yan001 

všechny recenze uživatele

Pohladenie po duši. Výborné všetky filmové profesie. Nie je mu čo vytknúť. Nižšie hodnotenia přičítam tomu, že ľudia sú tak zvyknutí na "akciu", že im pokoj v duši nestačí... Osobne ma strašne baví, že sa môj detský sen (spoiler) aby "dospelák videl tú rozprávkovú bytosť" splnil :) - rovnako ako Môj kamarát drak... Krásne leto. Som rád, že mám deti a môžem na to chodiť. ()

Orbeek 

všechny recenze uživatele

Úžasně fantaskně vizuálně vymazlené s tradičně skvělou Spielberovskou atmosférou a netradičním humorem (od 1941 snad první soft crazy fóry). Kde jen na tohohle Dahla Steven přišel? Že by pamatoval z předčítání svým prvním dětem a nyní chtěl "něco" udělat pro vnoučata? ;) Je mistrem mistrů (byť už "jen" vysoce rutinním) a pátou hvězdu dostává fanouškovské nepochopení.....no jo, když vono to dneska bez rychlých střihů zubů, drápů, zbraní, pekelných honiček, střelby a výbuchů už jde jen těžko a originální zvuk je původní zvuk. ()

Martin29 odpad!

všechny recenze uživatele

A vítězem kategorie největší sračka roku 2016 se s předstihem stává tohle dílo. Malá Sofie (malý fracek protivnější než Petr v Panovi, který všem rozkazuje jak se mají chovat) žije v sirotčinci (vypadá jak z 18 století, ale příběh se odehrává v moderní době) kde jednoho dne uvidí obra ten ji unese do Obří země. Cca hodinu s ní kecá o tom jak dělá sny a jak má všechny rád a , že má 8 bratrů všechny větší jak on (zajímavé, že na konci jich ty vrtulníky unášejí nejméně 12 a na tom ostrově se jich objeví zase 9 asi se 3 utopili nejspíše takovou blbost jako, že by jich ten vrtulník unesl radši ani neřeším ). Dalších 30 minut se něco děje v tom stylu, že je přijmou ke královně Alžbětě (nejspíše) ta tam nemá asi žádnou ochranku a každý den ji lezou po parapetu malé holky a v zahradě chodí obři jelikož jí to vůbec nepříjde divné.Ta proti zbývajícícm obrům vytvoří armádu ta je unese na ostrov a nechá je tam konec filmu. První hodina se dejme tomu ještě dá, ale pak to jde do kopru inteligence obrů (kromě toho hodného) je na úrovni houpacího křesla humor je horší než v Scary Movie 2 (obr leze spadne bouchne se do hlavy anglická královna a její psy prdí WTF) a ani herci za moc nestojí. ()

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama