Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Recenze (316)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Se smutkem musím podotknout, že se v mých očích jedná o nejslabší Spielebergův film. Neznám knihu, nevím na kolik se jí film řídí, ale příběhově mě film bavil tak do půlky. Ve chvíli kdy se děj přesune do královského paláce se začnou dít věci, které budou směšně jen pro ty nejmenší. Na druhou stránku, audiovizuálně úžasně zpracované a opravdu nádherné na pohled. O to větší je škoda, když je výsledek takový, jaký je. ()

classic 

všechny recenze uživatele

THE BFG, alebo ak chcete - The Big Friendly Giant, to sú tieto iniciály v názve filmu o dobráckom Obrovi, tak vážení a milí, to je z môjho pohľadu, maximálne úmorný film Stevena Spielberga, vlastne taktiež aj najnudnejší a najzbytočnejší snímok z celej jeho, 40. ročnej kariéry ! Scény s kráľovnou, sú strašne trápne, akosi je neznesiteľné všetko, čo vidím, od Marka, po kanibalov - obrov, až po tú urevanú malú hrdinku z Londýna. Spielberg má v Hollywoode veľké MENO, a tak si môže nakrútiť, na čo si len pomyslí, len škoda, že svoj, aký - taký potenciál, doslova mrhá nesprávnym smerom, lebo viem, že je ešte schopný prísť s niečím, čím bol voľakedy - povestný... Možno sa karta obráti. Fakt, the Big Fuc.ing Giant, je príšerný a nezáživný projekt, aký by sa hodil do 80. rokov, 20. storočia. Mal by sa nad sebou trochu zamyslieť, tento pán Steven Spielberg, ktorý natočil niekoľko geniálnych filmov, ale dlhú dobu neprišiel s niečím, čo by mi vytrelo zrak ! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Je potěšující, že i v dnešní době existují lidi a filmy, na něž je spolehnutí. Podobné okouzlení jako před čtvrtstoletím u Hooka. Jen s 3D brýlemi navíc. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4 hvězdy, které by byly naprosto zasloužené, ale dávám maximum. 62% je fakt málo, lidi !!! Pěkný fantazy film pro děti i starší. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že tvorba spisovatele Roalda Dahla není v našich končinách příliš známá - anebo minimálně dostatečně doceněná.Myslím hlavně okouzlující moderní pohádky. V jeho hlavě se zrodil Willy Wonka z továrny na čokoládu, právě on je autorem Jakuba a obří broskve nebo Fantastického pana Lišáka. A je také tvůrcem obřího světa v Obru Dobrovi. Scénář si sice s Dahlovým příběhem docela zahrál, ale naštěstí se režie chopil Spielberg, kterej dokázal scény oscilující na hranici vtipu a trapnosti po chvíli lavírování překlopil na správnou stranu. Týká se to hlavně zapojení anglické královny do děje a "prdící scény" při slavnostní snídani, která mohla k dětinskému nevkusu sklouznout velmi snadno. Jeho zásluhou je film točený v kanadském Vancouveru retro Londýnem, atmosférou sirotčinců a zablácených nočních ulic britskou esencí natolik natolik prodchnuté, že sami Britové by to možná ani stejně dobře nedokázali. A taky do role smutného a dobráckého obra, dojímavé i živé zároveň, obsadil svýho oblíbenýho Marka Rylence. Společně s animátory stvořili postavu, která se ze všeho nejvíc podobá nějakému hodnému dědečkovi. Stačilo mi to vidět jednou, ale bylo to moc příjemný setkání s dětskou imaginací Roalda Dahla. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg si splnil svoj sen a natočil rozprávkové fantasy o sirote Sophie, ktorú unesie dobrácky obor do svojej krajiny, aby ho neprezradila ľuďom. Tam dievčina spoznáva svojho hostiteĺa, s ktorým sa rýchlo spriatelí, ale spozná aj ostatných obrov, zlých masožravcov. Náš obor, pomenšej postavy, je totiž vegetarián, komolí slová akoby mal svoj vlastný slovník ( som zvedavý na dabing, lebo jeho skomoleniny sú veľmi vtipné a osviežujú film humorom ) a jeho prácou je pripravovať sny pre ľudí. Celý snímok sa nesie v duchu tolerancie k iným, či prejavom statočnosti voči silnejším. Zakomponovanie britskej královnej do deja a následné mierumilovné vysporiadanie sa so zlými obrami len potvrddzuje, že myšlienky filmu sú aktuálne aj v súčasnom svete. Spielberg spolupracoval s osvedčeným tímom a vzniklo zaujímavé dielo s nádherným vizuálom a trikmi na vysokej úrovni. Možno by sa zdalo, že S.S. stráca podu pod nohami, nie je to pravda, podarilo sa mu natočiť slušnú rozprávku pre menšie i staršie deti, pri ktorých sa určite nebudú nudiť ani dospelý. Piaty komentár. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný, pohodový, rodinný filmek na nedělení odpoledne. Jak se příběh rozvíjel, tak mě to přestávalo trošku bavit, tak jsem chtěl dát 3*, ale nakopla mě skvělá scéna u královny a nakonec ty 4* dám. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Představitelka holčičky unesené do říše obrů je fajn vybraná – nepůsobí příliš sladce, přesto je milá a vzbuzuje dojem rozumného dítěte, které je opuštěné. Dobře hraje. Ale příběh není moc nosný a až příliš se utápí v CGI animaci. Závěr filmu mi navíc připadá morálně sporný, protože obři byli potrestáni více méně jen na základě snu mocného člověka – v tomhle případě královny. To je nebezpečná myšlenková zkratka. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Líbezný oldschoolový filmeček, kterej jde proti proudu dnešním rychlým a zběsilým snímkům, film, kterej díky tomu spoustě lidem nesedne (což je krásně vidět jak na místním hodnocení, tak na počtu lidí, co jej hodnotili- na to, že je to Spielberg, tak ani tisícovka diváků? Hmm...), právě díky tomu, že se v něm hlavně mluví a celý si plyne svým vlastním, pomalým tempem. Což je v dnešní době balzám na nervy, Štefan zase potvrdil, že na poli dětských velkofilmů nemá konkurenci. Mark Rylance aspiruje zas a znova na sympaťáka roku (přestože tu byl jen CGI), Ruby Barnhill, na níž film stojí a padá, výborná, tak jako pěkné efekty a vkusný humor. O hudbě Johna Williamse ani nemluvě. Jen houšť, fajn pocit, dívat se na rodinný film, který z diváka nedělá nemyslícího retarda, naopak si ho nepodbízivě váží- už jen tím, že Steven Spielberg JE člověk, co prostě miluje film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg už natočil mnohem lepší filmy – to je pravda, nicméně ani tato pohádka není zlá. Jen je prostě oproti knížce obyčejně průměrná a ničím výjimečná. Což je vážně škoda, protože co se speciálních efektů týče, tak ty nebyli ale vůbec špatné. Jen to tempo bylo vážně místy až uspávající – s tím musím souhlasit. Jak se říká: i mistr tesař se někdy utne a já doufám, že se Steven Spielberg spíš vrátí k filmům pro starší publikum, tam si je mnohem jistější…50% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ošklivý technologický demo. Za pár desítek let si budou lidi myslet, že na začátku 21. století se na filmy s digitálníma obrama dávaly úlevy z daní. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nádherný film ,ůžasné propracované prostředí z výbornou hudbou, místy nevím proč připominajici sám doma. krásný příběh, jediné co mi na filmu dost nesedělo byli vojáci a možná královna celý svět obra byl uzavřen v krásnem prostředí, plny barviček snů, kde zkomoleně mluvil , čoklidi fnokurka a nejlepší šumlenka, vojáci se tam prostě nehodily. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se mi z větší poloviny nezdál být špatný,ale od první scény s královnou,mě přestával bavit víc a víc.Děj se mi od té doby zdál být určen pouze dětem,dialogy a rádoby vtipné scény začaly být infantilní takovým způsobem,že už se mi ani nechtělo čekat,jak příběh dopadne.Vydržel jsem a dostal očekávanou dávku dojemných řečiček a heroických činů britské armády.Abych to shrnul,zhruba 60% filmu mě bavilo,zbytek byl zralý na odpad!.Nejzábavnější postavou byl určitě hlavní záporák Fleshlumpeater,který byl ještě výborně namluvený Jemainem Clementem. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohádkově famózní příběh, tak nádherně vizuálně zpracovaný, ale tak strašně nudný a nudný a nudný a hlavní dívčí představitelka tomu taky moc nepomohla :-/ Nerad to říkám, ale tohle měl točit někdo jinej :-/ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce se jedná o naprosto vytříbenou záležitost, avšak po stránce scénáristické už to taková sláva není. U The BFG jsem měl po většinu času pocit, jako by Steven Spielberg většinu svých umných režisérských schopností zcela zapomněl. Jistě, chápu, že tato látka je určena primárně pro dětské publikum, nicméně by zde mohl být alespoň lehký náznak pevnější kostry příběhu a lepší filmový spád. Je totiž docela na pováženou, když je u filmu režiséra takového formátu nejvtipnější a nejpamětihodnější scéna s prděním. „Never get out of the bed. Never go to the window. Never look behind the curtain.“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mark Rylance je pán herec. A je jedno či je CGI, alebo nie. Jeho BFG je najväčším ťahúňom filmu a jeho oči a smutný úsmev hádam najväčší zdroj emócií vôbec. Spielberg bohužiaľ zase v pozícií kedy je jeho čarovnosť neustále podkopávaná faktom, že takýto druh filmov sa bohužiaľ do dnešnej doby až tak veľmi nehodí. Pred 10 rokmi to mohlo byť nádherné. Teraz je to v zmesi lepších a inšpiratívnejších príbehov krok späť. Ale stále je to Spielberg. Mladé dievča neznesiteľné. Scény u kráľovnej na hranici dokonalosti. Chcel som dať väčšie hodnotenie, ale pravdou je že k tomuto filmu sa asi až tak často vracať nebudem. Clementov hlas je ako keby z pekla. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda za to může scénář nebo je nudná tak předloha,ale pokud bych dostal tuto knížku s pohádkou jako dítě, tak bych to asi nedočetl. Podle mě, kdyby to točil jiný režisér, tak to skončí odpadem, ale díky Spielbergovi je to pouze podprůměrný film. Začátek se vyvíjí dobře, celý koncept pohádky by mohl být povedený. Nápad se sny, dobrodružství ve světě obrů, plno nápadů. Problém je, že se děj nikam neposouvá, zabředává do dlouhých dialogů a nic se v podstatě nestane. Drmolení Obra Dobra je úsměvné, ale po dvou hodinách toho je tak akorát a když hlavní vtipy mají být o prdění, tak je něco špatně. Jakákoli forma zla, proti které by hrdinové sváděli nesnáze a diváka držely v napětí chybí. Pár Obrů, kteří se tam objeví na dvacet minut, aby aspoň byla nějaká akce nestačí, co víc, ani se tam nehodí. Celý koncept pohádky je špatný. Část děje s královnou v paláci je hrozná a příběh se vydal tím nejhorším možným způsobem. Vadil mi i výběr hlavní hrdinky, která mi neseděla a především její dabing tomu také nepomohl. Co se nedá vytknout, tak je vizuál, Obr Dobr je fakt skvěle animovaný, ale to je tak jediné pozitivum. Dobrých momentů je ve filmu strašně málo.....4/10 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu mít vždycky pravdu !! Někdy jsem v právu, jindy v levu.." ;) Formální fantasy skvost s po chvíli lehce otravným clouseauovským Obrem a zejména ten nejhravější Spielberg, jakého pamatuji.. Nicméně pětka to výjimečně nebude, byť o pár prdů.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Totalna nuda bez tempa. Postavy nezazivne a to ich tu vela nie je. Humor prakticky ziadny. CGI spickove, ale prostredie v ktorom sa to odohrava nezaujimave, takze aj CGI vysli na zmar. Chcel som dat z ucty k Spielbergovi aspon 2*, ale film je bez pretacania neznesitelny. 3/10. ()

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama