Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Recenze (316)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že člověk, co mě letos zklame, bude samotný filmařský bůh. Tohle se Stevenovi teda moc nepovedlo. Překrásná animace a velice sympatický Mark Rylance se utápí v nudném ději, který postrádá jakoukoli dynamiku. Děcko v hlavní roli je otravné, panovačné a tak celkově neskutečně nesympatické. Filmařský um na tom vidět je, některé trikové sekvence jsou vskutku vysoce nadprůměrné, ale filmu, který jsem musel vidět na 3x, protože jsem u něj 2x usnul, dát více prostě nemůžu. Sry, Bý Ef Džeeeííí! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetci sme to chceli. Aby sa sám majster vrátil k tomu, čo vie najlepšie. Detským pohľadom vyrozprávané dobrodružstvo, plné emócií a dokonalej vizuálnej stránky. Lenže Števo sa nevrátil. Nevrátil sa, no a čo je horšie zaostal o míľové kroky sám za sebou. Pán režisér, ktorý by vekom mal skúsenosti predávať, pôsobí ako niekto, kto ich kupuje. Chápem, že si taká superstar môže dovoliť všetko, aj nezdar, ale pre nás ( oddaných ) divákov je tu stále veľká zodpovednosť. To radšej prestať. Nech sa to už nestane pán Spielberg! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi dávajú len 3* zvlášť keď presne tento žáner rodinného fantasy mi u Spielberga sedí najviac. Hneď na začiatok dodám že nie som sklamaný. Obzvlášť prvá polovica filmu kde spoznávame hlavné postavy je celkom pútavá a technicky brilantná. Či už kamera, strih, hudba, obsadenie.....po každej stránke skvelé dielo. Avšak dejová línia s kráľovnou v druhej polovici filmu celý príbeh značne podkopáva a slúži ako nutná výplň stopáže kde sa príbeh nijako nevyvíja a ani neposúva. (máme tu síce niekoľko humorných vsuviek ktoré však pôsobia dosť parodicky a nevhodne) Je to veľká škoda ale tomuto filmu brutálne chýba nejaké akčné finále a tak záver ostáva v tieni veľmi dobrej prvej polovici. 70% Dobrý rodinný film ktorému však chýba pútavejší dej. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Steven posunuje hranice vizuálního kabátu, čaruje s digitálem a barvama, ale současně útočí na ty nejmenší děti. Což je pro mě neskutečná kombinace paradoxů. Na jednu stránku opravdu skvostný vizuál za hromadu peněz, na druhou stranu utahaný a velmi vlažně odvyprávěný příběh pro nejmenší, který nemá moc co říct a mnohé scény doprovází pocit nudy. Takže letos asi největší zklamání vzhledem očekáváním. 2,5*. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh a parádní triky. Jako filmek pro celou rodinu je to nenáročné a pěkně se na to kouká. Za mě 80% :) ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhé době jsem odcházela s uplakanýma očima...vůbec jsem nechápala, proč se mi po tváři koulí slzy jak hrachy. Vůbec mne to nebavilo, nechápala jsem o čem to je, kde je nějaký...zkrátka "Něco"... ty hvězdičky jsou za jednu nádhernou snovou scénu, ta mne udeřila přímo do srdce...aha a tam se to stalo, ty slzy....asi jsem plakala nad tou bolestí, že už nic jiného nepřišlo...ne Stevene, opravdu nic.... ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Tak první z restů, které tradičně doháním o Vánocích. Tato Spielbergova novinka jednoznačně cílí na dětské publikum, a tak je k tomu třeba přistupovat. V principu se jedná o prostý příběh s předem rozdanými kartami, jasným poselstvím a velmi dobrou animací. Většina vtipných nápadů plyne z pohledu velikosti obra v reálném světě, s tím si autoři opravdu vyhráli. John Williams v hudbě dle prvotního poslechu trochu mixuje Sám Doma s Potterem, minimálně co se orchestrace týče. Pohodička na dlouhé zimní večery :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, velká očekávání jsem od tohoto filmu Stevena Spielberga neměl, ale jednoduše se ukázalo, že točit umí a že Roald Dahl prostě napsal zajímavou předlohu. Příběh je hezký, nápaditý, ale provedení prostě hraje hlavně na skvělý vizuál, což se podařilo. Tomu jde vytknout málo. Postavy jsou mnohdy skoro až zbytečné, nejlepší je BFG a Sophie, což se asi čekalo. ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásně vytvořená pohádka, která ale nudí. Při sledování jsem si kladla otázku, jaké věkové skupině je film vlastně určen. První polovina milá a něžná, ale nezáživná. Druhý polovina úplně něco jiného. Trapné vtipy, které jsou totálně mimo mísu. Holčička nesympatická, taková neslaná, nemastná. Obr Dobr na druhou stranu boduje. Jeho žvatlání je vtipné a dokáže ve Vás vzbudit soucit. I tak ale nakonec jen 2* ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Viděno v peruánském autobusu ihned po propagační přednášce nejakýho místního šaška o dalším z nekonečné řady připravků, které človeku dokonale vyčistí útroby od všeho svinstva. Poté, co si několik "chytřejších" spolucestujících pár balení zázraku zakoupilo, mohlo se přejít k projekci. S obavami jsem očekával, co nás zase vybalí. Nejedu v Jižní Americe autobusem zdaleka poprvé, takže už mám určitou představu o místním filmovém vkusu a je třeba říct, že až asi na tři výjimky vždycky pustí to, co bych snad ani nikdy vidět nemusel. A tohle ta výjimka rozhodně nebyla. Svou zábavností a schopností udržet mou pozornost plynule navázal na předchozí proslov o čistění střev. Navíc zase obludně digitální, což pro mě znamená, že ve filmu na mě všechno působí strašně uměle. Nevim proč takovýhle filmy nedělají radši komplet kreslený, aspoň u mě by tak měly mnohem větší šanci uspět. Jinak mi dalo docela práci zjistit, na co jsem se to vlastně díval. Jednak byl film klasicky dabovaný do španělštiny (ostatně jako všechny filmy tady), dále neměl na začátku žádný titulky a někdy chvíli před koncem se mi konečně podařilo, i přes všechen okolní hluk, usnout. Nakonec jsem to teda nějak vygooglil (název to má fakt dost neodhadnutelnej) a místo očekávaný rutinní disneyovky pro děcka se z toho vyklubal dokonce sám Špicberk. Ale vlastně to na něj docela sedí, podobných ptákovin už pár natočil. Tahle má snad ještě navíc podporovat vegetariánství. A to už je hnus. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem milá pohádka, kde kralují hlavně triky, John Williams a Spielbegův cit pro příběh. Ten totiž tentokrát není nikterak košatý, ale díky Spielbergovi utíká svižně a nemá hluchých míst. Mezi klasiky se Obr Dobr asi nezařadí, ale příjemná podívaná to je. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z filmu smíšené pocity. Chvíli jsem měl radost, že na to koukám na velkém plátně, jindy jsem litoval vyhozených peněz a přišlo mi to moc dětinské. Film se nakonec ustálil a vyšel z boje z odřeným štítem. Rylance opět předvedl velmi slušný herecký výkon a po vizuální stránce není moc co vytknout. Jen ta plochá dějová linka. Ještě jeden postřeh, bud už je Williams senilní nebo se mu tentokrát komponování k tomuto filmu moc nevyvedlo, asi utekly noty. Průměr. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tvrdiť, že táto rozprávka je detinská nie je na mieste. Však to je pre deti a keby že nejaké mám, rozhodne by sme išli do kina radšej na toto ako na hociktoré prihlúple Pixarovky. Má to veľmi roztomilý príbeh kde je plno zaujímavých filozofických myšlienok, efekty sú na geniálnej úrovni, dieťa aj dospelí si prídu na svoje. Akurát záver bol trocha viac prestrelený ako by som zniesol. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Keď som na tento film narazila, len som sa nad obrom s veľkým nosom a ušami pousmiala a zabudla na jeho existenciu. To som si ale nevšimla, že obra hrá Mark Rylance, do ktorého som sa zapozerala rovnako ako Spielberg. Režisér zrejme od lásky k nemu mäkne a som za to rada - natočil vďaka tomu rodinné fantasy, ktoré vás pohladí po duši. Tempo rozhodne nie je závratné a o napätí sa nedá hovoriť - ja som ho tu však ani nehľadala. Rodičia možno prispia, no som presvedčená, že deti budú spokojné. Je tu rozkošné malé dievčatko, dobrý obor a sny. Všetko nádherne hrá farbami, bliká, žiari. Zapojenie kráľovnej sa mi zdalo už trošku moc, na druhej strane rozosmiala 24-ročného chlapa tak úprimne, že si nedovolím ani slovko kritiky. :) Spielberg má remeslo stále pevne v rukách a Mark Rylance so svojím skromným pohľadom, vo svojich 57 rokoch vychádza na výslnie. Neviem sa dočkať ďalšieho filmu s ním. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Vizuální obžerství. V tom dobrém slova smyslu. Spielberg s Kamińským vytvořili nádherné pohyblivé obrázky a Williams to tradičně skvěle ozvučil. Bohužel je ta technická dokonalost postavena okolo mizerného scénáře. Možná je problém už v předloze, tu ale neznám. A kratší stopáž by tomu taky neuškodila. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale milý příběh, který bylo těžké zfilmovat. Ale rozhodně mi nevadilo, že film plynul pomalu a neuspěchaně a bez výrazných efektů. Možná i z hlediska toho, že film je hlavně pro děti by bylo lepší, kdyby byl o chlup kratší, i kvůli tomu, že první půlka byla lepší. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc zábavná/napínavá/dojemná je předloha od Dahla, ale tohle, Stevene, si nezaslouží ani jeden z těch přívlastků. Převeliká nuda a za mě nejhorší spielbergovina. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Podle první ukázky jsem si říkala, že by mohl být film dobrý, pak jsem nevěděla, co čekat a musím říct, že jsem trochu zklamaná. Ani bych tak nevytýkala délku filmu, která mně osobně ani tolik nevadila - nebylo to zas tak zajímavé, ale úplně jsem se nenudila. Spíše bych vytkla až přespříliš dětinské scény, ale co se dá čekat, když je to snímek zaměřený hlavně na dětské diváky a musím říct, že i když některé scény byly opravdu trapné, tak jsme se stejně smíchu neubránili. Neřekla bych, že je to tak průměr, spíše lehčí podprůměr, proto takové hodnocení. ()

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama