Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Recenze (316)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tak tady bohužel Spielberg pohořel a ani hezký vizuál a hudba to nezachrání. Minimálně první hodina je opravdu útrpná, ve druhé se to dějově sice aspoň trochu odrazí ode dna, ale pachuť to nesmaže ani náhodou. Milosrdné dvě hvězdy, protože objektivně se to může líbit dětem. Pro dospělého spíše utrpení. (Blu-ray, dabing) ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

od rezisera Minority Report bych cekal vic... konec vtipu, prave naopak, konecne jsem se od Spielberga dockal dalsiho dokonalyho filmu, vratilo me to do detstvi nekam do chvile, kdy jsem poprvy na cernobily televizi videl Nekonecny pribeh, snovej film od zacatku do konce ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Príjemný, kultivovaný, pomaly plynúci Spielberg pre deti. S perfektným kastingom, dokonalou formálnou stránkou a neuveriteľným bizar oživením v závere. Odohrávať sa to v duchu využitia potenciálu jednotlivých nosných tém (stupidita a hromotĺctvo obrov, vtipné narážky na anglický protokol, hororové prvky, sny, voiceacting), mohlo ísť o old school trip do skutočnej kinematografie par exellence. Takto je to "iba" pekná rozprávka, vyšumiteľná rovnako, ako obľúbený nápoj BFG ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Moderná rozprávka hodná Spielberga. Škoda nevyužitého potenciálu a zbytočnej kombinácie s reálnym svetom. Je to síce len jemný nadpriemer, našťastie u Spielberga je aspoň jedna istota, že zlý film ešte nenatočil, takže bez problémov. Mark Rylance v spojení s Wetou fakt úžasný, ešte lepší ako v poslednom počine s Hanksom. Navyše český dabing dokonalý, taký rozprávkový som už fakt dlho nepočul, chcelo to fantáziu a tá bola dokonalá a mne sa tí čoklověci a dětličky fakt že ľúbili. :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak trošku jsem čekal moderní fantasy-pohádku typu Zloba či něco akčnějšího ve stylu Jack a obři. Proto jsem byl ze začátku trošku mimo. Malá roztomilá holčička, moudrý obr, magická pohádková země, děj neděj. Ale Spielberg je prostě král podobných filmů a ač dávno nejsem cílová skupina, nakonec mě to vtáhlo stejně jako kdysi Hook nebo E.T. Obr Dobr je prostě hezká pohádka, nic víc ale ani nic míň. Napínavé scény kdy lidožraví obři hledají holčičku se střídají s filmovou magií v pravém slova smylu - lov snů plný náhderných světelných efektů. Do toho naprosto úžasně nadabované obrovy přeřeky typu fňokurky či čoklověci. Ono se tam sice v podstatě nic neděje, ale kouzlo funguje. Problém je, že jak se něco začne dít, je to docela divný - audience u královny je na pomezí roztomilé absurdity a trapnosti, kterou překročí prdící scéna. A závěr s vrtulníky je taky docela zvláští. Ale co... je to pohádka a mě se líbila, Spielberg mě opět nezklamal. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"It was the Witching Hour, when the Boogeyman comes out... when people go missing. The girls say the Witching Hour arrives at midnight. I think it comes at three in the morning, when I'm the only one awake. Like always. Like now." ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Tak jedna hvězda za vizuální stránku a druhá za obry. Všechno ostatní...příběh, nesympatická hlavní dětská role a infantilní část s královnou a vojskem.... mi docela zážitek zkazilo. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tradičně hezká pohádka od Spielberga který nechybí klasicky spielbergovský dítě v hlavní roli nebo klasicky spielbergovsky hodná nadpřirozená bytost. Dlouho zde nebyl takovej film ze kterýho nemáte pocit že se o něco snaží, je to takový osmdesátkově/devadesátkově přirozený. Vizuál je samozřejmě naprosto super. Mark Rylance to hraje suprově na to že je počítačově nasnímanej. Mínusem je hodně pomalý tempo a na můj vkus trochu až moc hloupej děj v poslední třetině. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Jak je u Stevena zvykem, kouka se na to krasne. Uzasna kamera, uzasna stylizace, uzasny staging scen. V ramci detskych filmu, jde urcite o spicku, ale me to zas tak moc nebavilo. Mozna, kdyby to bylo o pul hodky kratsi? Prece jen docela dost casu se stravi kecanim s kralovnou nebo u stromu snu. Na druhou stranu finale se vyresi rad dva. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou ty časy,kdy každý Spielbergův film byl pro mne sázkou na jistotu.Nejslabší Spielberg od roku 1974! ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Obr Dobr-vcelku dobry fantasy film,ktery ma sve kouzlo...Divka Sofie je jim unesena ze sirotcince.Dobracky obr ji nastesti nesni.Co umi dobracky obr?Dotvite se v tomto "obrovskem" filmu. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádková fantasy o zemi obrů, snech, přátelství, rozkvětu citového pouta, boji dobra proti zlu, ale také tak trochu vegetariánská kampaň. The BFG stojí na fungující chemii a skvělých hereckých výkonech Marka Rylanceho a malé (roztomile britsky akcentující) Ruby Barnhill, u které se ani nechce věřit, že debutuje. Steven Spielberg se tak vrací ke své úspěšné škatulce rodinné zábavy. Tato položka sice nepatří mezi jeho topku, avšak druhý svátek vánoční mně zpříjemnila. Poněkud rozpačitě působí snad jen závěrečné finále, včetně návštěvy u britské královny, ale nejedná se o nic zásadního. Vizuál je na dobré úrovni, hudba dvorního Spielbergova skladatele Johna Williamse je jistotou. 70% ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Spielbergovi filmy se mi s přibývající počítačovou animací líbí stále míň a méně. Poslední dobrý film měl v r. 2004 Spielberg Terminál. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tempo filmu je k smrti hrozivý. Dvakrát jsem u něho usnul a zdálo se mi o šišlající holčice a jejím šišlajícím kamarádovi, jak to pěkně zavařili ostatním kamarádům, kteří nechtěli být vegetariány. No potěš koště. Spielberga mám rád, ale tohle bylo fakt jen splnění svého snu a možná snu Marku Rylancovi. Ne BFG, ale WTF. 40% ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Osobně mám hodně rád knihy Roalda Dahla a i filmy, kterým slouží jako předloha. Na tenhle film jsem čekal dlouho a poměrně jsem se těšil. První polovina na mě udělala obrovský dojem, opravdu výborné. Druhá polovina už pro mě tak slavná nebyla a místy to pokulhávalo, ale jako celek je pozitivní, hodnotím jako hodně dobrý průměr. ()

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama