Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Recenze (316)

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Big Fucking Gibberish! Vážně by zkratka BFG měla znamenat právě toto. Nevím, jak vám ostatním, ale ty neustálé rádobyvtipné neologismy z úst Obra Bobra mě začaly vytáčet, sotva ten ušoplesk promluvil. U zrzounků (čti britských dětí) to možná kápne na úrodnou půdu, bohužel u mě to způsobovalo spíše lehké přinasrání a přála jsem si, aby ta malá sympaťanda konečně vzala Oxford English Dictionary a natlačila svému kámošovi do palice aspoň trochu normální britštiny spolu s kapkou RP (za což by se mé uši vůbec nezlobily)... Vizuálně podmanivé dílko, vyladěné efekty, zdařilý casting a umístění do Británie (ani kapka suchého humoru nebyla opomenuta) jsou plusy této pohádky. Bohužel stopáž a celkový byť originální, ale ve finále přece jen dost nudný děj, této Špilbergovině dost škodí. Dle mého, i přes dokonalé zvládnutí efektů v kombinaci hraní/animace je CGI až příliš líbivé, kýčovité a zkrátka až moc dokonalé. Přirovnala bych to k pocitu, když se díváte na kalendář nahých krasavců/krasavic (vyberte si dle vlastní orientace). Na první pohled dobré, slina možná ukápne, ale pak vás ta bezchybnost začne děsit a zjistíte, že na něco takového přece vlastně ani tak koukat nechcete... Podtrženo, sečteno, slabší tři hvězdičky. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti. Já už jsem z toho kouzelného světa prostě vyrostla. Navíc tam jde strašně moc vidět že to bylo celé točené před zeleným plátnem. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Spielberg se zde snaží navázat na své dobrodružné/rodinné/fantasy režijní a producentské počiny z 80. let, ale bohužel už to není ono. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl první film od Spielberga co se mi opravdu nelíbil. Rodinný film o hodném a nesnesitelně divně mluvícím obrovi mi opravdu vůbec nesedl. Začátek se mi líbil , ale pak to jelo z kopce dolů. Jistě , pro děti to může být film NUMBER 1 , ale mě to rozhodně nestačilo , a dost jsem se i nudil. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Obr Dobr je vizuální skvost, pastva pro oči. Čarovná podívaná, překrásné barvy, struktury, hudba, triky... Postava Sofie je úžasná. Obr Dobr kouzelný a okouzlující. Jediné co mohu vytknout je zakolísání v tempu kolem dvou třetin filmu, ale to by mě tolik nevadilo, jako ty prdící skeče. Na stranu druhou, děti řvaly smíchy a asi ony jsou ta cílovka, nikoli já :-). 4 a 1/2! ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Tenhle zbytečnej film si mohl Spielberg klidně odpustit. Zábava žádná, a žasnutí nad efekty se taktéž nedostavilo, tak snad dětem se možná zavděčil. To už hezčí obry měl Vorlíček v Arabele a nebo raději film Jack a Obři. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Když se nuda zarývá až do morku kostí, když se tě pocit prázdnoty zhostí, když kanibalismus nevyvolává strach, když ve vzduchu cítit jeskyně pach, přestože na zeleném paloučku u lesíka, kde vítr do zad ti ze severu dýchá, zkameníš, aniž bys řekl švec, tu ani nádherná animace nedokáže rozbít klec, kteráž tě obklopila, když ses snažil najít tu správnou díru, co by tě přenesla do Země za zrcadlem, namísto toho dýcháš smradlavou síru a ne a ne se odsud dostat ven. ◢ ■ ◣ (R) [55/100] ■ (K) [55/100] ■ (V) [50/100] ■ (H) Ruby BARNHILL [57/100] ● Mark RYLANCE [59/100] ■ (♫) [59/100] ■ (E) A Monster Calls (2016) ● Alice in Wonderland (1951) ● Gulliver's Travels (1996) ● Phoebe in Wonderland (2008) ● Oz the Great and Powerful (2013) ■ (Č) 1 ■ (P) [Sobota, 10-XII-2016; 05:13] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [49/100] ■ (CSFD) Philippapierrek22lalailah(C) [49/100] ()

Sentido 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh bez dobrodružství, bez legrace a bez srdíčka. Trikově ovšem o řád koukatelnější než rutina marvelu, startreků, supermanů atp. ()

bezvim 

všechny recenze uživatele

Shoduji se s jinými recenzenty, že film je krásný, ale má takový neobratnolomný konec. Nicméně, vidět tohle v dětství, film bych si absolutně zamiloval. To, co se děje před očima diváka, už nejsou triky, ale opravdová magie. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Je to sice pohádka, Spielberga tam moc nepoznávám, ale v Hodně HáDé kvalitě je to luxusní podívaná, hlavně ta příroda v zemi obrů i ten Londýn je vymazlenej. Jinak hezky odpočinkovej film, jen ten závěr mě tam moc nepasoval, ale co! 71% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální CGI nádhera, která ale narozdíl od podobných cílí především na děti a dospělý doprovod se nejspíš ukouše nudou. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Príjemné strávený čas s trošku staromódnym, ale láskavým filmom majstra Spielberga. Triky sú na úrovni, niektoré scény (miešania a naháňanie snov) možno trošku naťahované, za mňa ale (aj za 8.ročnú dcérku) spokojnosť. Tak 7/10. Škoda toho komerčného neúspechu. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od tohoto fantasy filmu mnohem více. Film je místy nudný, Obr jako postava stylem svojí mluvy leze silně krkem a ruší (to jsem zvědavej, jak bude znít český dabing) a obsazení holčičky mi zrovna sympatické nebylo. No, ona je to taková odlehčená rodinná komediální blbina, žádné veledílo po obsahové stránce, které jsem nejen já očekával, kor od režiséra Spielberga a emotivně to se mnou nic nedělalo. Film je prostě blbina celkově, ale Spielberg to tak záměrně chtěl, aby to bylo jednoduše pojaté a srozumitelné pro děti. Jsou tam i zajímavé momenty, jako např osobní auta, sloužící obrům jako kolečkové brusle :-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

S. Spielberg v roli R. Zemeckisa. Pekné a vizuálne dobre zvládnutý film „pre každého“, ale ten „bum“ alebo „väčšia akási akcia“ sa tu nekoná. Hudba od J. Williamsa nepotrebuje komentár. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama