Reklama

Reklama

Výbuch

(festivalový název)
  • Řecko Η έκρηξη (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dramatický příběh mladé ženy, která se nervově zhroutí pod tlakem neřešitelné finanční situace své rodiny, vypovídá zároveň o deziluzi dnešní generace třicátníků a jejich radikalizaci pod tlakem ekonomické krize v zemi. Marie vyhlašuje válku celé své rodině, společnosti i sama sobě a zkouší nalézt cestu k nezávislosti. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby divák tolik netápal v časových rovinách, a trochu víc věděl, komu fandit, dalo se to i s tou spoustou křiku docela zkouknout. Ale takhle nejdřív netušíte, o co pořádně jde, a pak vám tam skočí ten hulibrk Ahmed co mluví řecky a kapitánuje, a vy se nestačíte divit. Slabší kousek, viděno řecky s anglickými titulky. Angeliki Papoulia hodně nahá. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2015 - Z filmu si pamatuji jen to, jak na sebe všichni křičí a mlátí se. Dcera, řekne vlastnímu otci, že je na obtíž a že se bez keců musí odstěhovat někam do lesů, aby jí neotravoval. Její manžel zase na lodi spí s muži a ona se snaží vyřešit velké dluhy, které jí zbyly po matce, která se zabila po tom, co jí ona seřvala. Asi jsem to prostě nepochopila... ()

nichts 

všechny recenze uživatele

Hraní je příliš teatrální, v jedné scéně jsem nejprve nepoznal zdali jde o casting nebo skupinovou psychoterapii. Atributy jsou jedno černobílé klišé za druhým – drsná žena = ukažme jí jak trénuje box(?!?), hloupý manžel = ožrala, popelář, nacista; zkrátka hrůza. To kompenzuje roztříštěná narativní struktura, dosud si nejsem jist jak všechny scény za sebou následují. A ospravedlňuje, velice ostré vystavění katastrofy(bez černobílých atributů by to šlo těžko), úplné destrukce sociálních vztahů hrdinky. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Velmi aktuální téma rozmělněné do "péčka" s fackou akčního filmu na závěr. Režisér se vyžíval v sexuálních scénách a pak opomenul, že jeho protagonisté by měli mít také nějaký kontinuální vývoj. Jediné, co mi film, resp. diskuse po filmu dala, je informace o tom, že dnešní mladá/střední generace otevřeně obviňuje generaci starší/starou, že celá krize je pouze a jedině jejich vina... (Fakt?) hmmm. ()

Reklama

Reklama