Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim Merrick je jedním z nejlepších pilotů hasicích letadel ve Spojených Státech. Jeho práce je nanejvýš důležitá a zodpovědná, protože obrovské lesní plochy v celé zemi jsou neustále ohrožovány nebezpečím požárů. Ty se mohou bez včasného zásahu hasičských týmů rozhořet do neuvěřitelných rozměrů a způsobit tragédii. Jedna taková, ovšem v katastrofickém měřítku, jaké dějiny USA nepamatují právě hrozí v místech, kde Merrick a jeho nejlepší přítel Reggie, který je zároveň jeho navigátor působí. Osud celého amerického středozápadu se rázem ocitá v rukou Jima a několika dalších lidí, kteří se spojili, aby zastavili nezkrotný živel, který může v několika minutách spálit celou zemi v okruhu mnoha stovek čtverečních kilometrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

rytir1 

všechny recenze uživatele

Žádný patos toto není jak je zde popisováno. Jde sice o průměrný snímek, přesto se sympatickým obsazením dobře koukatelný, patřící mezi ty lepší z prostředí hasičů či ohňů. A rád bych viděl uživatele, aby se zeptal lesního požárníka proč ,,nepochopitelně rýpe lopatou v zemi,, Asi by byl z odpovědi velice překvapen. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Náhodou je to vydarený televízny katastrofák, s ktorým musí byť spokojný každý rozumný človek, ktorý to nebude porovnávať s Emmerichými blockbustermi za 200 mega. Postavy sú dostatočne sympatické, takže keď sa niektorí z nich premenili na škvarky, tak mi ich aj bolo ľúto. Nikto sa tu nespráva extrémne debilne a aj otravných klišé tu je tak akurát, aby to príliš nesralo. Vzhľadom na rozpočet to ani nevyzerá zle. Samozrejme, že väčšinu času sledujeme hlavne rozhovory postáv, aby sa to natiahlo, ale keď dôjde na oheň, tak oproti súčasnosti je tam častejšie vidieť skutočný oheň ako CGI a divák nemá pocit, že to celé natočili v štúdiu.  Z postáv ma najviac bavila mladučká a v tej dobe ešte nádherná Ellen Muthová. Za hlavný zápor by som označil obsadenie hlavného hrdinu. D.B. Sweeney celý čas vyzerá jak zbitý pes. Niekto charizmatickejší by filmu dodal oveľa väčšie grády. Napríklad Gedeon Burkhard by sa na to hodil viac. Celkovo je to v pohode film, ktorý sa síce snaží diváka aj trochu poúčať, ale rozhodne nie je patetický a ani nehrá príliš na city. Príjemná jednohubka s objemnejšou stopážou. Steven Quale už tu ukázal, že technickú stránku má v ruke. 6/10. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Todle přece není žádný film, nýbrž jen takový výchovně - vzdělávací pořad o tom, co všechno může napáchat odhozená cigareta, anebo příliš blízko u lesa založený táborák. Kdo jste zažil ve škole promítání "filmů" o první pomoci, různých živelných katastrofách a civilní obraně, pochopíte, že takové filmy jednoduše nezaujmou a spíše existuje eventuální naděje, že poběží-li alespoň tochu podobná bejkárna ve 20:00 na Čt 1, pár znuděných teenagerů ji z nedostatku jiných programů zhlédne a cosi si z ní odnese. I když já jsem si odnesl pouze to, že tvrdá práce lesních požárníků spočívá v tom, že se nepochopitelně rýpou krumpáči a lopatami v zemi, a když k nim požár konečně dorazí, padí s nohama na ramenou, ani nevědí jak. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o velkolepý katastrofický film v amatérském TV zpracování. Trikově slabé, herecky hrozné ale Steven Quale občas ukáže, že není úplně špatný řemeslník, takže se to i přes výrazné chyby dá přežít. ()

havran 

všechny recenze uživatele

Lidičky, taky se vám už stalo, že jste čekali a říkali si, že to příjde a ono to nepřišlo...?? Tak o tomhle je tenhle film - plný patosu a sladkobolných sraček. Rosemunde Pilcherová je proti tomuhle akční a realistická až běda... "Odpad" nedávám jen kvůlivá pár scénám kde se nehraje a hlavně NEMLUVÍ - a v hlavní roli je OHEŇ! ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama