Reklama

Reklama

Jak roste naděje

  • USA Where Hope Grows (více)
Trailer

Calvin Campbell (Kristoffer Polaha) je bývalý profesionálny hráč bejzbalu, ktorého kvôli jeho záchvatom úzkosti poslali do predčasného dôchodku. Ako námesačný sa snaží preplávať životom a pokúša sa vychovávať svoju dospievajúcu dcéru Katie (McKaley Miller). Jeho život pomaly smeruje ku dnu, keď stretne Producea (David DeSanctis), chlapca s Downovým syndrómom, ktorý pracuje v miestnom obchode s potravinami. Ten ho motivuje a dodá mu novú chuť do života. (TV Markíza)

(více)

Recenze (11)

emma53 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler :Chris je asi přece jen o level lepší herec než režisér a scénárista. Ani ryba ani rak, celé to na mě působilo vyumělkovaně a křesťanská linie nebyl zrovna nejlepší tah na bránu. A když k tomu přidám neherectví Kristoffera Polahy, tak výš nejdu ani omylem. Každá postava byla jen lehce načrtnutá, takže výsledný dojem byl skutečně mdlý a to je škoda. Myslím, že se z toho dalo vyhňoucat něco myšlenkově hlubšího a ne jen problém alkoholika, který se zmítá z jedné strany na druhou, až mu zachrání život člověk s Downovým syndromem a biblí v ruce, to snad nééé. Patetické, klišovité, ale jedna věta se mně tam líbila : "Jsou dvě důležitá data, den vašeho narození a den vašeho úmrtí. Každý člověk má tato dvě data zaručena. Ale ta drobná pomlčka mezi oběma daty, je to, co náš život definuje. Tak ať Vaše pomlčka stojí za to !" ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ostal som po dopozeraní sklamaný. Najmä z dôvodu, že film absolútne nevyužil svoj potenciál a vôbec nevie, čo chce prezentovať. A to je jeden z jeho najväčších problémov. Film začne celkom zaujímavo a ponúkne nám príbeh o tom, ako bývalá baseballová hviezda spraví hráča z chlapca s Downovým syndrómom. Lenže potom film od toho úplne odbočí a začne riešiť iné problémy na iných miestach. A hoci môže pôsobiť, že z toho potom vzniká niečo komplexnejšie, no má to presne opačný efekt, kde film skôr pôsobí ako film, ktorý nevie čo chce povedať a súčasne všetko naraz. Okrem toho ale na konci chytí maximálne melodramatický koniec, kde film asi čaká, že diváci vyronia slzy, no skôr si len hovorí, prečo nás chce k tým emóciam manipulovať. A hoci to nie je frustrujúce ako v prípade If I Stay, no i tak to nie je nič zaujímavé. Napriek tomu je však zaujímavé vidieť ako Calvin dokáže pre alkohol strácať svoju dcéru a optimizmus mladého Produca. A nakoniec film dokáže padnúť do kategórie okey. Ale nemyslím si, že by ste od filmu mali čakať niečo výnimočné. A to je to čo ma asi na ňom mrzí najviac. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Film, kde se křesťanství mihne jen okrajově... NIcméně přesto tam je. Zčásti zajímavý, zčásti nudný... Ale to je především subjektivní vnímání každého diváka. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je najdôležitejšie, že film ukázal realitu a to takú, že niektorí postihnutí ľudia (na oko debili) majú viac rozumu ako tí "normálny", čo si o sebe ešte aj myslia aký sú borci. V tomto filme sa Produce s Downovým syndrómom predviedol z pomedzi všetkých ako ten najrozumnejší. Prekvapuje ma, že film do posial ohodnotilo len pár desiatok uživatelov. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemné prekvapenie, znesiteľná dráma, ktorá nenudí, neurazí ba práve naopak zahreje pri srdci. Bez hereckých hviezd, no nie je to na škodu, pretože sa tu herci naozaj posnažili. Je to dobre natočená dráma, ktorá je mierne odľahčená a veľmi rýchlo ubieha. Žiadna nuda, žiadny prevrat, ale môžem doporučiť. 75% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma s prímesou dawňaka. Našťastie, je to príjemne natočené, nie urputne dlhé a netlačí sa až tak na emočnú pílu. Ale inak je to drist na vyplnenie sobotného večera na Markíze. 1 z 5 ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Where Hope Grows je ten typ filmu, co neurazí. Není tady vidět nic zásadního ani nic nového. Takové to klasické drama o hledání sebe sama za pomocí někoho, kdo má srdce na správném místě. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Produce mi přirostl k srdci. Film nejen o víře, ale i síle přátelství a rodiny. Opravdu plný naděje, zároveň má v sobě poselství. ()

Reklama

Reklama