Reklama

Reklama

Jeho spisovatelská sláva pomalu bledne a má za sebou ošklivý rozvod. Udělá si prázdniny na Francouzské riviéře a rozhodne se přijít na kloub sérii záhadných událostí. (Netflix)

Recenze (8)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Miluji klasické francouzské kriminálky, které postupně budují napětí. Bulvár vrahů se s ničím nepáře, již záhy po úvodních titulcích Tioulong vhodí diváka do vařícího kotle, v kterém ho nechá máchat po celou dobu trvání filmu. Souboj Trintignant - Lanoux získává na dramatičnosti i díky perfektně dávkové Loussierově hudbě. Jen si tak říkám, jakou asi mělo Azurové pobřeží sezónu po uvedení Bulváru vrahů do kin? ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by mě Bulvár vrahů nějak vyloženě zklamal, ale ani příliš neohromil a v rámci francouzských krimi thrillerů oné éry vnímám tu laťku nastavenou tak vysoce, že na případné čtyřhvězdičkové hodnocení se u mě alespoň po aktuálním prvním zhlédnutí plně nechytá. Samozřejmě, nelze tomu upřít výbornou atmosféru plnou zneklidňujících záblesků (mj. docela děsivé výjevy holčičky na zábradlí, mrtvé kočky či tajemného vlčáka), které přes pozvolna rozjíždějící se děj dávají velmi brzy tušit šílené peklo a celý film hází do silně mysteriózního nádechu, skvěle ho podporuje i úderná hudba. Nicméně možná právě díky snadno vytušitelným vyústěním mi pak ze začátku připadal způsob vyprávění rozvláčný a samotný závěr předvídatelný. Spíše, než pouze završení v podobě jakési nevyhnutelnosti osudu jsem totiž doufal v pořádné objasnění záhadných událostí a možná i jistý přesah místo čistě mysteriózního zneklidnění. Victor Lanoux byl „úžasně“ hnusným, rafinovaným poslancem ve městě, kterému lze s ohledem na celkovou povahu a vytýčené cíly jakékoliv podezření snadno uvěřit a jehož výkon v tomto filmu si snadno zapamatujete, oproti němu mi však J-L. Trintignant v roli spisovatele připadal trochu nevýrazný. [70%] ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Námět dostatečně znepokojivý, atmosféra tíživá, naléhavý hudební motiv. Celkové provedení na mě však působilo takovým unylým, skoro uspávacím dojmem. Trintignant jako by se trochu probudil až někde ke konci a kromě té hudby, která tedy rozhodně stála za slyšení a probouzela mě spolehlivě při každém zaznění dalšího tónu, mi tahle kriminálka nepřišla nijak výjimečná. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,DÁM ZATO RUKU DO OHŇA." ,,ZBYTOČNE BY STE SI JU SPÁLIL." __ Áno, sme hneď v centre diania, ale jeho pozadie sa vyplavuje postupne a pozvoľna začína hustnúť. Inak ale ide o priemernú kriminálku bez patričnej atmosféry a s pomerne nevierohodným Trintignantom v úlohe spisovateľa odhaľujúceho čachre-machre v pobrežnom letovisku, ktoré spustia sériu vrážd. Koniec je, aj vzhľadom na štýl rozprávania, jasne predvídateľný, aspoň však nie je doslovne nakrútený. (14. hodnotenie, 2. komentár k filmu) ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Trintignant a Lanoux ve svých nejlepších letech a výborně napsaných rolích. Plně souhlasím s recenzí Snorlaxe. Škoda, že se s tímto filmem poprvé setkáváme teprve pro 40 letech, kdy už jsou jak Lanoux, tak Audranová tam nahoře... Za mě 85 %. ()

gggggg 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ film mal síce slušnú atmosféru, ale dejovo bol nudný a zaujímavý začal byť až keď bolo neskoro. Podobných filmov bolo natočených veľa a tento patrí k tým horším. ()

Reklama

Reklama