Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ohně hoří, láva se valí. Gigantické sopečné tarantule chrlí žíravou lávu a ohnivým dechem spalují své oběti zaživa. Staré sopky, které staletí dřímaly v horách na pobřeží Kalifornie u Santa Moniky, se probudí a v mohutných erupcích vyvrhují na Los Angeles oheň, lávu a gigantické pavouky lavalantule, kteří doteď žili v roztaveném magmatu pod zemským povrchem. Po výbuchu sopek se dostali ven a chrlí smrt na Los Angeles a jeho obyvatele. Spálené město andělů se ocitlo na pokraji totální zkázy. Jediný, kdo se dokáže postavit z očí do očí létajícím žralokům a monstrózním rojům krvelačných lávových tarantulí, je zapomenutý herec a bývalý akční hrdina Colton West. Jeho sláva sice už dávno pohasla, ale má skvělou příležitost, aby ji vzkřísil a zachránil svět. Svým hrdinstvím tak může znovu získat nejen fanoušky, ale i přízeň své rodiny, ztracených přátel a staré lásky, kterou kdysi nehezky zavrhl a zranil. (TV Prima)

(více)

Recenze (75)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když Steve Guttenberg ve filmu potkal Iana Zieringa a řekl mu, že je tu nebezpečí, aby se schoval a Ian odpověděl: "Rád bych pomohl, ale mám problém se žraloky (Sharknado)" , měl jsem dost! :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé, co Mendezův předchozí Big Ass Spider; jen jednoho obřího pavouka nahradila armáda menších, kteří navíc slintají žhnoucí lávu a plivají napalm. I tentokrát se s nimi dostaví kupa chtěného humoru, ale už to naštěstí není tak dementní jako Sharknado (to má totiž svou vlastní "filmovou" kategorii). Lavalantula odsýpá až překvapivě svižně, sympatických osminožců je nespočet, ale co nejvíc práskne do očí, je obsazení - hned čtyři ksichty ze série Policejní akademie, Leigh "co tu kurva dělám" Whannell a samozřejmě nechybí ani Steve Sanders, jenž začíná být pro SyFy nepopiratelnou ikonou. Takže ve výsledku jasná trojka: je to celkem prdel a Bloody pavouky rád, což je taky jasná věc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mini srázek herců z Policejní akademie zabalený do odporného digitálního hávu, parazitující na pochybném úspěchu "filmového" studia Asylum. 20% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když si chce divák ublinknout, tyhle kousky to většinou spolehlivě zajistí. Nebudeme tak bláhoví, abychom očekávali nějaký příběh, prostě sopečné tarantule chrlí žíravou lávu, Los Angeles je na pokraji zkázy, takže musí zasáhnout bývalý policejní zelenáč Mahoney. Další flák, u kterého budou diváci vřískat a skákat blahem. Tempo je vražedné, triky kouzelné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Lavalantula" je obrovský pavúk, ktorý chŕli lávu. Tieto zvláštne a mimoriadne nebezpečné tvory začali terorizovať obyvateľov Los Angeles. Do mesta sa dostali počas sopečne erupcie a následného zemetrasenia. Na odpor sa im postaví starý, pupkatý policajný akademik Steve Guttenberg. Musí zastaviť tieto monštrózne lávové pavúky. Je to nízkorozpočtové, poriadne absurdné, ale popri tom i celkom zábavné. Nezávislá filmová spoločnosť The Asylum, týmto snímkom určite potešila všetkých svojich verných divákov. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Big ass spidera který je od stejného režiséra jsem to čekal trochu zábavnější. Trailer se nám snaží říct, že tu máme srandu jaká tu v oblasti trashe ještě nebyla, ale zdaleka tomu tak není. Tenhle žánr už je asi taky nenávratně mrtvej, ale zase pavouci co flusají lávu pobaví, takže jako jednorázovka ještě jo.45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Zničili Modrou ústřici!" Přesně ten typ filmů, kde záleží na úhlu pohledu. Můžu ho označit za srajdu, nebo se nad vše povznesu a nechám se bavit. Jaktože v kolonce žánr není KOMEDIE? Já už se dlouho tak nenasmál. A v jisté chvíli jsem měl pocit, jako bych sledoval důchodovou Policejní akademii zpět v akci. Jasně, většina triků za moc nestojí, příběh je jednoduchý, dialogy příšerný. Ale to mne tentokrát opravdu pobavilo. Pavouci plivající oheň a spousty odkazů pro filmové fanoušky (Pavouci útočí, Arachnofobia a vůbec většina pavoučích filmů, Creepshow, King Kong, Zemětřesení...). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne toto sebareflexívne béčko až céčko prišlo nesmierne zábavné. Mendez presne chápe, čo točí a aj Guttenberg a jeho starí známi. Los Angeles je proste mesto zhmotnených filmových snov a preto sa tento "dej" musí odohrávať práve tu a práve s vyhasnutými filmovými hviezdami. Je to tak zlé, až je to dobré, ale tentokrát je to nakrútené tak, aby to bolo zlé, až to bude dobré a to je ojedinelá výnimka. Neviem prečo, ale na um mi prišlo slovo Birdman, čo je teda poriadny fór... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dost jsem se těšil na to že uvidím partu z Policejní akademie znova v akci. A navíc s pavoukama? Nemohl jsem šáhnout špatně. Jen mě celkem zklamaly dvě věci Winslow a Easterbrook měly hodně málo prostoru a to byla škoda, a maximálně nevyužito. Druhá věc která mě celkem nasrala byl konec kterej byl prostě až moc hloupej. Nicméně celkově je zábava zaručena, efekty zábavné, akce je tu pořád a sem tam film překvapí camee ať už Whannella nebo Zieringa. JE to béčko u kterýho jsem se bavil a potěšilo mě že ten u koho jsem myslel že bude famme fatale umřela :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Police Academy 8: Lavalantula Apocalypse! Na tento film mě nalákalo zejména obsazení ve stylu Policejní akademie po dvaceti letech. Samotný snímek je ve výsledku typická céčková ptákovina s bídnými efekty, příšernými replikami a těžce předvídatelným dějem. Nicméně mě i tak pobavilo cameo Iana Zieringa a postava Niy Peeples, která tam okolo sebe vše s nadhledem mydlila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podobně jako žraločí tornáda jde o parodii na podobné filmy - což ne každý, zdá se, pochopil. Ale našinci z Ameriky chápali velmi dobře - ostatně, scény na Hollywood Blvd. mluví za vše, pokud tam člověk byl a ví, jaký to má význam. :-) Ok, ale přes velmi dobrou snůšku gagů (matka a rozbíjení zasklených bojových propriet) nebo fakt, že nikdy nevíte, kdo přežije, či ne, se objevují občas hluchá místa (třeba mládež v tom skladišti) a ne všechny fórky jsou dovedně vygradovány do dobré pointy. Ale přesto je to zábavný kousek a nečekal bych, že Steve Guttenberg to utáhne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, režisér Mendez našel zalíbení v natáčení céčkových spiders filmů. Stejně jako starší Big Ass Spider! (2013) tak i tento kousek se snaží diváka alespoň částečně uspokojit svým „komickým“ pojetím, přestože zde žánr komedie není uveden.Nicméně zkázou pro tento film jsou nejenom nemastné - neslané herecké výkony, ale i CGI efekty a vzhled samotných pavouků. Přitom právě herecké obsazení, bylo tím největším lákadlem. Když jsem zjistil, že se tam má objevit „stará parta“ z Policejní akademie (Guttenberg, Leslie Easterbrook, Michael Winslow a Marion Ramsey), mé srdce doslova zaplesalo radostí. Jenže chyba lávky, protože poslední tři jmenovaní tu byli stejně jako celá řada dalších spíš jen do počtu. No a Steve Guttenberg už dávno není tím skvělým hercem, kterým býval. Přesto se však snažil, co mu ještě síly stačily, aby z toho nebyl úplný propadák. Pokud se však nemůžete opřít o dobrý scénář a hlavně není po ruce potřebný balík peněz, tak toho moc nezmůžete. Největší klacky pod nohy tu naházelo hned trio scénáristů (mezi nimi i sám režisér Mendez), kteří si pro nás připravili spoustu nezáživných dialogů a místy až nehorázně trapnou podívanou. Za vůbec nejlepší považuji část kdy hlavní hrdina unese autobus a započne „válka“ v ulicích L.A. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ano když jemně uspěje nový druh pavouka musí se zkusit něco jiného ale tohle bylo spackane. Pavoučí lavovci nedalo se na ně koukat vůbec, ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co může být ještě švihlejší, než žraloci padající z nebes v Sharknadech? Třeba rozžhavení lávoví gigapavouci vylézající z nitra Země a posedle útočící na všechno živé v dosahu! A kdo se může směle rovnat Zieringovi s motorovkou? Jedině povislý Guttenberg s pumpou brokárnou! A kdo je ještě stylovější než Guttenberg? No přece jeho extrémně šťabajznovitá manželka s vizáží finalistky Miss Aerobic 50+ a specialistka pro boj s pavouky zblízka! Kulervoucí finálový souboj ovšem patří superhrdinovi Guttenbergovi. Prostě parádní hlína, co vám budu povídat, skvělá oddechovka v asyláckém stylu a duchu, takže jak jinak než s myšlenkově hlubokým scénářem a dechberoucími triky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Presne v tradíciách SHARKNADA. Rovnako šialená zábava dovedená ad absurdum. A to, že sa to odohráva vo filmovom biznise, to u mňa nabralo body. Možno by bolo lepšie, keby sa The Asylum zameriavalo na takto vyzerajúcu filmovú produkciu a natáčanie mockbusterov ( čiže snímkov parazitujúcich na práve uvádzaných blockbusteroch, často s podobnými názvami a dejovými líniami, viď napr. TRANSMORPHERS, ALMIGHTY THOR alebo AMERICAN WARSHIP ) nechalo, povedzme trápnym slovenským televíziám. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zhrzený herec horší jak zhrzená milenka, který ale nakonec dokáže nemožné a postaví se děsuplným strašidelným pavoukům, kteří plivou lávu. Mohlo to dopadnout buď skvěle, nebo katastrofálně. Výsledek je takový na půl cesty k výbornému béčku. Ano, scéna se Stevem z Beverly Hills, co kosí létající žraloky motorovou pilou, je prostě báječná, ale ten zbytek byl málo násilný a málo sebeparodizující na to, aby mě to zaujalo. Žraloci trhaj lávovým tarantulím zadky. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Vidět Huxovou, Mahonyho a Jonese, jak likvidují bok po boku obří ohnivé pavouky, to se jen tak nevidí. A když Steve Guttenberg potká Iana Zieringa, aby mu pomohl, a ten mu odpoví, že teď řeší žraloky, to už jsem nevěřil vůbec. A proto tahle bejkárna nespadá do klasické třídy DVD čurákovin a zaslouží si ty dvě alespoň za dobrou komedii. Ovšem Pavoučí teror je jen jeden. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Popravdě doufám, že podobných filmů bude SyFy TV natáčet ještě více, protože mě prostě baví. Tohle jsou béčka, která si ze sebe dělají srandu, která se neberou vážně, ale přitom jsou zábavná a je na nich vidět, že tvůrci, všichni, chtějí diváka pobavit. V mém případě se tohle naplno povedlo, skvělá je i stopáž, která nedovoluje žádná hluchá místa. Prostě televizní monster béčko, jak má být. ()

Reklama

Reklama