Reklama

Reklama

Skupina lidí čirou náhodou přežije apokalypsu. V nehostinném světě spáleném na uhel se pak musí vyrovnat s drsnými podmínkami i osamělostí. (Netflix)

Recenze (44)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po docela slibnym začátku, kdy několik osob je náhodou zrovna ve sklepě a díky tomu přežijou výbuch atomový bomby, se z filmu stane poměrně nudná záležitost, která nabídne akorát spoustu záběrů na krajinu a sem tam nějaký prázdný kecy. Asi tak prvních 30 minut vypadalo opravdu docela nadějně a atmosféra byla hodně depresivní, ale ten zbytek mě vůbec nezaujal a měl jsem spíš pocit, že se tvůrci snažili diváka unudit k smrti. Na první polovinu filmu se ještě docela dalo koukat, ale zhruba tak od tý půlky jsem se už jenom těšil, až bude konec a doufal jsem, že konec přinese třeba nějaký zajímavý rozuzlení. To jsem ovšem doufal marně, protože konec je přesně v duchu druhý poloviny, takže úplně o ničem. Jinak jsem se teda domníval, že po výbuchu atomový bomby toho, kdo přežije, začne zabijet následná radiace. Ale ve filmu všichni žijou dál a žerou ozářený potraviny a zdá se, že to nikomu nevadí... Zkuste radši třeba Threads. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Příklad toho, jak lze zpotvořit geniální literární námět přepisem na filmové plátno. Jeden z nejhorších postkatastrofických filmů, co jsem viděl. Za zmínku, a za to jediné, co film vyzdvihuje z bahna, stojí snad jen herecké výkony, a to hlavně Jacquese Villereta v roli retardovaného Moma. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech se francouzský film ubíral směrem, který jde poněkud mimo mne. Zpracování Malevilu je nezáživné, bez pověstné atmosféry francouzských filmů, ani herecké výkony mne příliš neuchvátily, mnozí ze zúčastněných si zde odbyli své slabé chvilky. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento film vychází z neskutečně úžasné knižní předlohy, kde hrstka šťastlivců přežije jaderný útok a postupně se snaží všemožně přežít v krajině, která je spálená a neúrodná. Zázemí jim poskytuje strategicky umístěný hrad Malevil. Bohužel jsem jedním z čtenářů tohoto skvělého díla a musím říct, že zfilmování se vůbec nepovedlo. Vím, že vykreslit vše alespoň podobně, jak bylo popsáno v knize, skoro není možné, ale i tak si myslím, že Malevil se mohl dočkat lepšího zpracování. Herecké výkony nelze skoro vůbec komentovat, jelikož děj tu neubíhá. Je to jen sled obrazů, které jsou chronologicky seřazeny za sebe, ale vesměs nedávají žádný smysl, nenavazují. Jsou chladné, prázdné a nic neříkající. Z tohoto filmového díla jsem měl hodně špatný pocit a bylo mi až smutno, jak moc se dá zfilmování knihy (omluvte ten výraz) posrat. Rozhodně doporučuji knihu a odrazuji od tohoto přehmatu francouzské kinematografie, která zničí veškeré očekávání diváka během první půl hodiny. 15% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické putování hrstky přeživších postav krajinou po výbuchu nepostrádá ve výsledku jistou osobitost, ale na můj vkus postrádalo hutnější atmosféru. Veškeré reálie na zemské pevnině, které mají znázorňovat krajinu po katastrofě, působí maximálně věrohodně, navzdory velmi pomalému tempu mě dokázaly ve vybraných pasážích pohltit a upoutat pozornost, ale současně to pohlcení provázel i nezájem o další osudy postav. Jakoby tvůrci spoléhali výhradně na obsah a neřešili, jak dál onu divočinu nasnímat, aby ještě lépe na diváka zapůsobila, vtáhla ho plně do dění a nezůstalo pak jen u pouhého nahlížení do příběhu z dálky. Velmi povrchní zůstala psychologie postav, ty mi zůstávaly bez výjimky lhostejné a nepomohlo ani, že v jedné z hlavních rolí hrál můj oblíbenec Michel Serrault. Když pak po dvou hodinách přiletěly záchranné helikoptéry, pocítil jsem v první řadě vysvobození nikoliv pro utrápené postavy, jako především pro mě a radoval se z konce zcela jinak, než možná tvůrci původně zamýšleli... „Podařilo se nám přežít. Toť vše.“ 45% ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tolik těšila, kniha je prostě úžasná a podle mě i zfilmovatelná. Tady se to ale hodně nepovedlo. Jak se dá tak slibná látka totálně zazdít... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušný a hodně věrný přepis románu Roberta Merleho, v němž skutečně úvodní scény jsou geniální a zbytek se plácá v postapokalyptickém hledání člověka - ale ono než akční kniha či film to měl být psychologický román právě o hledání člověka :-) ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší, možná kdybych nejdřív viděl film říkal bych si, že je to skvělé, ale když už si přečtete knihu a pak vidíte film, je to většinou sklamání.Vijímkou je Forrest Gump. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z mierne poetického úvodu, do pomerne akčného a násilného konca. Snímok ubieha pomaly, ale aj napriek tejto svojej rýchlosti a minutáži nenudí. Kamera zaberá postihnutú oblasť vizuálne atraktívnym pohľadom a postavičky, ktoré sa v nej promenádujú majú niečo do seba. Postapo iný, ako priemerný. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

7.10.2010 - dnes jsem dočetl knihu, která je po právu klasikou. Došlo mi, že z filmu si tak pamatuju asi 4 sekundy... dám si ho proto znovu, nic moc nečekám, takže snad to nebude nijak hrozný. _______ 7.10.2010, večer: Tak bohužel bylo!! Předlohu četli režisér se scénáristou asi jen tak jedním okem, takže sem tam sedí nějaký jméno, Malevil je hrad a bouchla bomba/bomby - to je asi tak všechno, co má kniha a film společné. Postavy a jejich podobnost ke knižní předloze: Momo - jakž takž, Emanul - no dejme tomu, Menou - rozhodně ne (snad jen 1,2 záblesky v průběhu filmu, Colin taky ne... Evelyn - ach, co z tý holky ti filmaři udělali? Ztvárnění nálady a hledání způsobu, jak dál žít tu úplně chybí. A děj? Taky škoda mluvit. Favlinka a Jacques úplně vypuštěni, Tomáš stejně tak, Catie hodně mimo mísu. Fulbert, Vilmain - pokroucení a zcela jiní, než by měli být. A to pomíjím, že z vesnice La Roque se ve filmu stal železniční tunel, z účetního Vilmaina lékař, z hluché postavy slepá atd. Momo se ve filmu sice napíchne tělem na vidle jednoho ze "zdivočelých" lidí, ale "nic to není", narozdíl od knihy, kde bezprostředně padne mrtev. Problém 6 mužů a jedné, později 2 žen, je tu vykreslen asi třemi slovy, která zní nějak jako "...a mohli bysme se mít rádi všichni!", což říká Catie nevím komu a stiskne mu u toho ruku. Vztah Emanuela a Evelyn, který je velmi důležitý tu není nijak zmíněn. Na Malevilu se nestavěla vysílačka! Malevil se nestal takovou zříceninou ... Je toho hodně a ještě víc. I konec je úplně, ale úplně jinej ... Bylo by líp, kdyby to přiznalo jen inspiraci knihou a ne jí to takhle prznilo. Krom toho - film jsem viděl se zdaleka nejtragičtějšími titulky, co jsem za poslední léta zahlédl!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len taky znesitelny priemer, rezisersky tiez nic moc, dialogy obcas az plane plky ... asponze sa Francuzi pokusili natocit aj nieco vedeckofantasticke, s akoze jadrovou vojnou v Europe - napokon, politika detente uz bola v hajzlu a v ramci Studenej Vojny sa v 80. rokoch pritvrdilo a zacalo masivne zbrojit : 65 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků, který se dá řadit k filmům typu Vlákna či Den poté. Vybuchne ve Francie atomovka, z ničeho nic , přežijí jen lidé co byli v tu dobu někde ve sklepení, či v domech nebo někde v tunelech. Když se po čase trochu zmátoří je jim jasný, že asi už svět jak ho znali před tím už není a tak je třeba vybudovat novou společnost. a založit nový rod. Je tu vidět několik uskupení přeživších lidí, jak se kdo snaží přežít jak se dá. A do toho je tu vidět lidi co zůstali vystaveni záření, jak se z nich stali zdegenerovaný primitivové. A ty normální si musí před nima chránit pole a dobytek.Spoiler- Závěr filmu je velice překvapivý, to když rázem přiletí vrtulníky z vojáky a naloží lidi a že je dají do karantény a že bude zase vše v pořádku. Jenže ne všichni s nima odlítají někteří to odmítnou . Je tam krásně mrazivý záběr na letící vrtulník a dole několik lidí co plují po voru po nově vzniklém korytu řeku a po břehu běhá jejich kůň a kolem zdevastovaná krajina. Ve mě zanechal snímek velice hluboký dojem. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Předloha k tomuto filmu je hodně silná. Je to už přes 8 let co jsem četl, takže je možné, že si některé věci již přesně nepamatuji, ale čekal Film sám o sobě není až tak úchvatný, ale pro mě hodně cenný díky předloze, které se ovšem nevyrovná. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vlažnejšie post-apokalyptické sci-fi, ktoré sa trochu hrá na viac ("Sme jediní preživší na svete"). Nedostatočne spracované charaktery majú za následok, že divák si k nim iba slabo hľadá cestu a je mu v podstate fuk, čo sa s postavami stane. Inak film ničím neohuruje, neprináša žiadny nový pohľad na problematiku a nevystupujú tu ani žiadne charizmatické postavy, ktoré by si človek nejako zapamätal. Na druhej strane, ale ani neurazí, keď samozrejme odmyslím pár pokusov o nejaký ten (trápny) vtip. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Chybí přesvědčivost v tom jak fatálně přijímají svůj osud, aniž by se s ním prali..knihu jsem čet před mnoha lety a fascinovala mě... Scénář je založen na  knize Roberta Merleeho. Děj se však natolik odlišuje od knihy a záměru autora, že po natočení filmu spisovatel požádal, aby nebyl uveden jako autor předlohy. Zámek Malevil je ve skutečnosti hrad Bourines, jedná se o feudální pevnost přibližně z poloviny 13.století, která se nachází ve městě Bertholène v departmentu Aveyron ve Francii. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Začátek byl fajn, i když si myslím, že by sklep zámku před jaderným výbuchem nikoho nezachránil. Jenže po výbuchu už je to jen nuda a nuda. ()

Reklama

Reklama