Reklama

Reklama

Pleins feux sur l'assassin

  • USA Spotlight on a Murderer
Trailer

Obsahy(1)

Starý samotářský hrabě Hervé Kerlaugen (Pierre Brasseur) se ukryje v tajné místnosti na svém zámku, aby tam zemřel (což jeho lékař prozradí „pozůstalým“). Protože ale jeho tělo není nalezeno, jeho dědicové, kteří silně potřebují peníze, na ně budou čekat pět let, než uplyne zákonná lhůta. Aby pokryli náklady na péči o zámek, rozhodnou se zde uspořádat velkou audiovizuální show. Jenže od zkoušek začne docházet k záhadným úmrtím… Vraždy, nebo nešťastné náhody při pátrání po tajném úkrytu? (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podivínský stařec, žijící na hradě plném tajných chodeb, umírá a naneštěstí si pro svou poslední chvilku vybere místnost za zrcadlem, o které nikdo jiný neví. Dědicům je tedy oznámeno, že musejí čekat pět let, až bude možné nezvěstného strýce úředně prohlásit za mrtvého. Kolik z nich se toho okamžiku dožije? Scénář napsali Boileau a Narcejac, režíroval Georges Franju. Protože předešlý film stejné trojice, Les Yeux Sans Visage, se mi přes drobné výhrady moc líbil, od "Zaostřeno na vraha" jsem očekával podobně mysteriózní příběh. Potenciál by tu byl, ale film se ukázal být jen tuctovou detektivkou bez detektiva. Postavy během čekání na uplynutí pětileté lhůty mátožně bloumají po hradě a jeho pozemcích, mluví, žvaní, blábolí a jediná aktivita, které se věnují, je rozvíjení plánů, jak z hradu udělat turistickou atrakci. Dva nebo tři momenty nadějně zadoutnaly, ale celkově je to podprůměr. 40% ()

Wecfarien 

všechny recenze uživatele

Jean-Louis Trintignant vesluje v loďce a u toho vypráví svým podmanivým hlasem rytířskou legendu ze 13. století... to byl hlavní moment, pro který mi stálo za to ten film vidět. ()

Reklama

Reklama