Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (128)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pane jo, tohle byla dobrá hovadina! Prostředí Indie se sice v hororu jen tak neokouká, ale všechno ostatní je do nebe volající. Máma žije s manželem v Indii. Potká ji katastrofa a ačkoliv jedno dítě zachrání, druhé ji umře div ne v náruči. Následně se objeví nějaká Indka, že zná místo, kde se může se svým synem rozloučit. Jedná se o klášter uprostřed džungle, ve kterém se nachází dveře do země mrtvých. Když přes den vysype popel, tak v noci se její dítě objeví za dveřmi. Háček je, že ty dveře nesmí otevřít, aby nevypustila mrtvoly do země živých. No a ty samozřejmě, ejhle, otevře. V tu chvíli se táhne duch jejího dítěte s ní přes půl zeměkoule jako smrad a straší ji až do zemdlení. Do zemdlení jejího, ale i diváka… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,000,342Tržby Celosvetovo $14,332,467▐ sucharina ale strašná, ruky preč, všetko zle /15%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený film, skvělé herecké výkony, známé herecké tváře Jeremy Sisto ( Pach krve) a Sarah Wayne Callies (Živí mrtví)...Hezké barvy, čistý obraz, žádná třepající amatérská kamera a ve tmě bylo vše na BLU RAY verzi vidět... Popravdě, konečně letos horror, na který jsem dokoukal až do konce. Film budu muset pustit matce, té se to bude rozhodně líbit. :-) ... Druhý den: Matka řekla, že to ušlo :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jasné, že poniektorí "nadšenci" nič nevideli, keď pozerali nekvalitnú kinoverziu, ale keď už nič, tak takéto postrehy aspoň pobavia. Takže, ženička si priviedla svojho mŕtveho Oliverka späť a bude sa musieť popasovať s mnohými problémami a ochrániť svoju dcéru. Je to taká fajnová bubákovina s peknými maskami, avšak nič nové pod slnkom. Trochu ma mrzelo, že duch toho spratka nebol využitý vo väčšej miere, a ľakačiek tiež nebolo veľmi veľa (tak 2-3 podarené by som však našiel). Mám rád tieto duchárske snímky, aj keď som asi čakal trochu viac a pre mnohých to bude klišé ako hrom. Na druhej strane, pokiaľ niekto pozná neomletú, peckovú duchársku originalitu posledných rokov, sem s ňou! ()

tron 

všechny recenze uživatele

30 %. Nepochopím takéto horory. Takýchto režisérov. Takýchto scenáristov. Takýchto producentov. Proste nepochopím resp. ODMIETAM pochopiť, ako je možné, že v roku 2016 niekto - ktokoľvek! – príde s TAK zastaranými spôsobmi strašenia (napr. nočné mory, z ktorých sa hrdinka s výkrikom strhne zo sna). Sú to veci, ktoré ako hororový fanúšik ODMIETAM akceptovať. Vlastne ma až mierne uráža, že sa dodnes nájde filmár, ktorý cíti nutkavú vnútornú potrebu použiť ich. Iste, ak to použijete raz za čas, v správny čas a na správnom mieste, prečo nie. Problém Temnej strany dvier (názov je jedným z mála plusov) je v tom, že takmer nijaký iný spôsob strašenia nepoužíva! A azda nemusím dodávať, že už po polhodine to začne byť značne únavné, otravné a rozčuľujúce. Zaujalo ma umiestnenie príbehu do Indie a „rukový démon“, ale nedajte sa oklamať, to všetko sú len drobnosti, ktoré nemajú takmer žiadny vplyv na výsledok. Režisér Johannes Roberts kedysi nakrútil drsné F, ale následne sa znemožnil kúskom Storage 24 a teraz pribudol ďalší dôkaz toho, že rozhodne nie je tvorcom, ktorého hororovú kariéru treba sledovať. Najviac ma prekvapilo, že toto nudné, predvídateľné a mdlé béčko produkoval Alexandre Aja. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá žena z USA sa po tom, čo otehotnie, rozhodne so svojím partnerom začať nový život v Indii. V tejto zaostalej krajine sa im velmi darí, avšak po niekolkých rokoch spokojného života zasiahne ich rodinu tragédia. Jedno z ich dvoch detí príde o život pri havárii. Matka je z jeho smrti zničená, takže keď jej ich indická hospodárka povie o spôsobe, ktorým môže svojho syna naposledy kontaktovať, neváha ani sekundu. Vyberie sa do starého chrámu, v ktorom sa môže naposledy rozlúčiť s jeho dušou. Nedodrží však príkaz toho, aby neotvárala dvere chrámu, a tak uvolní nezastavitelnú silu zo sveta zosnulých. Posledné stretnutie so synom sa tak zmení na katastrofu, ktorá môže zničiť celú rodinu. - Nádherná spolupráca tímu skúsených hororových tvorcov. Všetko funguje tak ako má. Dej je podobný, ako u každej klasickej duchariny z americkej produkcie, lenže parádne vlastnosti tomu dodávajú prvky indickej kultúry a histórie. Namiesto klasickej rodiny z USA, ktorá je zabezpečená a žije v peknom dome je v The Other Side of the Door rodina žijúca v ošarpanom indickom príbytku, v ktorom im pomáha indická slúžka, ktorá pozná miestne legendy a prežila podobné situácie, aké práve prežíva rodina. Vôbec by mi nevadilo, keby tam bolo tej mytológie ešte viac. Masky domorodcov sa mi velmi nepáčili, ale ich prítomnosť a rituály robili dobrý dojem. Po technickej stránke absolútne nemám čo vytknúť, pretože parádnu hudbu urobil môj oblúbenec Joseph Bishara a za kamerou stál taktiež ostrielaný hororový expert. S hereckým obsadením som velmi spokojný. Pani SW Callies podala skvelý výkon v minuloročnom Halloweenskom horore Pay the Ghost a v tomto horore s takmer totožnou tématikou taktiež pôsobila velmi dobre. Manžel s deťmi ju perfektne doplnili a aj slúžka sa mi páčila. V neposlednom rade sa tu objavila pre mňa hororová legenda Javier Botet, ktorý nedostal vela priestoru, ale mne vždy stačí len zopár pohladov na nechutné záporné postavy, ktoré dokáže stvárniť dokonale. Musím uznať, že tento horor mierne prekonal moje očakávania, aj keď sa tomu kvôli tvorcom ani nedivím. + herečka z Pay the Ghost + herec z Wrong Turn a The Returned + herec z REC, Rec 2, REC 3: Genesis, Mama a Crimson Peak ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Jednotvárna, vykrádačková, OBOHRATÁ platňa, akých sa každoročne objavuje kvantum a o kiná ani nezavadia. Tu však asi trochu zavážil komerciou skazený Alexandre Aja a samozrejme obľúbená cica z Walking Dead. Mňa to nejak nebavilo; ani tie slabšie 3* som takmer nedal, ale tým, čo už netrpezlivo čakajú na Conjuring 2 a Insidious 4 to možno práve ulahodí. Btw. trochu som si pri tom spomenul na nedocenený "Vinyan", ktorý s podobnou tematikou narábal originálnejšie, dospelejšie a nie tak stupídne prvoplánovo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zúfalá žena po tragickej smrti milovaného syna nerešpektuje varovanie a otvára v jednom zo starých indických chrámov bránu do sveta mŕtvych. Tento krok ohrozí nie len ju samotnú, ale i všetkých ľudí v jej blízkosti. Zasadenie do Indie považujem za správny krok. To že nebol plnohodnotne využitý potenciál mystiky tejto kultúry je už druhá vec. Myslím že sa z toho dalo vyťažiť viac. "Other side .." je naozaj kvalitne spracovaná ducharina, dostavili sa aj pasáže s pomerne hutnou atmosférou či mnou pri subžánry duchariny najviac vyhľadávané lakačky. Bohužiaľ či mali veľký súvis s prejavom temnoty, s tým už tak veľmi istý nie som. Snaha o vyvolanie laku v podobe "nečakaného" záberu na stojacu postavu za chrbtom osoby mi proste príliš šokujúca nepríde. Je pravdou, že nájsť v dnešnej dobe neoopozeranú ducharinu je takmer nemožné. Z môjho pohľadu je taký "The Vail", nie len vďaka námetu o minimálne triedu lepší počin. S ducharinami je to však ťažko. Veľmi závisí na tom, v akom psychickom rozpoložení je samotný divák. To čo môže v jednom prípade zapôsobiť "kladne", v druhom doslova trápne. Pri explo či slasheroch je to jasné. Gore neoklame nikoho. Buď je kvalitne prevedené, alebo nie je. Keď nič neponúkne snímok s minimálnym rozpočtom, nemám problém kývnuť rukou, lebo očakávanie boli minimálne. Dá sa dokonca povedať, že taký druh duchariny skôr milo prekvapí. Lenže pokiaľ svetlo sveta spatrí film, ktorý sa doslova pýši vysokým rozpočtom, pričom takmer unudí na smrť, tak potom zrejme niečo nebude úplne v poriadku. Nie, nechcem povedať, že by to bol doslovne aj "tento" prípad, no očakávania zjavne predčili realitu napriek tomu, že tá "mrcina" z poza brán temnoty vyzerala naozaj slušne. Za mňa slabšie tri hviezdy - 55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se z toho rýsovala poměrně solidní záležitost, protože v hororech hraje svou významnou roli i prostředí a přiznejme si že Indie je pro svou tajemnost a mytologii úplnou oázou pro to, abychom byli svědky něčeho významnějšího a děsivějšího. Bohužel scéna v chrámu je osekaná na minimum, záhadnost jde pryč prakticky okamžitě po návratu domů a potom si už divák odškrtává jen povinné scény. Poslední scéna malinko překvapí snahou o to ukázat že lidská blbost nezná mezí :) 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama rodiny poznamenané traumatem ze ztráty syna se postupně promění v klasický bubufilm. Zajímavostí je využití indické mytologie ohledně světa živých a mrtvých. Tématicky se film poněkud kryje s Kingovým Řbitovem zviřátek, kde byla využita magie indiánská. Obě ale fungují stejně - mrtví se již nevrací takoví, jací byli. Hlavní hrdinka je klasická blbka, co by slíbila naprosto vše, ale pak slib stejně poruší (nu, bez toho by tenhle film neměl bubupokračování). A za chyby se platí, což zjistí hned několik postav. Byť ani tahle duchařina není nijak strašidelná (nepočítám lekačky, ty zvládne každý a většinou fungují vždy), celkově jsem měl z filmu dobrý pocit. Kamera, hudba, indické lokace, tajemný les, chrám a umírněné využití počítačových efektů. Jo a malá dítka, co chtějí zaříznout své rodiče, se počítají! Celkově dávám 3,5*, i když se k filmu již nejspíš nevrátím. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych za hlavní ženskou postavu obsadil někoho jiného, prostě Sarah vždycky budu vidět jako Lori z WD. Indické prostředí trochu horor oživilo, je tu celkem i dobrá atmosféra, ale už od začátku jsem cítil, že to bude spíše průměrný horůrek. Hlavně předtitulková scéna už byla trochu na palici. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodová pandžábská variace na Pet Sematary. Tady ale indiánské pohřebiště nahrazuje indický chrám. No prostě: JE ZAKÁZÁNO DOTÝKAT SE DRUHÉ STRANY. První zákon. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vyložene nevýrazný horor, ku ktorému ani niet moc čo povedať, pretože toho veľa nového nepriniesol. Prostredie Indie (i keď nie na plno využité) jedno plus, záver ala začarovaný kruh malinké plus, ale inak nudné postavy, obkukaný dej, slabé lakačky. Mierny podpriemer, viac ako za dve hviezdy to nebude. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi tak na úrovni Out of the Dark. Taková průměrná konzumní duchařina, která sice ničím nepřekvapí ale taky neznudí. Alergickej ale začínám byt na za zádama stojící rozkládající se děcka a taky děcka s protaženým xichtem, to už mi pije krev a připadá mi to vyloženě klišoidně trapné. Na jedno podívám jakš takš fajn. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžeme sa čudovať Marii, že tie dvere otvorila, veď ktorý rodič by odolal tomu pokušeniu, ešte raz vidieť svoje dieťa, nehladiac na následky? A tie veru prišli... Ústredná pointa bola teda celkom zaujímavá, len škoda, že sa nerozvinula do čohosi pútavejšieho a atmosfericky dusivejšieho. Čo sa týka hororových prvkov, tiež sa mohlo trocha pridať a nehrať všetko len na pár vydarených ľakačiek a niekoľko pôsobivejších záberov. Hlavný bubák bol fajnový, dobre urobený, ale mohlo ho tam byť viac. Celkovo však aj napriek tomu, že išlo vo veľkej miere o indický snímok (čo ja moc nemusím) tak som celkom spokojný, strata času to určite nie je. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z duchařin, kterých jsou mraky. Ty co už mají něco nakoukáno nemůže tenhle film absolutně ničím překvapit. Kamera, zvuk i herecký výkony jsou sice na dobrý ůrovni, ale ke spokojenosti mi to nestačí. Méně nároční diváci by se mohli ( možná ) bavit. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vyloženě debilní film, jehož dějovou stavbu jsem shledal úmorně se opakující - vždycky se tam na chvíli objeví nějaký bubák, spustí na hlavní hrdinku trochu hrůzy, pak zmizí, chvíli je klid, pak se objeví další bubák, a tak pořád dokola. A jak se toto schéma stále opakuje, začne to velmi rychle nudit a přestane to být strašidelné, protože člověku dojde, že když to vždycky za chvíli zmizí a nikdy to nic neudělá, tak není důvod, proč se toho bát. Zasazení děje do indických lokací je celkem atraktivní, ale film mě moc nebavil, mj. i vinou "no name" obsazení (naprosto nevýrazní a nezajímaví herci). Pro mě osobně ztráta času a zcela průměrný horor, bez špetky scenáristické invence. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Chtěl jsem dát lepší 2*, ale nakonec jsem tu nejslabší možnou třetí z milosti dal. Duchařiny mám rád, znám o dost lepší, zejména ty, které režíroval James Wan. Přesto, na to jedno shlédnutí to až tak zlé nebylo. Má to výborný úvod a zajímavý závěr. Prostředek filmu je takový mírný, bez nápadu. Ale přesto, je tu Rko, pár krvavých scén tu je (sám bych teda ještě víc přidal na pile). Občas se člověk lekne a finále je zajímavé. Má to i dobré herce a zajímavý příběh. Tak proč být přehnaně kritický? Rovný, ale koukatelný průměr na jedno neškodné shlédnutí. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Standardní duchařina, která vykrádá vše okolo daleko... Příběh o matce, která přivede ze záhrobí svého mrtvého syna, samozřejmě povahově lehce pozměněného, mně lehce připomněl Řbitov zvířátek... Atmosféru má film poměrně slušnou, zhruba dvě lekačky zafungují, trochu však zamrzí malý prostor ducha malého kluka... Prostě duchařská jednohubka, která sice nenadchne, ale v záplavě silně nepovedených podobných hororů v posledních letech, rozhodně ani neurazí... ()

Reklama

Reklama