Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vyloženě debilní film, jehož dějovou stavbu jsem shledal úmorně se opakující - vždycky se tam na chvíli objeví nějaký bubák, spustí na hlavní hrdinku trochu hrůzy, pak zmizí, chvíli je klid, pak se objeví další bubák, a tak pořád dokola. A jak se toto schéma stále opakuje, začne to velmi rychle nudit a přestane to být strašidelné, protože člověku dojde, že když to vždycky za chvíli zmizí a nikdy to nic neudělá, tak není důvod, proč se toho bát. Zasazení děje do indických lokací je celkem atraktivní, ale film mě moc nebavil, mj. i vinou "no name" obsazení (naprosto nevýrazní a nezajímaví herci). Pro mě osobně ztráta času a zcela průměrný horor, bez špetky scenáristické invence. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Na to, že nemusím duchařinky, tak tahle byla skvělá. Hlavně velkým plusem je netradiční prostředí, ve kterém se natáčelo, zde, jsem si tu indickou atmosféru fakt vychutnal. Potěší dobré herecké výkony, na hlavní ženskou postavu se koukalo hodně fájn a finále bylo hezky znepokojující, ale jak se říká "Co zaseješ, to sklidíš." Zatím nejlepší Horor od tohoto režiséra a výjimečně tu čtyrku tady dám. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Jednotvárna, vykrádačková, OBOHRATÁ platňa, akých sa každoročne objavuje kvantum a o kiná ani nezavadia. Tu však asi trochu zavážil komerciou skazený Alexandre Aja a samozrejme obľúbená cica z Walking Dead. Mňa to nejak nebavilo; ani tie slabšie 3* som takmer nedal, ale tým, čo už netrpezlivo čakajú na Conjuring 2 a Insidious 4 to možno práve ulahodí. Btw. trochu som si pri tom spomenul na nedocenený "Vinyan", ktorý s podobnou tematikou narábal originálnejšie, dospelejšie a nie tak stupídne prvoplánovo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pane jo, tohle byla dobrá hovadina! Prostředí Indie se sice v hororu jen tak neokouká, ale všechno ostatní je do nebe volající. Máma žije s manželem v Indii. Potká ji katastrofa a ačkoliv jedno dítě zachrání, druhé ji umře div ne v náruči. Následně se objeví nějaká Indka, že zná místo, kde se může se svým synem rozloučit. Jedná se o klášter uprostřed džungle, ve kterém se nachází dveře do země mrtvých. Když přes den vysype popel, tak v noci se její dítě objeví za dveřmi. Háček je, že ty dveře nesmí otevřít, aby nevypustila mrtvoly do země živých. No a ty samozřejmě, ejhle, otevře. V tu chvíli se táhne duch jejího dítěte s ní přes půl zeměkoule jako smrad a straší ji až do zemdlení. Do zemdlení jejího, ale i diváka… ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený film, skvělé herecké výkony, známé herecké tváře Jeremy Sisto ( Pach krve) a Sarah Wayne Callies (Živí mrtví)...Hezké barvy, čistý obraz, žádná třepající amatérská kamera a ve tmě bylo vše na BLU RAY verzi vidět... Popravdě, konečně letos horror, na který jsem dokoukal až do konce. Film budu muset pustit matce, té se to bude rozhodně líbit. :-) ... Druhý den: Matka řekla, že to ušlo :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Aghoriové (ve filmu zmínění v 17:54) skutečně existují. Žijí v blízkosti pohřebišť a mažou se popelem z pohřebních hranic. Aghoriové, sídlící především poblíž hory Alo, se živí hnijícím lidským masem. Vylovují ohořelé zbytky těl plující po posvátných řekách anebo kradou mrtvoly připravené k pohřbu. Jsou přesvědčeni, že takto získávají magické schopnosti. Aghoriové své počínání považují za nevinné, protože vychází z pantheistické nauky indické filosofie, podle níž: „Jestliže vše ve tvoření je pouze projevem všeobecného Ducha, nemůže být nic nečistého". (Wez)
  • Natáčelo se v Indii ve městech Bombaj a Guntakal. (BMW12)

Reklama

Reklama