Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ztráta dítěte je bezesporu hodně bolestivou a traumatizující událostí, zvláště stane-li se tak i nešťastným přičiněním jednoho z rodičů. I proto není divu, že toto téma dost často využívají ve své zápletce nejedni filmoví tvůrci napříč různými žánry. A není žádným tajemstvím, že i v hororovém žánru je toto téma dost často využíváno. Ať už jde o klasické duchařiny, nebo se zoufalí rodičové zapletou s prastarými rituály (viz takové Pet Sematary). A je jedno zda v tom má prsty indiánská, indická či hinduistická mytologie. Britsko-americká spolupráce zasazená do prostředí Indie sebou zprvu nesla i vcelku kýžené ovoce. Mělo to zajímavou atmosféru, krajina taky nebyla nejhorší, divák se dokáže vcítit do smutku hlavních hrdinů i okamžiku, kdy žena poruší daná pravidla. Ostatně i samotní Aghóríové vypadali docela děsivě.Potom to však celé začalo pomalu ale jistě sklouzávat k tuctové duchařině, která diváka ani tolik nevyděsila, jako spíš začala lehce nudit. Žádné originální lekačky (jedinou výjimkou je démonická oživlá socha ženy s prsty přes obličej) a i psychologická stránka příběhu začala místy dostávat menší trhliny. Dneska už moc lidí blikající světla, šoupání židlí a zašpiněné děcka opravdu nevyděsí. Co se hereckých výkonů týče, tak jsem byl docela mile rád za účast Sarah Wayne Callies – kterou si pamatuji ze seriálu Prison Break a ani představitelka dcery si nevedla vůbec špatně. Jeremy Sisto tu byl bohužel odhozen na vedlejší kolej. 40% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Neoriginálna klišoidná ducharina ale aspoň kvalitne nakrútená s mnohými skutočne peknými zábermi. Kameramani sa tu vyhrali.... a zvukári tiež. Indické prostredie tu bolo využité na maximum. Konečne niečo iné oproti stereotipným americkým lokáciam. Prekvapujúco mi neliezla na nervy ani Lori. Fungovali aj hororové prvky... Nasraté som z toho nemal, ale taký nepríjemný pocit sa zopárkrát dostaví. Pravdupovediac čakal som blbosť, takže som spokojný. 70 %!! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Štandardná ducharina, ktorá neprekvapí ani príbehom a ani štýlom prevedenia. Hlavným problémom filmu je neustále sa opakujúce klišé a i to, že sa príbeh odohráva v Indii nebolo dobre zvolene, lebo podobných filmov už vzniklo veľmi veľa. A mna neohúril ani ten roztrasený prízrak, čo sa nápadne podobal na Samaru a jej podobne obludky. Cintorín domácich zvieratiek z Indického prostredia nedopadol celkom tragicky, ale ani nejaká sláva to tiež nebola. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Trochu som mal obavy z hodnotenia na CSFD, ale nakoniec vobec nelutujem, ze som si to pozrel, ba som naopak velmi rad za chutny filmovy zazitok a to su horory mojim oblubenym zanrom. Aj ked to hodnotim na 4*, realne tomu davam 3,5*. Film skvele zasadeny do indickeho prostredia s pochmurnymi kulisami, kostymy a masky idealne, sceny, pri ktorych som sa konecne aj zlakol. Na druhej strane sice otrepanejsi scenar, ale to predtym spomenute to v pohode prekryva. Chcem spomenut aj autentickost v zmysle, ze takto si nejako predstavujem, ze to zahrobie funguje, ak existuje :). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych za hlavní ženskou postavu obsadil někoho jiného, prostě Sarah vždycky budu vidět jako Lori z WD. Indické prostředí trochu horor oživilo, je tu celkem i dobrá atmosféra, ale už od začátku jsem cítil, že to bude spíše průměrný horůrek. Hlavně předtitulková scéna už byla trochu na palici. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Indii ve městech Bombaj a Guntakal. (BMW12)
  • Vnější část domu, který se zobrazil ve filmu, je dům, kde se narodil Rudyard Kipling. Hračka vycpaného tygra je pojmenována Khan a kniha, ze které čte matka svému synovi, je "Kniha džunglí". (hladass)

Reklama

Reklama